Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: wzruszający widok na nowym świecie

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Jestem pełna szacunku i uznania dla tej niewidomej mamy. A wzruszam się na widok każdej chustomamy, którą spotykam jak sobie chodzę z Małą bo tak naprawdę to rzadko je spotykam (do tej pory, to poza sobą, widziałam raz i tylko jedną. Wyjątek to spotkania kk, ale to inna sytuacja). Jak na razie to my wzbudzamy spore zainteresowanie
    Ostatnio edytowane przez sylvana ; 22-01-2010 o 17:15

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Ja mam trochę tremę, bo za ok. 2-3 miesiące będę miała okazję zachustować taką mamę! Tzn. nie jest całkiem niewidoma, widzi tylko plamy, żywe kolory...
    Sama mnie poprosiła niedawno

A że nie jest to jej pierwsze, a TRZECIE już dziecko, to mam nadzieję że nie będzie strasznie (no bo jak z wózkiem sobie radziła to z chustą tym bardziej, nie?)
    Ja tam jestem pełna podziwu jak oni sobie radzą (oboje z mężem są niewidomi), ale jak się ich ktoś pyta: Jak sobie radzicie?- powiedzą, że normalnie, bo dla nich to jest NORMALNE, że muszą funkcjonować, mimo że nie widzą. Chociaż nie twierdzę, że nie mają trudniej...

A na koniec anegdota:
    Idzie owa znajoma z wózkiem ulicą, no i niechcący najechała na jakiegoś pana. Ten wkurzony odwraca się krzycząc: - Co pani, ślepa??!!
    Na co ona rozbrajająco: - W rzeczy samej!
    Podejrzewam że mina pana BEZCENNA...
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

gosia1974
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez edoro Zobacz posta
    Ja mam trochę tremę, bo za ok. 2-3 miesiące będę miała okazję zachustować taką mamę! Tzn. nie jest całkiem niewidoma, widzi tylko plamy, żywe kolory...
    Sama mnie poprosiła niedawno

A że nie jest to jej pierwsze, a TRZECIE już dziecko, to mam nadzieję że nie będzie strasznie (no bo jak z wózkiem sobie radziła to z chustą tym bardziej, nie?)
    Ja tam jestem pełna podziwu jak oni sobie radzą (oboje z mężem są niewidomi), ale jak się ich ktoś pyta: Jak sobie radzicie?- powiedzą, że normalnie, bo dla nich to jest NORMALNE, że muszą funkcjonować, mimo że nie widzą. Chociaż nie twierdzę, że nie mają trudniej...
    Napiszę z perspektywy osoby pracującej kilka lat z niewidomymi osobami - edoro - nie miej tremy Chustuj po prostu

brawa dla Ciebie, że chustujesz, a nie tylko się wzruszasz

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Zeszlej zimy bylam w domu Babolka, gdzie pomagalam w nauce wiazan, mama byla w ciazy, tez byla niewidoma, ale bylam w szoku jak sprawnie nauczyla sie kieszonki. Moze to ta sama mama, kto wie...

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia1974 Zobacz posta

brawa dla Ciebie, że chustujesz, a nie tylko się wzruszasz
    babo jedna, przestań się czepiać, już Ci dziewczyny przecież napisały skąd to wzruszenie...
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chusteryczka
    Miejscowość
    cały świat

Domyślnie

wzruszajacy widok.... A ja czasem narzekam że to MNIE jest ciężko.....
    byłam w szpitalu z małą jak miała 2 miesiace. Na sali obok była z maleńkim dzieciątkiem dziewczyna głucha. Mały chory i również niesłyszący. Ponieważ nie wiedziała kiedy mały płacze, a w zasadzie kwili, bo z racji wady nie potrafił wydawać z siebie dźwieków, to w nocy miała ustawiony w telefonie co 1,5 godziny alarm wibracyjny,śpiąc trzymała telefon w dłoni - i po prostu budził ją, a ona wstawała i sprawdzała czy z małym wszystko ok...... Strasznie było mi żal Malutka.......

Uprawnienia umieszczania postów