Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Nosidło ergonomiczne Liliputi

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A wiesz, że w pozostałych nosidłach jakoś nie zwróciłam uwagi czy sięgają od kolanka do kolanka. Też mam wrażenie, że jest to nosidło dla mniejszych raczej dzieci, właśnie ze względu na wysokość panela
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartaS Zobacz posta
    A wiesz, że w pozostałych nosidłach jakoś nie zwróciłam uwagi czy sięgają od kolanka do kolanka. Też mam wrażenie, że jest to nosidło dla mniejszych raczej dzieci, właśnie ze względu na wysokość panela
    kochane kobitki. nie wiem czy wiecie ale dla dzieckasiedzacego juz nie musi byc od kolanka do kolanka, btw jest to wzgledne. bo w manduce np 5miesieczniak ma szpagat, co z tego ze od kolanka do kolanka najwazniejsze zeby nei wisiało na kroczu i miało pozycję zblizoną do żabki, a potem jak już siedzi to po prostu szeroko. sprobujcie namowic 2 latka na pozycje zaby

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    kochane kobitki. nie wiem czy wiecie ale dla dzieckasiedzacego juz nie musi byc od kolanka do kolanka, btw jest to wzgledne. bo w manduce np 5miesieczniak ma szpagat, co z tego ze od kolanka do kolanka najwazniejsze zeby nei wisiało na kroczu i miało pozycję zblizoną do żabki, a potem jak już siedzi to po prostu szeroko. sprobujcie namowic 2 latka na pozycje zaby
    OT brakuje mi ikonek

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

To jeszcze ja, też testowałam Liliputi i przepraszam za opóźnienie w recenzji, ale po pierwsze u nas w domu ospa, po drugie nie mogę coś sie przyzwyczaic do tego nowego forum, tym bardziej, że połowa przycisków mi nie działa

Do rzeczy:
    -kolor - mi się podobał, lubie zielony, brakowało mi jakiegoś bajeru, bo ono takie jednolite, ale ma to oczywiście swoje zalety,
    -bardzo fajny, mocy materiał,
    - bardzo dokładnie uszyte,
    - fajny, nie za wąski, nie za szeroki panel dolny,
    - dobrze wypełnione pasy ramienne,
    - no i te wszystkie bajery typu troczki do przytrzymywania kapturka,
    - ja nie moge się dopasowac w nosidłach do tego pasa biodrowego, ale może to moja wina a nie nosidła bo to juz nie pierwsze raz, pewnie nie umiem go montowac w pasie mi było jakoś za wysoko, na biodrach - odstawał
    - szerokość panela na moją 14-miesięczna córke ok - jak pisała morepig nie musi juz byc od kolanka do kolanka, wysokośc panela też dobra, akurat zakrywała plecki.

Długo nie nosiłam, właściwie troche po domu i z raz po sklepie, ale krótko - było nam wygodnie.

Generalnie porządne, fajne nosidło za przystępną cenę.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

1. jednolity wzór - taki neutralny, a może nawet dla tatusiów lepszy mojemu męzowi się podobało, kolor także i to on w sumie wiecej nosił
    2. na pewno wygodniejsze do noszenia z przodu, przy noszeniu z tyłu pas biodrowy w brzuch się wrzynał na tym niewypelnionym odcinku mezowi, ja na plecach majć dziecie z przodu tego tak nie odczułam
    3. wygodne pasy ramienne, dobra regulacja
    4. z kapturka akurat nie korzystalismy, ale wydaje się być wygodnie montowany
    5. Ja sie czepiam i uwazam to, za największą wadę nosidła - regulacja pasa biodrowego, w większym zakresie, bo w mniejszym mozna sobie troche podciagnac przy klamrze - akurat tak sie trafiło, że jak pierwszy raz mierzylam, pas był akurat dla mnie, przy kolejnym podejściu mialam na sobie grubszą bluzę i trzeba było pas poluźnic - w tym celu odpiać rzep na pasie i zapiac go w kolejnym "okienku" - totalna porazka, jak dla mnie, nie jestem w stanie na sobie tego poluźnić, musze zdjemowac nosidło, przepinać w inne miejsce i zakladac ponownie, no i jeszcze rzep, delikatnie mówiąc nienajlepszej jakości - co z tego, ze klamra ma zabezpieczającą gumkę, jak i tak cały pas ma się utrzymać na podłym rzepie
    Gdyby nie ten pas - fajne, wygodne nosidło, pas jednak w moim odczuciu obniża moja ocene do marnej trójki

dziękuję za mozliwość testowania
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

to teraz moja kolej, chociaż też z opóźnieniem,

nosidełko na pierwszy rzut oka super, kolor jednolity, ok taki bardziej męski - mężowi się spodobało, pierwszy sam chciał testować.
    No i tu problem, jak założył z przodu to z tyłu pasy naramienne były za krótkie żeby zapiąć "na krzyż" a tak jesteśmy przyzwyczajeni.
    Ale zapinając normalnie jak w plecaku było ok.
    Potem była próba mężowa noszenia dziecka na plecach. Pasowało mu, ale faktycznie fatalnie reguluje sie ten pas biodrowy.
    No a potem kolej na mnie.
    Przymierzyłam z dzieckiem z przodu, bo ja jednak wolę nosić z przodu, i klamry z pasów naramiennym wrzunały mi się pod pachami.
    Wytrzymałam może z 10 minut. No na dłuższą mete odpada.

Kapturek- super
    Pasy dobrze wypełnione.
    Rozmiar - taki w sam raz dla nas

Ogólna ocena 3+

Gdy doszło do nas nosidełko, mąż stwierdził, kupujemy takie, w sam raz w góry, jednak po chwilowym ponoszeniu jednak pozostaniemy przy chuście.

Dziękuje za testy, opinię pisałam szczerze.
    Mama Kubusia i Basi

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Dziękuje za opinie moim zdaniem ten pas to największy minus nosidła, paski z pasów naramiennych mozna wyregulować z tego co pamietam i nie będą się wtedy wrzynać.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów