Pokaż wyniki od 1 do 20 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    Nawet zostawiłam im namiary na jedyną słuszną konsultantkę chustową co to działa w okolicy

Cytat Zamieszczone przez choco Zobacz posta
    noooo dobra a 30 jest ok? ktoś chętny? no przyjadę jakoś
    ja to nieee, ale kiedy indziej i gdzie indziej - chętnie
    AniaBober - poleciłam Cię moim klientom
    Ostatnio edytowane przez IzaBK ; 24-01-2012 o 17:44
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Domyślnie

Ja 30 też nie mogę, bo wtedy mam z Hektorem alergologa z NFZ
    Mi., czemu tracisz mobilność? Jakoś słabujesz, czy za kółko się nie mieścisz? Poważnie pytam, bo ja w obu ciążach do końca jeździłam bez problemu, więc ciekawa jestem.
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LittleMonster Zobacz posta
    Mi., czemu tracisz mobilność? Jakoś słabujesz, czy za kółko się nie mieścisz? Poważnie pytam, bo ja w obu ciążach do końca jeździłam bez problemu, więc ciekawa jestem.
    no, to pozazdrościć!
    przynajmniej ja zazdroszczę.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak pojechałam na KTG w 38 tc ciąży na Żelazną do szpitala (sama samochodem bo po co męża ciągać niepotrzebnie) to mnie położne w punkcie konsultacyjnych obtańcowały w tę i z powrotem i to z przytupem, że niby nierozsądnie . Ja uważam, że wręcz odwrotnie - wolałam jechać w klimie i w komforcie niż w upałach pociągiem podmiejskim, potem tramwajem i iść jeszcze kawałek do szpitala. Zagrożenia dla siebie i innych jakoś nie widziałam bo przecież czemuś służą światła awaryjne i hamulec a ja jeździłam w adapterze do pasów.
    Ja jeździłam w charakterze kierowcy jeszcze 3 dni przed porodem, potem pewnie też bym jeździła ale położyli mnie na patologii.
    Jako że ja mieszkam w odległości 10 minut spacerem od centrum Brwinowa (wg mojego GPS centrum jest rynek ) to wolałam podjechać niż rodzić w upale na środku ulicy.
    Ale jak rodziłam Helenkę do swojego samochodu jeszcze nie miałam, śniegi były prawie jak teraz a ja tup tup tup jak pingwin (drobnym krokiem i z kołysaniem się) zasuwałam do Wawy pociągiem...
    Teraz jedyne czego bym się obawiała to ślizgawka na drogach.

A znacie w Brwinowie SZUFLANDIĘ - dzieci można tam bez obaw puścić luzem, herbata i kawa są dla rodziców gratis, można poprosić o wyłączność lokalu na godzinkę - dwie. My z Helenką bardzo lubimy to miejsce.
    Linkuję stronę:
    http://www.salazabaw-szuflandia.pl/

Jutro z koleżankami testujemy GaGA Kafe w Pruszkowie na Prusa.
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a skąd położne wiedziały jak dotarłaś do szpitala?

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

o, ten w brwinowe chętnie sprawdzę..

ja nie dość, że jeżdziłam autem do końca każdej z ciąż na długich trasach,a gdy rodziłam Elę, sama się wiozłam mając skurcze co 3 minuty dopiero po kilku skurczach zauważyłam, że gdy boli to tracę zdolność widzenia i zamieniliśmy się za kółkiem z m. jechaliśmy wtedy z Janek, w Nadarzynie się przesiadaliśmy, do dziś mi serce mocniej bije gdy mijam tamto miejsce

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    ja nie dość, że jeżdziłam autem do końca każdej z ciąż na długich trasach,a gdy rodziłam Elę, sama się wiozłam mając skurcze co 3 minuty dopiero po kilku skurczach zauważyłam, że gdy boli to tracę zdolność widzenia i zamieniliśmy się za kółkiem z m. jechaliśmy wtedy z Janek, w Nadarzynie się przesiadaliśmy, do dziś mi serce mocniej bije gdy mijam tamto miejsce
    lubię słuchać tej historii

Chustomanka Awatar Ania Bober
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

AniaBober - poleciłam Cię moim klientom
    Dzięki!!! Bardzo mi miło
    Iza, przy okazji - może jakąś podstronę z 'przyjaciółmi' byś zrobiła w sklepie? Możnaby wymienić się bannerami (właśnie tworzę takową zakładkę na moim blogu) Zawsze to trochę więcej wejść na stronę potencjalnych klientów :-D
    byłam: Anna Dobrowolska

STUDIO FOTOGRAFICZNE: http://www.studioniezapominajka.pl
    BLOG: http://www.blog.studioniezapominajka.pl
    FOTOGRAFIA PRZYRODNICZA: http://www.annaijan.pl

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Aniu a ja właśnie dopiero teraz po Twojej odpowiedzi zobaczyłam czym się zajmujesz i ja chyba się niebawem odezwę na priv bo mi się rodzinna sesja zamarzyła

Iza - mój mąż dziś powiedział, że DOBRZE ZROBIŁAM KUPUJĄC TE PIELUSZKI. Aż mi szczęka opadła. Górą nasi!

