Pokaż wyniki od 1 do 20 z 45

Wątek: opis spotkania chustowego na lokalnym portalu. same negatywne komentarze

Mieszany widok

Chustonówka Awatar fruźka
    Miejscowość
    Karkonosze

Domyślnie

Ja wcale się nie dziwię tym komentarzom
    Odkąd noszę Natę, a noszę Ją od lipca i całe wakacje przchodziłam w chuście... słyszałam więcej negatywnych opinii.
    Mój ulubiony dialog:

Pani w sklepie do mnie:
    - nie szkoda Pani kręgosłupa?
    Ja: ( nie zajarzyłam na początku, że to o Natalii)
    - mojego? nie...
    Pani:
    - mówię o dziecku... przecież potem będzie miało krzywy kręgosłup! krzywdę Pani mu wyrządza tym noszeniem
    Ja:
    - a skąd Pani to wie, że ja szkodzę dziecku? ma Pani jakieś doświadczenie, rozeznanie w tym temacie? jest Pani terapeutą, lekarzem?
    Pani:
    - wychowałam dwójkę dzieci w wózkach i mają proste plecy... a Pani pewnie nie stać na wózek to sobie Pani w szmatę dziecko zawinęła i uważa, że to dobre dla dziecka... pogłupieli dziś Ci młodzi
    Ja:
    - tak się składa, że mam wózek, ale do Pani sklepu nie da się wjechac wózkiem, bo są wysokie schody, a nitk z obługi sklepu jakoś nie leci by mi pomóc... i dziękuję bardzo za zakupy, ale już więcej tu nie przyjdę

Pani:
    - i dobrze, przynajmniej nie będę musiała patrzeć na cierpienie Pani dziecka

mnie w tym momencie poniosło i powiedziałam:

- pewnie wystarczy Pani patrzecnie na cierpienie Pani własnych dzieci

i Panią zatkało

Trochę nie ładnie, ale mam już dość takich komentarzy typu:

- a to żyje?
    - udusi Pani to dziecko
    - zabrać Jej to dziecko
    - co za patologia
    itd.

Spotkałam się oczywiście też z miłymi komentarzami i zainteresowaniem, ludzie pytali mnie a jak a po co i czy dziecko llubi...

A jeśli chodzi o Jelonkę, to ma ten portal niestety grono swoich fanów, którzy piszą bzdury po to głównie, żeby pojechać kogoś lub coś.. nie przejmowałabym się tym zbytnio
    Szkoda tylko, że te zdjęcia kiepskie.. nie licząc ostatniego oczywiście

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

ja przez dwa lata "na żywo" usłyszałem tylko raz powiedziane głośno (niby nie do mnie) : dziecko będzie mieć problemy z kręgosłupem.
    Oprócz tego wyłącznie miłe komentarze i uśmiechy.
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chustomanka Awatar sowa_m
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

e tam mucha, widać nie wyglądasz na takiego chudego, jak uważają dziewczyny i się ludzie boją mówić negatywnie do ciebie
    ja tam spotykam się z samymi pozytywnymi komentarzami, uśmiechami etc. ale do mnie to sie ludzie uśmiechają nawet bez szmaty, dziecka czy psa w pobliźu, widać ten typ tak ma

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Ciekawe co by powiedzieli na ceny niektórych "szmat"
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

a ja tylko napiszę, że o chustach dowiedziałam się z artykułu w edziecku, pod artykułem oczywista komentarze- no to je sobie pczytałam i wiele było takich właśnie złośliwych, krzykliwych, straszących niewiadomo czym, obraźliwych itd - natomiast komentarze zwolenników i chustonoszących były spokojne, logiczne i tym przekonująe - dlatego postanowiłam, że to jednak jest fajne i warto się zainteresować bliżej...

Kto ma rozum ten wie, jak go używać i durne komentarze go nie zniechęcą.

A że ktoś nie ma prywatnego życia i spędza czas na wymyślaniu głupich tekstów? to jego problem. Interent niestety pełen jest śmieci, trzeba umieć oddzielić ziarno od plew
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 26-01-2010 o 13:58 Powód: wygładziłam co nieco
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar kasia
    Miejscowość
    karkonosze:)

Domyślnie

to dodam jeszcze reakcję mojej teściowej na widok artykułu z biuletynu jeleniogórskiego z naszymi zdjęciami (czy jak mu tam):
    - kasiu, czy ty chodzisz na JAKIEŚ SPOTKANIA?

nie trzeba dodawać, że JAKIEŚ SPOTKANIA = SEKTA

Uprawnienia umieszczania postów