Pokaż wyniki od 1 do 20 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

madzior, ja osobiście wolałabym zwykłe pobranie - zawsze nienawidziłam pobierania krwi z palca, wg mnie boli bardziej - ale ja jestem chyba trochę nietypowa, bo zdarzało mi się już spać na fotelu u dentysty
    Iza, nie ma za co
    egla, w końcu minie... jeśli Cię to pocieszy, to my też nie możemy wrócić do zdrowia - po bezproblemowej trzydniówce babcia przywlokła Jaśkowi infekcję (no wiem, że niespecjalnie...), z której nie możemy się teraz wyplątać (trafia mnie jak słyszę to charkotanie w nosie) i znowu siedzimy w domu, a najbardziej mnie wkurza, że z tego powodu już drugi raz musiałam odwoływać wyjazd do mojej mamy - która nie widziała wnuka już z 5 miesięcy, a niestety ona nie może do nas przyjechać ...a kolejna szansa na nasz wyjazd dopiero końcem lutego
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Chustofanka Awatar madzior
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

okazało się, że Kuba i tak musi mieć pobranie z żyły, bo jeszcze mamy zrobic inne badanie (a to już musi być z żyły). Cóż, czeka nas trudny poniedziałek...
    a ja czekam niecierpliwie, bo u Kuby w przedszkolu jest mniej niż połowa grupy, bo podobno przed Nowym Rokiem ospa się zaczęła... a on po chorobie osłabiony, więc pewnie już złapał...
    i poszedł do przedszkola w poniedziałek, po 3 tygodniach w domu i znów zaczął kasłać!!!!!! a już było dobrze i myśleliśmy, że pozbył się tego kaszlu...ehh
    mama Jakub-usia (21.04.2009)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U ns chorobowa masakra - ja mam mega wirusówkę, taką, że podnieść się do pozycji siedzącej nie mogą + dwie nieprzespane noce bo Kasia chora.
    Helenka na prostej ku świetlanej zdrowej przyszłości.
    Kasia ma od piątku zapaleni oskrzeli (drugie w swoim nawet nie półrocznym życiu) i wielki katar. Wczoraj byliśmy w szpitalu w Grodzisku bo z czw na pt wymiotowała po atakach kaszlu a z pt na sb nocą budziła się z wrzaskiem, nie chciała ani piersi ani tulenia ani nic i bałam się, że to już zapalenie płuc. Tym bardziej, że obie są po ospie poronnej (chyba, bo nikt na pewno jej nie wykluczył). No i po 6 godzinach w szpitalu, rtg klatki piersiowej i pobieraniu krwi z główki oraz lekach przez wenflon w główce bo miała gorączkę ponad 38,5 okazało się, że są drobne szmery w płuckach. Na szczęście jesteśmy w domu ale dostaje antybiotyk. I już jest lepiej na szczęście... Co z tym styczniem się dzieje? Rok temu miałam w styczniu z Helenką podobne przeboje ale wtedy ona była jedna jedyna a teraz mega kumulacja.
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

egla30 - a może pyląca leszczyna. U nas nie tak źle (ale chyba dlatego, że dzieci na wziewach), ale dobrze nie jest. I pyli, sprawdziłam

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mamamaria3 Zobacz posta
    egla30 - a może pyląca leszczyna.
    Błagam nie strasz, już mi brzoza przy Helence wystarcza... Ale zapytam naszą pediatrę co o tym sądzi. Dzięki wielkie.
    Powoli mi przechodzi a Kasia już nie wymiotuje na lewo i prawo. Ufff. Tylko jeść nie chce. Ja biegam niemal non stop od dwóch dni z laktatorem żeby jak wyzdrowieje nie było kłopotów z laktacją.
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustofanka Awatar madzior
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

ale czy od pylących drzew może być gorączka? bo rozumiem że kaszel i katar...
    ja już też po 2 miesiącach kaszlu myslę o alergii, ale Kuba za każdym razem ma gorączkę...
    mama Jakub-usia (21.04.2009)

Chustomanka Awatar Me'shell
    Miejscowość
    warszawa, włochy

Domyślnie

A propos alergii: szukam sensownego alergologa dla Zośki, bo potrzebujemy zaświadczenie, że alergia występuje, żeby móc kupować bebilon pepti ze zniżką. Załamka z tą nową ustawą już nie wystarczy, że nasza pediatra stwierdzi, musi mieć podkładkę od speca.

I jeszcze jedno pytanie (miejsce może średnie ), ale znacie jakiś serwis wózkowy? Musimy oddać wózek, co to raczej stał niż używaliśmy.
    Zosia 25.02.2010
    Tosia 25.01.2013

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madzior Zobacz posta
    ale czy od pylących drzew może być gorączka? bo rozumiem że kaszel i katar...
    ja już też po 2 miesiącach kaszlu myslę o alergii, ale Kuba za każdym razem ma gorączkę...
    wiesz mój jeden gorączki po testach dostał choć na ogół najpierw kaszlą i smarkają a gorączka jest później, albo nie ma jej wcale - nawet przy zapaleniu oskrzeli czy płuc

Me'shell - tak z ciekawości zaświadczenie że ma alergię czy że chore przewlekle? bo ja potrzebuję to drugie od alergologa, który prowadzi dzieci - nie dostałam recept na leki. Wizytę mamy w marcu siedzimy na telefonie i próbujemy coś załatwić

Uprawnienia umieszczania postów