Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Hotslings czy to dla mnie?

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie Hotslings czy to dla mnie?

Witajcie, na raize podczytywałam, teraz usiadłam i troche rpzejrzałam jakie sa mozliwosci chust. Mam 2 miesieczna córeczke i elastyczną Moby Wrap. Na razie są to wiec dopiero początki ale juz rozglądam sie za innymi mozliwosciami niz elastyk. Chcialabym móc wyjsc z dzieckiem czy to do lekarza czy to na spotkanie na kawce ale zeby mów ewentualnie szybko i sprawnie córe z chusty wymotać - normalna chusta to spory kawał materiału i ciezko jest. Co polecacie dla takiego malucha? Czy hotslings jest dla mnie? Cos czytalam tez ze takie noszenie na biodrze to nie do konca jest dla malucha zdrowe?
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustomanka Awatar dioneja

Domyślnie

uniwersalną chustą jest kółkowa, bo możesz w niej nosić na kurtkę, jak i pod- to dzięki regulacji materiału. pouch (hotslings to nazwa jednej z firm prod. pouche), to chusta nieregulowana, dobierana do rozmiaru osoby noszącej, kiedy zakładasz ją na ubiór wierzchni, zwykle miejsca na dziecia już nie ma- wniosek: potrzeba poucha nr2, na wyjścia
    z obu chust- poucha i kółkowej- wyjmujesz dziecia szybko (i tak też wkładasz)

proponuję wypróbowanie kółkowej i poucha przed zakupem

w pouchu, noworodki i małe niemowlęta można nosić w pozycji leżącej - kołyskowej, dopiero większe dzieci można nosić w pozycji siedzącej na biodrze, na brzuchu lub na plecach...
    kółkowa, IMO, stwarza więcej możliwości.
    Ostatnio edytowane przez dioneja ; 26-01-2010 o 15:28
    ANIA
    chuściane dzieci:
    Jakubek 07.09.06 & Zuzka Matyśka 14.03.08

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Skoro tak to powiem szczerze ze chyba to nie dla mnie przynajmniej na razie - mała chyba jest za mała na to bo główki nie trzyma jeszcze wiec ulozenie na biodrze chyba odpada. A takie kołyskowe to jej sie nie podoba, nawet na rekach nie lubi tak leżec tylko do pionu dąży. A cos innego oprócz elastycznej dla takiego małego szkraba dla którego głowa jest za ciężka do samodzielnego dźwigania?
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Domyślnie

w kółkowej nawet dziecko nietrzymające główki możesz ułożyć w pionie, musisz jednak podeprzeć karczek dziecka. wykonujesz to, poprzez zrolowanie górnej krawędzi chusty- jak w elastyku- i dokładne dociągnięcie całej chusty, pasmo po paśmie.
    aha, możesz tak nosić na biodrze.
    ANIA
    chuściane dzieci:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dioneja Zobacz posta
    pouch (hotslings to nazwa jednej z firm prod. pouche), to chusta nieregulowana, dobierana do rozmiaru osoby noszącej, kiedy zakładasz ją na ubiór wierzchni, zwykle miejsca na dziecia już nie ma- wniosek: potrzeba poucha nr2, na wyjścia
    ja chcialam tylko dodac od siebie, ze hotslings produkuje teraz takze chusty regulowane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sh78 Zobacz posta
    ja chcialam tylko dodac od siebie, ze hotslings produkuje teraz takze chusty regulowane
    możesz podać jakiś link? chciałabym je sobie pooglądać
    ANIA
    chuściane dzieci:

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

OT: dionaja jestes caly czas w wwa? Bo ja nie potrafie tej kółkowej od Ciebie założyć... Chodzi o Rockin' Baby. Pomogłabyś?
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartaS Zobacz posta
    OT: dionaja jestes caly czas w wwa? Bo ja nie potrafie tej kółkowej od Ciebie założyć... Chodzi o Rockin' Baby. Pomogłabyś?
    jestem
    oczywiście służę pomocą. wieczorkiem pogadamy na pw, ok? bo teraz szykujemu się do wyjścia
    ANIA
    chuściane dzieci:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dioneja Zobacz posta
    możesz podać jakiś link? chciałabym je sobie pooglądać
    w mojej sygnaturze jest link do polskiej strony
    a tu informacja od producenta:
    http://www.hotslings.com/ap_features
    na forum gazety dziewczyny testuja wlasnie jeden z modeli. tam takze mozesz troche poczytac.

Uprawnienia umieszczania postów