Ale Lanę i tak głębiej schowałam bo w przyszłym tygodniu przyjdą Flipy w zestawie i 3 pieluchy na noc. Jakoś nie mogłam się powstrzymać...

Mi - a położnych po prostu powiedziałam, że zaparkowałam za rogiem a że były kłopoty z tętnem małej to zapytałam czy ktoś może pomóc mi przytargać torbę do porodu (zawsze miałam ją ze sobą w bagażniku gdy jechałam na Żelazną po 35 czy 36 tc). Jeśli się dobrze czujesz to nie widzę przeciwwskazań do prowadzenia pojazdu mechanicznego.
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luterka Zobacz posta
    Witam.
    Ja tak trochę z innej beczki. Czy przyjmiecie do swojego zacnego grona jeszcze jedną osóbkę?

Mi - Jeśli się dobrze czujesz to nie widzę przeciwwskazań do prowadzenia pojazdu mechanicznego.
    wrodzona złośliwość mi podpowiada, żeby napisać, że w życiu bym na to nie wpadła, gdyby nie Twoje słowa

jednak uprzejmość nakazuje podziękować za miłe słowa i napisać że nie, nie czuję się dobrze.
    Ostatnio edytowane przez mi. ; 25-01-2012 o 22:25

Chustonoszka

Domyślnie

Ja ze Żbikowa jestem

Domyślnie

cześć luterka!

witam się - coś mi poczta nie pokazywała nowych postów... U nas nic ciekawego, co raczej jest dobrą a nie złą wiadomością

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta

wrodzona złośliwość mi podpowiada, żeby napisać, że w życiu bym na to nie wpadła, gdyby nie Twoje słowa

jednak uprzejmość nakazuje podziękować za miłe słowa i napisać że nie, nie czuję się dobrze.
    a ta uprzejmosc to tez wrodzona?

Egla - a co sie małżonkowi w pieluchach w końcu spodobało?
    Ostatnio edytowane przez IzaBK ; 25-01-2012 o 22:45

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a ta uprzejmosc to tez wrodzona?
    sama nie wiem
    myślisz, że to ma znaczenie?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta

No to moja wyćwiczona bo nie wrodzona bynajmniej uprzejmość nakazuje mi powiedzieć grzecznie TO PISZ WPROST A NIE KRĘĆ NAOKOŁO
    A by the way to przykro mi, że się źle czujesz. Ja od początku diety cukrzycowej mogłam góry przenosić wcześniej jakaś taka sflaczała byłam...
    A i koleżanka piaskowej osłonki nie chce oddać - za bardzo się przywiązała do niej i sporo korzysta.

Iza - mój mąż dostrzegł nie tylko walory ekonomiczne ale także urok pieluchowania wielorazowego i wczoraj nie protestował jak się przyznałam do złożonego zamówienia na kolejne pieluchy
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ale... dlaczego ja mam pisać więcej niż chcę ludziom, których nie znam?

Chustoholiczka Awatar madagaskar

Domyślnie

luterka
    ja tez jestem ze Zbikowa

Chustomanka Awatar Ania Bober
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Aniu a ja właśnie dopiero teraz po Twojej odpowiedzi zobaczyłam czym się zajmujesz i ja chyba się niebawem odezwę na priv bo mi się rodzinna sesja zamarzyła
    egla30 - będzie mi bardzo miło

A ja teraz jeszcze mojego małża zdolnościami się chwalę :-D www.bobrzalapa.studioniezapominajka.pl/
    byłam: Anna Dobrowolska

STUDIO FOTOGRAFICZNE: http://www.studioniezapominajka.pl
    BLOG: http://www.blog.studioniezapominajka.pl
    FOTOGRAFIA PRZYRODNICZA: http://www.annaijan.pl

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Ania, ja mam nie w sklepie, ale na pogotowiu. Taki baner POLECAM z prawej wyjeżdża... właśnie pracuję nad tym, żeby jednak był troszkę mniejszy chętnie Cię tam umieszczę!!! daj znać, jeśli rodzice Miłoszka zgłoszą się do Ciebie.

luterka - no pewnie w któej części Pruszkowa mieszkasz?

Uprawnienia umieszczania postów