Szukam i szukam i jakoś mi brak informacji w jednym wątku (jeśli taki jest a nie znalazłam to poprosze o przekierowanie) na temat chusto mt.
Bardzo prosze wszystkie doświadczone o porady. Będę szyła (oczywiście nie własnymi rekami) hybrydę z chusty i mam kilka wątpliwości. Wiem na pewno, ze pas biodrowy (zapinany na klamrę) ma być grubo wypełniony i dość szeroki bo dzieci mam już duże: 10 i 12 kg. Nosić będę najbliższe miesiące więc wiosna/lato-nosidło nie moze być za grube i ciepłe, ale musi dobrze nosić. A teraz takie kwestie mnie nurtują:
- z ilu warstw ma się składać panel?
- czy ma być wypełniony? czy wszywać między dwie warstwy chusty coś jeszcze?
- czy jeśli nie będzie wypełniony to powinien mieć wypełnienie przy nóżkach? (i moze gdzieś jeszcze?)
- jakiej szerokości ma miec pasy ramienne? (mam bondolino- on ma cieniusieńkie jak dla mnie zbyt cienkie ale tez nie chcę przesadzić w drugą stronę)
- jaki kapturek się najlepiej sprawdza w przypadku zaśnięcia? czy wystarczy taki jednowarstwowy, zeby dziecku nie było za gorąco?
- wiem, ze pasy ramienne nie moga być wypełnione częściowo i dalej się rozszerzać przynajmniej dopóki sprawa z patentem się nie wyjaśn do końca, czyli jakie będą najlepsze? Chcę żeby nosidło było w calości uszyte z chusty, pasy też, jakie będą najlepsze? na jakiej długości wypełnione? żeby było wygodnie mi i żeby dziecka nie gniotły i nie wrzynały się?
- za wszelkie dodatkowe porady będę bardzo dźwięczna.
Wiem, ze jest taki wątek przyklejony o MT,ale jednak MT a ChMT to dwie różne sprawy.