Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Indio czarno-białe/zara oryginal

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie Indio czarno-białe/zara oryginal

Chciałabym dowiedzieć się jakiej grubości jest indio czarno-białe.
    Podobne do tiefblau? Nie mogę zdobyć antracyta i tak mnie nosi, aby kupić coś czarno-białego. Myślałam też o zarze oryginal. Czy ma taką grubość, jak lawendowa? Na lawendzie zawiodłam się. Miałam kiedyś zarę red i nie była taka cieniutka. Jaka jest oryginal?
    Ktoś widział, wie, poradzi?

Chustomanka Awatar equidna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

zarę orginal mogę porównać ale tylko do aubergine i purple, lawendy nie miałam w łapkach. więc orginal IMHO jest cieńszy i mniej mięsisty niż oberżynka, bardziej podobny do purple. raczej cienka (ale tak średnio, nie bardzo) szmatka
    Martyna, mama Janka (28.09.2009) i Kuby (19.12.2011)

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

hehehe a ja mogę indio cz/b do oberżyny. Wydaje mi sie ze Indio jest nieco cieńsze, choć kurcze ciezko je porównać bo są zupełenie inaczej takne, ale wyjde mi sie cieńsze i bardziej przewiewne.

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agut Zobacz posta
    hehehe a ja mogę indio cz/b do oberżyny. Wydaje mi sie ze Indio jest nieco cieńsze, choć kurcze ciezko je porównać bo są zupełenie inaczej takne, ale wyjde mi sie cieńsze i bardziej przewiewne.
    A liczyłam na to,że indio cz/b to kawał szmaty

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez equidna Zobacz posta
    zarę orginal mogę porównać ale tylko do aubergine i purple, lawendy nie miałam w łapkach. więc orginal IMHO jest cieńszy i mniej mięsisty niż oberżynka, bardziej podobny do purple. raczej cienka (ale tak średnio, nie bardzo) szmatka
    To tak, jak lawenda

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

czarno-białe zależy jaks tare, macierzanko. ja miała takie sprzed lat min 2-3 i było fajne i dosć grube (porównujac z limitami didkowymi) originala nie macałam
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

ja mam tylko porownanie indio cz/b do zary curry i uwazam, ze grubsze jest indio, bardziej miesiste, zara curry jest o polowe ciensza- to chyba wynika z roznic w splocie.

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzufik Zobacz posta
    czarno-białe zależy jaks tare, macierzanko. ja miała takie sprzed lat min 2-3 i było fajne i dosć grube (porównujac z limitami didkowymi) originala nie macałam
    Coś w tym jest. Sama miałam bardzo stare zieleniejące i było grube, później ciut nowsze i zawiodłam się.
    Czyli na razie moje konto wypoczywa, tzn. pracuje na zamówione już.

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Macierzanko ja miałam indio cz-b i było tak samo grube jak zieleniejące, które miałaś ode mnie (stare było, 5). Ale moje indio cz-b też było ze starszych. Miałam też stare b-n i też było mięsiste i dość grube.
    Wszystkie moje zary (candy, infinity i moss) były cieńsze.
    Ale nie miałam w rękach żadnego nowego bawełnianego indio. Sama jestem zaskoczona tym, że są cieńsze
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jujama Zobacz posta
    Macierzanko ja miałam indio cz-b i było tak samo grube jak zieleniejące, które miałaś ode mnie (stare było, 5)
    To właśnie miałam na myśli, było za krótkie dla mnie

Uprawnienia umieszczania postów