Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: leo czy flaming

Chustonówka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie leo czy flaming

Witajcie Dziewczyny
    Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z chustami. Z tego powodu mam baaardzo poważny problem i liczę na Waszą pomoc. Zbliża się lato a co za tym idzie dużo słońca. Po bardzo skrupulatnej analizie Waszych wypowiedzi i opinii na temat różnych chust postanowiłam, że kupię albo didymosa Indio Flamingo albo Storchenwiege leo marine. No i tu pojawia się problem. Z tego co widzę to storcz w analizach wypada najlepiej, no i ma cudny kolor, który mi się bardzo podoba tylko boję się czy nie będzie za bardzo „przyciągał” promieni słonecznych (w ciemnym jest zawsze bardziej gorąco). Didymos jest jaśniejszy (no i kusi mnie cenowo) ale obawiam się że mój mąż (na razie nie za bardzo przekonany do chustowania) nie ubierze na siebie różu i nie uda mi się go w żaden sposób przełamać. No i jeszcze jedno: czy te chusty nie są trochę za bardzo grube na lato. Nie miałam do tej pory styczności z chustami więc nie wiem. Na zdjęciach wyglądają trochę na kocykowate. A może macie jakieś inne propozycję. Pomóżcie

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

Witaj

Masz już konkretnych kandydatów!
    O leo znajdziesz mnóstwo opinii - to chusta znana i lubiana. Flamingo jest nowoscią i niewiele z nas ja nosiło i macało. Dlatego bedzie mniej opinii.
    Wybierz tę która Tobie bardziej przypadnie do gustu No i faktycznie ten marine jest dosć ciemny, choć ma wspaniała nośność i jest mięciutki.

Pogrzeb jeszcze troszkę w opiniach a tak w ogole to może w Twojej okolicy są jakies chustomamy, które mogłyby Ci pokazać róznice miedzy poszczególnymi chustami
    Pozdrawiam!

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Chustofanka
    Miejscowość
    Wars Sawa

Domyślnie

ja mam flaminga i uwazam ze to boska chusta!
    od razu byla mieciutka , nosi sie i dociaga rewelacyjnie, jest przewiewna ma piekny kolor
    na lato nr 1 jak dla mnie
    a tez myslalam nad leo badz indio
    Ignacy 16.12.2006 Lula 13.11.2007

Guest

Domyślnie

obie chusty to dobry wybór.
    i pamiętaj - lato trwa tylko dwa-trzy miesiące, nie zawsze jest gorące.
    po lecie jest jesień, zima, chłodna wiosna...
    kup chustę na dłużej niż na samo lato.
    dobrego wyboru!

Chustonówka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Wow! Dzięki za szybką odpowiedź. Czy mogłabym ewentualnie liczyć na jakieś zdjęcia flaminga. Chodzi mi o to jak wygląda na kimś. Co do leo natur ro jakoś ten kolor nie specjalnie mnie kusi

Guest

Domyślnie

jest oprocz leo marine, leo natural.
    sliczny, bezowy, pasuje do wszystkich ciuchów. i Twój mąż nie bedzie mial oporów, by nosic w nim dzieecko. z flamingiem - jak sama zauwazylas, moze miec klopot.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez em.mska
    BARDZO mi się to spodobało

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Leo jest mniej przewiewne od Indio, ale kolory ma takie...no pastelowe (mówię o limitowanych seriach. Oprócz Flaminga są jeszcze ziegelrot, gletscher i papaya.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustonówka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ania
    Cytat Zamieszczone przez em.mska
    BARDZO mi się to spodobało
    Aniu ja właśnie myślę o chuście na cały rok bo w cieńszej ubiorę małą w jeden ciuszek więcej albo zapnę ją pod kurtką w razie zimna, natomiast jak się zrobi gorąco to już nic nie pomoże A propos jakie są Wasze opinie na temat Indio eis/len? Co daje ta domieszka lnu. Chusta jest może bardziej szorstka, grubsza? Jak się domyślam na pewno bardziej wytrzymała?

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Nie jest grubsza, przynajmniej nic mi się takiego w oczy nie rzuciło (w palce?),lepiej za to nosi ciężkie dzieci. I dośc przewiewna jest, taka chłodniejsza. No i szersza od innych.

Moze posiadaczki coś powiedzą?

Chustomanka

Domyślnie

Petisu a bedziesz miala cos z tych lnianych nowych kolorów?
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Będziesz. Najpierw quarz, ale mandarine i ziegel też będę zamawiac (dostępne od 27.05.) i to wkrótce, bo mało ich wyprodukowali.

Chustofanka
    Miejscowość
    Wars Sawa

Domyślnie

lato latem a potem zawsze mozna cos kupic na jesien i zime
    Ignacy 16.12.2006 Lula 13.11.2007

Chustonówka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Dziewczyny a tak z innej beczki. Co myślicie o NATI. Tak czytam i widzę, że często jest porównywana do Storcza. Leosia pewnie tak czy siak w końcu kupię bo mi się strasznie podoba (marin albo rouge) a np Laguna czy Niagara są jednak jaśniejsze i może faktycznie na lato będą jak znalazł. Może i mąż też zaskoczy i nie będzie nosem kręcił jak mu powiem na jesień że chcę jeszcze jedną ?

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szczepka
    Dziewczyny a tak z innej beczki. Co myślicie o NATI. Tak czytam i widzę, że często jest porównywana do Storcza. Leosia pewnie tak czy siak w końcu kupię bo mi się strasznie podoba (marin albo rouge) a np Laguna czy Niagara są jednak jaśniejsze i może faktycznie na lato będą jak znalazł. Może i mąż też zaskoczy i nie będzie nosem kręcił jak mu powiem na jesień że chcę jeszcze jedną ?
    Mam Nati Toskanie i wg mnie po kilkumiesiecznym noszeniu Nati jest lepsza od storcza. Sama jestem w szoku, bo takich wnioskow sie nie spodziewalam
    Jestem mama potrojna. Zostalam nia na raty, w 2002, 2005 i 2007.

http://www.ratujmaluchy.pl/

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szczepka
    Mam Nati Toskanie i wg mnie po kilkumiesiecznym noszeniu Nati jest lepsza od storcza. Sama jestem w szoku, bo takich wnioskow sie nie spodziewalam
    Jestem mama potrojna. Zostalam nia na raty, w 2002, 2005 i 2007.

http://www.ratujmaluchy.pl/

Chustonówka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Kochane dziewczyny Dziękuję Wam za pomoc. Po przeanalizowaniu za i przeciw zdecydowałam się w końcu na NATI. Może dlatego, że tylko tą chustę miałam możliwość pomacać. Po prostu wiedziałam co biorę a poza tym doszłam do jeszcze innego wniosku. Nie kosztuje nie wiadomo ile i w przypadku gdyby coś miało niewypalić nie będzie mi przykro. No i są do wyboru jaśniejsze kolory. Lagunę mam od 4 dni. Na szczęście Emilcia pokochała noszenie i jak tak dalej pójdzie na jesień po prostu kupię sobie następną. Cholewcia, nie wiedziałam, że to aż tak wciąga. Jeszcze raz baaaaardzo Wam dziękuję.

Uprawnienia umieszczania postów