Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 45

Wątek: opis spotkania chustowego na lokalnym portalu. same negatywne komentarze

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie opis spotkania chustowego na lokalnym portalu. same negatywne komentarze

Na lokalnym portalu ukazała się relacja z chustospotkania. Pod artykułem jest trochę komentarzy internautów i (nie licząc komentarzy noszących) wszystkie komentarze są negatywne.

"zaproście romskie żebraczki, one też nosza dzieci w chustach, nasze mamy modnisie bez refleksji będą wniebowzięte, gdy zobaczą ten styl biednych społeczeństw, które nie mają na wózek"

<to mój ulubiony>
    "Proponuje zorganizować zjazd matek pchających wózki prawą ręką a za tydzień lewą ręką. "

"ty 16:10 najpierw naucz się pisac, a potem sie wypowiadaj. Widze, ze chyba ciebie wlasnie w chuscie noszono, hahahaha"

ludzie kogo to obchodzi w czym nosicie swoje dzieci, dajcie spokoj

<tu nie do końca wiem czy to jest za czy przeciw>
    "No właśnie, moda czy wygoda. Ach to takie trendy! Ci kreatorzy mody czy inne typki od marketingu wciskają ludziom nowość, która stosowana jest na świecie od wielu wieków. Kobiety w wielu kulturach od wielu wieków stosują chusty ale nie, w Polsce dla światowych specjalistów to nowość... "

http://www.jelonka.com/news,single,init,article,25583
    Ostatnio edytowane przez mucha ; 26-01-2010 o 08:07
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chusteryczka Awatar kajkasz1
    Miejscowość
    Chojnice

Domyślnie

Wiesz mucha, ja jestem zapaloną byłą chustonoszką. Kiedyś chciałam na siłę zbawić świat dziecięcy ale mi szybko przeszło. Jak nie zdołałam zarazić kilku swoich bliskich noszeniem zauważyłam, że moje nadmierne zaangażowanie tylko szkodzi szerzeniu idei.
    A podejście niektórych noszących, zwłaszcza na tym forum, wręcz odstrasza "lekko zainteresowanych" tematem. Nic na siłę. Wózki też są dla ludzi, choć częściej w chuście wygodniej.
    Komentarzy "pod" staram się nie czytać, bo tam piszą ci, którzy się nudzą i tematu nie zgłębiają, więc byty wirtualne zupełnie nieważne (może dlatego piszą?)
    Kajka, żona Macieja, blogująca mama trzech synów - stary blog , nowy blog

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Phi! Moja osobista babcia powiedziała mi wprost, że wstydzi się chodzić ze mną (ja w chuście z dzieckiem) po ulicach, bo cyt. "wyglądam jak nędzarka" i jak nie mamy na wózek, to ona nam da. Nie powiem, koło czego mi to lata Na babcię się nie obraziłam, nosiłam dalej i byłam z tego bardzo dumna. Nie robiłam tego, żeby się komuś podobało, sprawiało przyjemność czy miło się patrzyło, tylko dla siebie i dla dziecka i nam to bardzo odpowiadało. A komentarze postronnych są mi kompletnie obojętne, w sprawie noszenia jak i w innych kwestiach.

Chusteryczka Awatar rosass
    Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

he he! mi tez sie najbardziej ten o lewo i prawo reczno pchajacych podobal
    i jak dobrze kojaze to te super negatywy byly od jednej osoby, no trzeba sie liczyc z krytyka.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Z konstruktywną krytyką, te komentarze nie maja wiele wspólnego.
    Dziewczyny mają rację, nic na siłę.

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Tak to jest jak w temacie wypowiadają się laicy a w dodatku źle zapatrzeni na świat, byle skrytykować i obrazić kogos a i, robi się lepiej.Ich strata i nie ma sie co przejmować.
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustomanka Awatar Anntenka
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

kazdy ma swoj punkt widzenia
    ktory jak wiadomo sie zmienia w zaleznosci
    od punktu siedzenia
    ja np tez kiedys nie lubialam DM i smialam sie z fanow
    a teraz jezdze na ich koncerty
    szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
    TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy

Najgorzej jak się coś komuś wydaje

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Behemot Zobacz posta
    Tak to jest jak w temacie wypowiadają się laicy a w dodatku źle zapatrzeni na świat, byle skrytykować i obrazić kogos a i, robi się lepiej.Ich strata i nie ma sie co przejmować.
    to co piszesz to w 100% prawda. Ja się nie przejmuję tymi komentarzami. One są poniżej poziomu (niektóre mnie nawet bawią). Trochę mi jednak szkoda, że nikt postronny nie napisał czegoś miłego o noszeniu.

