Pokaż wyniki od 1 do 20 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja mam wybitnie postną Wigilię w tym roku jako matka karmiąca - nic smażonego, nic z kapuchą i grzybami, same lekkostrawne. To co - tylko cienki barszczyk mi zostaje?
    względnie, tfu! tfu! ryby w galarecie. No bo śledzia w śmietanie i innych jego wariacji majonezowo - jogurtowo - śmietanowych nie mogę bo jestem od urodzenia Kasi na diecie bezmlecznej...
    Żebyście wiedziały jak mi się po nocach sery śnią....
    Dziś szczepię Kasię i może wynegocjuję z pediatrą chociaż odrobinę koziego nabiału. Koło moich rodziców (po drugiej stronie jeziora dokładnie) jest hodowla kóz i wytwórnia nabiału koziego (mleka, kefiry, jogurty, masła, sery...). Mogłabym jadąc na święta nieźle się tam zaopatrzyć po cenach hurtowych
    A dziś zamawiam przez allegro zestaw wędlin domowego wyrobu, peklowane i wędzone przez sprzedającego, dostawa będzie na sylwestra. Już się doczekać nie mogę tych szynek i kabanosów....

Iza - dzielna Matko Polko... Nie, jeszcze lalom nie zakłada. Może dlatego, że rok temu z lalą dostała komplet pieluch Baby Born do kompletu i jest zaspokojona pieluchowo A słyszałam, że moje dziewczyny się promocyjnie spisały
    Ostatnio edytowane przez egla30 ; 19-12-2011 o 10:20
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ojej... to przy potencjalnej alergiczce aż takie restrykcje dietetyczne?

Chustofanka Awatar suri80
    Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

Oj, coś wiem na temat zapalenia gardła! U nas od 2, czy 3 tyg. szpital. Rozpoczął mąż leżąc plackiem przez tydzień z 39st. gorączki i zainfekowanym gardłem. Potem dzieci, ale trochę lżej, a od wczoraj Tymek znowu z gorączką i z kaszlem (szczególnie nocnym) takim, że płuca mu chce wyrwać!
    http://www.oczami-mamy.pl/

"Dziecko chce być dobre. Nie wie- wytłumacz, nie umie- naucz..."

Chustofanka Awatar agatha
    Miejscowość
    okolice Warszawy

Domyślnie

Wesołych Dziewczyny!!!

(my też chorzy od chyba 3 miechów i zbiorowo łykamy antybiotyk i na dodatek w wirze pracy więc żyjemy ledwo. I ostrzegam że krztusiec panuje a szczepienie po 3 latach może juz nie działać - niestety)

Domyślnie

Wesołych Świąt także!! Zdrowia chorym i zdrowym, radości, szczęścia i błogosławieństwa wszystkim Wam

(a u nas Nike dziś pierwszy raz SAMA się na brzuch przekręciła i usiadła siedząc na kolanach )

Chustomanka Awatar Ania Bober
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Jeszcze święta, więc Wesołych Świąt życzę!!! Ostatni dzień co prawda, ale mam nadzieję, że chorowitki zdrowieją, a reszta wypoczęła choć trochę!
    U nas chorób ciąg dalszy, aktualnie największym zmartwieniem jest mega odparzenie Mikołaja - podejżewam, że to reakcja na antybiotyk. dziś drugi dzień trzymam go bez pieluch, czasami tetrę w bodziaka wkładam, no i od wczoraj się wysadzamy - na razie nad umywalkę. Muszę coś zaadoptować na ten cel, bo zbankrutuję na detergentach A w nocy wielo mu założyłam (kilka kupiłam jeszcze jak Kacper był mały).

Czy przedszkola działają normalnie między świętami a Sylwestrem?? Kacper w sumie się już kwalifikuje do pójścia...
    byłam: Anna Dobrowolska

STUDIO FOTOGRAFICZNE: http://www.studioniezapominajka.pl
    BLOG: http://www.blog.studioniezapominajka.pl
    FOTOGRAFIA PRZYRODNICZA: http://www.annaijan.pl

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Ania - dzialaja

G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Domyślnie

egla znam ten ból, a raczej podobny..

Na Wielkanoc, kiedy wszyscy na śniadaniu wielkanocnym zajadali się żurkiem, jajkami w majonezie i wszelakimi słodkościami, ja na talerzu miałam wafle wasa, ćwierć jaja ze święconki i kawałek, taki tyci kiełbaski.

