A wiesz, że w pozostałych nosidłach jakoś nie zwróciłam uwagi czy sięgają od kolanka do kolanka. Też mam wrażenie, że jest to nosidło dla mniejszych raczej dzieci, właśnie ze względu na wysokość panela![]()
A wiesz, że w pozostałych nosidłach jakoś nie zwróciłam uwagi czy sięgają od kolanka do kolanka. Też mam wrażenie, że jest to nosidło dla mniejszych raczej dzieci, właśnie ze względu na wysokość panela![]()
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
kochane kobitki. nie wiem czy wiecie ale dla dzieckasiedzacego juz nie musi byc od kolanka do kolanka, btw jest to wzgledne. bo w manduce np 5miesieczniak ma szpagat, co z tego ze od kolanka do kolankanajwazniejsze zeby nei wisiało na kroczu i miało pozycję zblizoną do żabki, a potem jak już siedzi to po prostu szeroko. sprobujcie namowic 2 latka na pozycje zaby
![]()
To jeszcze ja, też testowałam Liliputi i przepraszam za opóźnienie w recenzji, ale po pierwsze u nas w domu ospa, po drugie nie mogę coś sie przyzwyczaic do tego nowego forum, tym bardziej, że połowa przycisków mi nie działa
Do rzeczy:
-kolor - mi się podobał, lubie zielony, brakowało mi jakiegoś bajeru, bo ono takie jednolite, ale ma to oczywiście swoje zalety,
-bardzo fajny, mocy materiał,
- bardzo dokładnie uszyte,
- fajny, nie za wąski, nie za szeroki panel dolny,
- dobrze wypełnione pasy ramienne,
- no i te wszystkie bajery typu troczki do przytrzymywania kapturka,
- ja nie moge się dopasowac w nosidłach do tego pasa biodrowego, ale może to moja wina a nie nosidła bo to juz nie pierwsze raz, pewnie nie umiem go montowacw pasie mi było jakoś za wysoko, na biodrach - odstawał
- szerokość panela na moją 14-miesięczna córke ok - jak pisała morepig nie musi juz byc od kolanka do kolanka, wysokośc panela też dobra, akurat zakrywała plecki.
Długo nie nosiłam, właściwie troche po domu i z raz po sklepie, ale krótko - było nam wygodnie.
Generalnie porządne, fajne nosidło za przystępną cenę.
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
1. jednolity wzór - taki neutralny, a może nawet dla tatusiów lepszymojemu męzowi się podobało, kolor także i to on w sumie wiecej nosił
2. na pewno wygodniejsze do noszenia z przodu, przy noszeniu z tyłu pas biodrowy w brzuch się wrzynał na tym niewypelnionym odcinku mezowi, ja na plecach majć dziecie z przodu tego tak nie odczułam
3. wygodne pasy ramienne, dobra regulacja
4. z kapturka akurat nie korzystalismy, ale wydaje się być wygodnie montowany
5. Ja sie czepiam i uwazam to, za największą wadę nosidła - regulacja pasa biodrowego, w większym zakresie, bo w mniejszym mozna sobie troche podciagnac przy klamrze - akurat tak sie trafiło, że jak pierwszy raz mierzylam, pas był akurat dla mnie, przy kolejnym podejściu mialam na sobie grubszą bluzę i trzeba było pas poluźnic - w tym celu odpiać rzep na pasie i zapiac go w kolejnym "okienku" - totalna porazka, jak dla mnie, nie jestem w stanie na sobie tego poluźnić, musze zdjemowac nosidło, przepinać w inne miejsce i zakladac ponownie, no i jeszcze rzep, delikatnie mówiąc nienajlepszej jakości - co z tego, ze klamra ma zabezpieczającą gumkę, jak i tak cały pas ma się utrzymać na podłym rzepie![]()
Gdyby nie ten pas - fajne, wygodne nosidło, pas jednak w moim odczuciu obniża moja ocene do marnej trójki
dziękuję za mozliwość testowania![]()
to teraz moja kolej, chociaż też z opóźnieniem,
nosidełko na pierwszy rzut oka super, kolor jednolity, ok taki bardziej męski - mężowi się spodobało, pierwszy sam chciał testować.
No i tu problem, jak założył z przodu to z tyłu pasy naramienne były za krótkie żeby zapiąć "na krzyż" a tak jesteśmy przyzwyczajeni.
Ale zapinając normalnie jak w plecaku było ok.
Potem była próba mężowa noszenia dziecka na plecach. Pasowało mu, ale faktycznie fatalnie reguluje sie ten pas biodrowy.
No a potem kolej na mnie.
Przymierzyłam z dzieckiem z przodu, bo ja jednak wolę nosić z przodu, i klamry z pasów naramiennym wrzunały mi się pod pachami.
Wytrzymałam może z 10 minut. No na dłuższą mete odpada.
Kapturek- super
Pasy dobrze wypełnione.
Rozmiar - taki w sam raz dla nas
Ogólna ocena 3+
Gdy doszło do nas nosidełko, mąż stwierdził, kupujemy takie, w sam raz w góry, jednak po chwilowym ponoszeniu jednak pozostaniemy przy chuście.
Dziękuje za testy, opinię pisałam szczerze.
Mama Kubusiai Basi
Dziękuje za opiniemoim zdaniem ten pas to największy minus nosidła, paski z pasów naramiennych mozna wyregulować z tego co pamietam i nie będą się wtedy wrzynać.