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chusteryczka Awatar rosass
    Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mucha Zobacz posta
    to co piszesz to w 100% prawda. Ja się nie przejmuję tymi komentarzami. One są poniżej poziomu (niektóre mnie nawet bawią). Trochę mi jednak szkoda, że nikt postronny nie napisał czegoś miłego o noszeniu.
    Muchu to dopiero pierwszy raz o nas napisali.... wiec i tak jest dobrze, a z tym prawo lewo bomba

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Od razu widać, że piszą to ludzie którzy nie mają dzieci.
    Se zrobią to im się odmieni
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

ja jestem jeszcze bardzo nowa w swiecie chustowania, wiec duzo doswiadzcenia z komentarzami i reakcjami nie mam. jestem chyba szczesciara, bo od tych kilku miesiecy nasluchalam sie samych pozytywnych rzeczy wszedzie gdzie sie pojawie. ale tak czy inaczej, najwazniejsze jest to co kazdy z nas czuje i wie, tzn. jak bardzo chustonoszenie jest dobre i jak zmienia rodzicielstwo. a co ktos sfrustrowany pewnie tym ze jego mama w dziecinstwie tak duzo nie przytulala sobie napisze - to sprawa drugorzedna. jesli takiemu piszacemu sie zrobilo troszke lepiej po fakcie, to na zdrowko

Chustomanka Awatar vatanaya
    Miejscowość
    Tricity

Domyślnie

niekoniecznie im sie odmieni... ale jesli tak to dobrze.
    mnie niektorzy z rodziny czesto pytaja czy ja czasem w sekcie nie jestem - dobre co?
    dotad czesc rodziny jest przeciwko ale zdazyli juz przywyknac do mojego niecodziennego sposobu wychowania(czyt.noszenia)

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Sporo komentarzy jest pozytywnych więc nie jest tak źle

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Eeee, Mucha jako chustotalib z miażdżącą krytyką powinieneś byc oswojony

The only thing worse than being talked about is not being talked about.
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustofanka Awatar ChowChowww
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kajkasz1 Zobacz posta
    Wiesz mucha, ja jestem zapaloną byłą chustonoszką. Kiedyś chciałam na siłę zbawić świat dziecięcy ale mi szybko przeszło. Jak nie zdołałam zarazić kilku swoich bliskich noszeniem zauważyłam, że moje nadmierne zaangażowanie tylko szkodzi szerzeniu idei.
    A podejście niektórych noszących, zwłaszcza na tym forum, wręcz odstrasza "lekko zainteresowanych" tematem. Nic na siłę. Wózki też są dla ludzi, choć częściej w chuście wygodniej.
    Komentarze były po prostu idiotyczne, aczkolwiek przyznaję rację kajkasz - nie ma sensu na siłę ludzi przekonywać do swoich idei. Osobiście wychodzę z założenia, że jeśli ktoś poprosi mnie o pomoc i będzie pytał o chustonoszenie, z wielką przyjemnością opowiem o tym, jak cudowną stanowi przygodę. Przyznaję również rację w kwestii zbyt nadgorliwego stanowiska niektórych noszących - wózek to nie potwór, który trzeba bezwzględnie wyrzucić. Gdyby nie on, mój synek często nie wychodziłby na spacery, gdyż ja pracuję, a babcia-opiekunka nie nosi i nosić nie będzie. Staram się wyjść z założenia, że wózek nie jest gorszy, jest po prostu inny i czasem też z niego korzystam...

Co nie zmienia faktu, że jestem za chustami całym sercem. Od początku mam jedną jedyną, innych nawet nie dotykałam. Nie mam stosików ani nawet pieniędzy, aby je tworzyć. Noszę dla dziecka, nie po to, by wzbogacać swoją kolekcję barwnych chust. Oczywiście, bardzo chciałabym mieć ich trochę więcej, jednak dla mnie najważniejsze jest poczucie bliskości, jakie mam z moim dzieckiem w chwili, gdy zamotany jeszcze się do mnie przytula... To przeżycie, którego mamy tylko wózkowe lub wisiadłowe nigdy nie zaznają - wyczucie bicie serca własnego dziecka i vice versa.