Pomyśl sobie, że może na następne święta sobie odbijesz

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

egla - oj spisały się! dziękuję, jesteś na prawdę kochana stoi już Wasza choinka ubrana? bo mam coś dla Kasi

kozie możesz nawet bez konsultacji - dieta bezmleczna oznacza - dieta bez białek mleka KROWIEGO. Kozie jest zwykle dobrze tolerowane, o ile ktoś toleruje jego smak. Ja nie należę do tej grupy niestety
    śledź w majonezie też pójdzie - majonez to żółtka z olejem

no, mam nową oponę. To znaczy używaną, ale nową dla mnie. To był jedyny sposób, żeby nie kupować kompletu dwóch, bo tych moich już nie produkują więc wydałam 110 zamiast 520.

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Izu, oj działo się

co do wymianki to nic nie powiem bo jeszcze nie otworzyłam przecież ale nie są to czekoladki.
    dopiero teraz do mnie totarło, że Twoje były na dodatek przeterminowane

czy ja naprawdę wiedziałam co robię jak zakładałam wątek wymiankowy???

mi. nie powiedziałam Ci, że Pani nam rozszyfrowała nazwę Tetona Jatutka - czerwona jaszczurka
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

to wy tam byłyście jeszcze raz rozszyfrowywać nazwę?

wiecie co... miałam dziś sen. Niezwykle realny. Wspaniały. Cudowny.
    śniło mi się, że rodzę, końcówka drugiej fazy

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez choco Zobacz posta
    czy ja naprawdę wiedziałam co robię jak zakładałam wątek wymiankowy???
    nie
    ja raczej nevaagain

Cytat Zamieszczone przez choco Zobacz posta
    mi. nie powiedziałam Ci, że Pani nam rozszyfrowała nazwę Tetona Jatutka - czerwona jaszczurka
    "pieprzona jagódka" dużo bardziej mi się podobała

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    to wy tam byłyście jeszcze raz rozszyfrowywać nazwę?

wiecie co... miałam dziś sen. Niezwykle realny. Wspaniały. Cudowny.
    śniło mi się, że rodzę, końcówka drugiej fazy
    Izu my tam po prostu zostałyśmy nieco dłużej

trudno mi się wypowiadać na temat Twego snu ale jak cudowny to na zdrowie
    mi się za to śniło, że się całowałam z kumplem Pi

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    nie
    ja raczej nevaagain

"pieprzona jagódka" dużo bardziej mi się podobała
    nie mówiłam jakie miałaś typy
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mi - z dietą alergika jest tak, że skoro starsze jest alergikiem i matka jest alergikiem to młodsze traktuje się w okresie do rozszerzenia diety JAK ALERGIKA. No niestety... Helenka do dziś bezmleczna chociaż ostatnio wprowadzam nieśmiało nieco masła i żółtego sera. I tym razem nie ma zmian skórnych ani kataru innego niż zwykle. Dlatego mając w pamięci bieganie po dermatologach i alergologach z Lelą postanowiłam od dnia porodu nie tknąć nabiału. Potem jak mała nie przybierała na wadze i miała podejrzenie sepsy i wylądowałyśmy w szpitalu na Działdowskiej (Kasia miała 11 dni bidulka) to mnie tam za to nieźle opierniczyli. Ale za to tydzień później konsultant laktacyjny, lekarz pediatra dr Raczek - Pakuła z Żelaznej (polecona przez Madagaskar, której się pożaliłam z moich problemów) powiedziała, że to był bardzo rozsądny krok i tak się powinno robić. Bo nie ma co czekać aż dziecko wysypie i zacznie cierpieć od świądu tylko należy rozszerzać dietę matki karmiącej i obserwować dziecko. No i łykam dzielnie 2 x dziennie vitrum calcium żeby osteoporozy nie dostać + omegamed pregna żeby się suplementować przy karmieniu (to mam wbite w książeczkę Kasi jeszcze z pobytu na Żelaznej - łykać przez cały okres karmienia piersią).

I odniosłam dziś małe zwycięstwo, na okoliczność, że Kasia kończy 4,5 mca dostałam od prowadzącej nas doktor zgodę na krowie masło i śmietanę za tydzień a potem na SERRRRRRRRRRRRRRR półtłusty. Już się ślinię Ale lepiej żebym jednak zaczęła od koziego bo ono wbrew pozorom tylko nieco mniej alergizuje. A pediatrę mam świetną jeśli chodzi o prowadzenie małego alergika więc piszczę z zachwytu

Berenike - ja taką Wielkanoc miałam jak się Helenka urodziła (ona dla odmiany 14 marca). No ale wtedy było ekstremalnie bo ona dostała wielkiego trądziku niemowlęcego i ja byłam dosłownie w panice Nawet jaja nie tknęłam - woda, ryż, indyk i buraczki. Na samo wspomnienie się śmieję sama z siebie.

Iza - choinka będzie ubrana dziś po południu Teraz zajadam się pierniczkami zrobionymi przez brwinowskie zakonnice - teściowa ma z nimi dobre układy
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Uprawnienia umieszczania postów