Strona 106 z 231 PierwszyPierwszy ... 656969899100101102103104105106107108109110111112113114116156206 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,101 do 2,120 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Olcia - Sao Long i dziękuję Ci za inspirację! teraz cała rodzina tańćzy z Gają "kółko graniaste", a nawet Gaja tańczy sama z lalą i na "bęęęc!" upada na podłogę i zastyga z nogami w gorze, hahaha ja też, hahaha
    a choinki mają swoje magiczne miejsce blisko słynnego rybnego! dwa wielkie place choinkowe :-D
    Suri - gratulacje dla Lenki !! i zdrówka!!
    Agatha - wszystkie to nie, ale u niej jest lymph% 66% i neut% 24%
    no i ciekawe jakiego wykształcenia oczekują od megafonistki, hahaha bo pewnie oferują możliwości rozwoju i prace w młodym zespole (kiedyś takie coś widziałam w markecie przy ogłoszeniu, że poszukują kasjerek )
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustofanka Awatar agatha
    Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

IzaBK - może miała niedawno infekcję wirusową? Do 3 miesięcy może być takie przesunięcie krwinek po jakimś wirusie. Ile ma liczbowo - same procenty niewiele mówią. A taka megafonistka to niezła fucha blisko bym miała do pracy. No i te możliwości jak zauważyłaś! A jaka wdzięczność ludzka pasażerów! No ale na razie najbliższy megafon za daleko....

Chustonoszka

Domyślnie

U mnie przygotowania do świąt prawie zerowe. Ze zdziwieniem skontaktowałam, że kurcze święta za 6 dni. Mały skończył 5 mies a przede mną wizja żłobka od 28 II
    a w zasadzie to tydzień wcześniej bo chcę go zaaklimatyzować. Rany jak mi z tym źle.
    Krzyś I 1998 Asia II 1999

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

dajesz Staśkowi tydzień na przyzwyczajenie do żłobka?

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    dajesz Staśkowi tydzień na przyzwyczajenie do żłobka?
    2 tygodnie. Pierwszy ze mną drugi beze mnie ale krócej niż będę w pracy. tata bierze tacierzyński i będzie krócej. Mam nadzieję, że pani dyrektor będzie łaskawa i mi sensowny plan ułoży.

Chustomanka Awatar Me'shell
    Miejscowość
    warszawa, włochy

Domyślnie

suri - gratulacje dla Lenki! Niesamowita z niej atletka, skoro już chodzi

olcia - mam nadzieje, że ten wirus szybciutko mini
    nasz Zośka jeszcze ma resztki kataru, ale na szczęście nic więcej.
    wczoraj widziała pierwszego Mikołaja i nawet się nie bała, ale Mikołaj wyglądał na rozczarowanego, że nie powiedziała wierszyka ani nie zaśpiewała piosenki
    Zosia 25.02.2010
    Tosia 25.01.2013

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a mnie dziś Kajetan zmusił, żebym mu całą drogę śpiewała w samochodzie
    oraz absolutnie pięknie mówi on "cześć" czasem się nie może zdecydować czy mówić "hej", czy "cześć" i mówi "heś"

Domyślnie

Lenka atletka, a Kajetan lingwista Hektor jak miał 10 miesięcy, to mówił eeeee albo aaaaa, ruszył dopiero jak skończył 2 lata.
    mi. czy chcesz to pomarańczowe wełniane miasteczko? Bo będę sprzedawać.
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a widzisz... nie mówię nie. to zależy trochę od tegi jak szybko chcesz je sprzedać i za ile

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

dziewczyny pruszkowsko ursusowskie - potrzebuje na gwałt niani! no może nie na gwałt, ale brdzo szybko
    czy macie jakąś sprawdzoną, poleconą, z którą mozemy się spotkać?
    ta co mielismy odwinela nam niezly numer... w kazdym razie zostalismy bez niani, z wypowiedzianym zlobkiem i moim potwierdzonym powrotem do pracy od stycznia a mamy... juz prawie 21 grudnia...
    masakra!

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Agatha - miałą infekcję, a ilościowo ma wbc 7,10, hct 34,4 (pod normą) MCV 79,1 (pod normą); lymph 4,7, neut 1,7.. nie wiem, któe z wynikó są ważne.. jak wyglądają te ilości?

Me'shell - Zosia nie powiedziała wierszyka? co za nieśmiałą dziewczynka!!

mi. - Kajetan Cię szykuje do Mam TALENT

Olcia - kicha z tą nianią napisałam pw. A jak zdrówko Julki? wstętny wirus poszedł precz?

święta coraz bliżej!!

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Chustomanka Awatar Me'shell
    Miejscowość
    warszawa, włochy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olcia Zobacz posta
    dziewczyny pruszkowsko ursusowskie - potrzebuje na gwałt niani! no może nie na gwałt, ale brdzo szybko
    czy macie jakąś sprawdzoną, poleconą, z którą mozemy się spotkać?
    olcia, żadnej sprawdzonej i poleconej nie mam na zbyciu, ale moi znajomi znaleźli świetna nianią dzięki temu, że po okolicznych blokach rozwiesili ogłoszenia, że szukają. znaleźli kobitkę, z którą nawet dwójkę dzieci zostawili nad morzem na dwa tyg. (wymieniali ją na weekendy)
    może spróbujcie tak? a potem to już musicie się spotykać i wybierać
    Zosia 25.02.2010
    Tosia 25.01.2013

Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

IzaBK: dla rocznego dziecka wszystkie wyniki są w normie. Ile ma RBC i PLT? (nie ma jak szyfrować!) Ma więcej limfocytów niż neutrofili, ale to pewnie po wirusówce jeszcze tak zostało, bo same wartości są OK.
    olcia - powodzenia z szukaniem niani!
    I chwalę Alę - raczkuje - od po kąpieli! (nie ma jak woda!)
    PS. Do poczytania -O 6-latkach i szkole: http://www.przekroj.pl/wydarzenia_kr...ykul,7921.html jak ktoś ma ochotę

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

dziewczyny, dzięki wielkie
    ech... trochę się zdenerwowałam
    miałam nianię - opiekunkę ze złobka; okazała się osobą nieodpowiedzialną - wystawiła nas; dzisiaj nas poinformowała smsem, że niestety nie może przyjść do pracy od stycznia, bo jednak zostaje jeszcze u Pani, u której teraz pracuje, bo ją poprosiła
    jak się pytamy, czy od lutego zatem będzie, to ona na to, ze nie wie, bo moze tamta bedzie jej potrzebowala
    no brak slow
    my zlobek wymowilismy - poinformowalam kierowniczke, ze Jula nie bedzie chodzila
    ale ten zlobek da sie odkrecic
    juz sama nie wiem co lepsze, pogubilam sie
    chodzi o to, ze jak Jula rozchoruje mi sie w styczniu jak pojdzie do zlobka i bedzie chorowala przez 3 tyg., to mnie po prostu wywala jak nic...

finalnie Julka nie ma teraz wirusa, tylko najwyrazniej nadkazenie bakteryjne po ostatniej infekcji... leczymy ja bactrimem...
    nadal ma jeszcze rozwolnienie, no i pokasluje
    ale jest lepiej

ech... zle mi, smutno i juz sama nie wiem co robic

plan jest taki, ze bede sie spotykala z nianiami, jak zadnej rozsadnej nie znajdziemy, to Jula idzie do zloba i szukamy dalej... zobaczymy

musi byc przeciez dobrze, nie?

siweta za chwile, a ja daleko w tyle... nie mam kiedy zrobic zakupow, ani jak, bo z Julka teraz ciezko wyjsc, zimno, wieje jak nie wiem...

mam nadzieje, ze wy macie lepsze dni

Me'shell - czy Zosia nie zostawila u nas grzechotki? a czy Ci znajomi nie chca sie pozbyc tej opiekunki?

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Agatha
    rbc ma 4,35, a plt ma 356 to dobre wyniki chyba.. powtórzę tę morfologię - za jaki czas powtórzyć, żeby otrzymać miarodajny wynik?
    Ala - brawo
    a artykuł trąci trochę populizmem ja akurat mam inne zdanie - moja córka chodziła niestety do zerówki przedszkolenj, a teraz sama tego żałuje. ale oczywiście ile ludzi tyle opinii, bo doświadczenia różne..

Domyślnie

Olcia, zrób tak, jak pisze Me'shell, pamiętam, że mój kolega w ten sam sposób znalazł świetną nianię - tak świetną, że jak się przeprowadzili, to poprosili, żeby do nich dojeżdżała. W sumie moja Pani Ula też jest z ogłoszenia powieszonego pod kościołem
    Mi., sprzedać mogę od razu, a co do terminu płatności to możemy się dogadać. Chciałabym za nią 150 - jej stan jest taki sam jak przy zakupie.
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

IzaBK - mała ma świetne wyniki, nie kłułabym jej drugi raz - nie ma takiej potrzeby.
    Ala raczkuje i cieszy się na maksa - wychodzi zza drzwi i się śmieje patrząc na mnie, albo doraczkowuje do jakiegoś celu i w śmiech. Normalnie boki zrywać A z tymi sześciolatkami to wiadomo - dziecko dziecku nie równe i szkoła szkole też i panie nauczycielki też - problem w tym , że to jest powszechne, tak więc lepiej chyba wiek wziąć wyższy, bo na indywidualne traktowanie to bym nie liczyła... No i zobaczycie - wad wzroku przybędzie na 100% - bo oko 6-latka różni się od 7-latka o rok. Na pewno nie jest dostosowane jeszcze do czytania małych liter. A u nas o ćwiczeniach oczu to nikt nie słyszał. A -warto poczytać książki pani Hannaford o gimnastyce mózgu - słyszałyście?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

och! dziewczyny! jak mi się świątecznie już zrobiło. zaraz zacznę piec i wieszać ozdoby. mam już ferie pełną gębą i bardzo mnie to pozytywnie rozkłada.
    wczoraj - pierwszy raz od nie pamiętam kiedy poszłam spać o 22ej - wcześniej czytając. błogość...

a teraz idę poczytać co tam napisałyście.

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

mi. - zazdroszczę błogości...
    ja mam... listę zakupów do zrobienia, brak czasu na to i możliwości
    Julka w domu z rozwolnieniem, które nie chce jej przejść (????), wody z marchwi pić nie chce (a ponoć pomaga)
    nie mam jak z nią wyjść z domu, żeby coś kupić
    mąż mój wraca szybko, bo wieczorami widzimy się z potencjalnymi opiekunkami
    chyba wyślę go w nocy do tesco
    masakra jakaś
    w ogóle nie czuję tych świąt...

Chustonoszka

Domyślnie

Olcia współczuję...
    Mam odrobinę to samo z tym nieczuciem... A czy próbowałaś homeopatii na to rozwolnienie?

Uprawnienia umieszczania postów