I oczywiście jestem jak najbardziej za działaniami społecznymi, które mają na celu propagowanie noszenia. Klub Kangura i in. - robicie kawał dobrej roboty, wielkie szacunek dla Was, za to, że macie taką siłę przebicia i chęci do działania. A negatywne komentarze towarzyszą wszelkiej postępowej działalności, więc tym bardziej podziwiać !
    Ostatnio edytowane przez ChowChowww ; 26-01-2010 o 11:37

Ilona, matka, córka, psia mama zastępcza, przyszła niedoszła żona .

Chustonówka Awatar fruźka
    Miejscowość
    Karkonosze

Domyślnie

Ja wcale się nie dziwię tym komentarzom
    Odkąd noszę Natę, a noszę Ją od lipca i całe wakacje przchodziłam w chuście... słyszałam więcej negatywnych opinii.
    Mój ulubiony dialog:

Pani w sklepie do mnie:
    - nie szkoda Pani kręgosłupa?
    Ja: ( nie zajarzyłam na początku, że to o Natalii)
    - mojego? nie...
    Pani:
    - mówię o dziecku... przecież potem będzie miało krzywy kręgosłup! krzywdę Pani mu wyrządza tym noszeniem
    Ja:
    - a skąd Pani to wie, że ja szkodzę dziecku? ma Pani jakieś doświadczenie, rozeznanie w tym temacie? jest Pani terapeutą, lekarzem?
    Pani:
    - wychowałam dwójkę dzieci w wózkach i mają proste plecy... a Pani pewnie nie stać na wózek to sobie Pani w szmatę dziecko zawinęła i uważa, że to dobre dla dziecka... pogłupieli dziś Ci młodzi
    Ja:
    - tak się składa, że mam wózek, ale do Pani sklepu nie da się wjechac wózkiem, bo są wysokie schody, a nitk z obługi sklepu jakoś nie leci by mi pomóc... i dziękuję bardzo za zakupy, ale już więcej tu nie przyjdę

Pani:
    - i dobrze, przynajmniej nie będę musiała patrzeć na cierpienie Pani dziecka

mnie w tym momencie poniosło i powiedziałam:

- pewnie wystarczy Pani patrzecnie na cierpienie Pani własnych dzieci

i Panią zatkało

Trochę nie ładnie, ale mam już dość takich komentarzy typu:

- a to żyje?
    - udusi Pani to dziecko
    - zabrać Jej to dziecko
    - co za patologia
    itd.

Spotkałam się oczywiście też z miłymi komentarzami i zainteresowaniem, ludzie pytali mnie a jak a po co i czy dziecko llubi...

A jeśli chodzi o Jelonkę, to ma ten portal niestety grono swoich fanów, którzy piszą bzdury po to głównie, żeby pojechać kogoś lub coś.. nie przejmowałabym się tym zbytnio
    Szkoda tylko, że te zdjęcia kiepskie.. nie licząc ostatniego oczywiście

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

ja przez dwa lata "na żywo" usłyszałem tylko raz powiedziane głośno (niby nie do mnie) : dziecko będzie mieć problemy z kręgosłupem.
    Oprócz tego wyłącznie miłe komentarze i uśmiechy.

Chustomanka Awatar sowa_m
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

e tam mucha, widać nie wyglądasz na takiego chudego, jak uważają dziewczyny i się ludzie boją mówić negatywnie do ciebie
    ja tam spotykam się z samymi pozytywnymi komentarzami, uśmiechami etc. ale do mnie to sie ludzie uśmiechają nawet bez szmaty, dziecka czy psa w pobliźu, widać ten typ tak ma

Chustomanka Awatar roni21
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

a ja nie cierpie przeginania w zadna strone
    sama mam wozek (nawet jeden podwojny)
    i zyje, moje dzieci zyja
    co prawda starszy ma iksa, ale nie jestem w stanie stwierdzic czy od chusty, czy od wozka raczej ma to po mamusi
    starszy jeszcze nie mowi, ale to zwalam na wozek, bo ja juz mowie od dawna
    i osobiscie jak widze muchowego chustotaliba to mam ochote wsadzic dzieci do wozka
    ale chyba traktuje to nazbyt emocjonalnie bo maz w afgnistanie i nie wiem czy ten "talib" to komplement czy samoobrazanie
    i ciesze sie ze chusty nie sa tak powszechne jak wozki bo lubie byc inna
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Ciekawe co by powiedzieli na ceny niektórych "szmat"
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Uprawnienia umieszczania postów