A ja mam wybitnie postną Wigilię w tym roku jako matka karmiąca - nic smażonego, nic z kapuchą i grzybami, same lekkostrawne. To co - tylko cienki barszczyk mi zostaje?
względnie, tfu! tfu! ryby w galarecie. No bo śledzia w śmietanie i innych jego wariacji majonezowo - jogurtowo - śmietanowych nie mogę bo jestem od urodzenia Kasi na diecie bezmlecznej...
Żebyście wiedziały jak mi się po nocach sery śnią....
Dziś szczepię Kasię i może wynegocjuję z pediatrą chociaż odrobinę koziego nabiału. Koło moich rodziców (po drugiej stronie jeziora dokładnie) jest hodowla kóz i wytwórnia nabiału koziego (mleka, kefiry, jogurty, masła, sery...). Mogłabym jadąc na święta nieźle się tam zaopatrzyć po cenach hurtowych
A dziś zamawiam przez allegro zestaw wędlin domowego wyrobu, peklowane i wędzone przez sprzedającego, dostawa będzie na sylwestra. Już się doczekać nie mogę tych szynek i kabanosów....
Iza - dzielna Matko Polko... Nie, jeszcze lalom nie zakłada. Może dlatego, że rok temu z lalą dostała komplet pieluch Baby Born do kompletu i jest zaspokojona pieluchowoA słyszałam, że moje dziewczyny się promocyjnie spisały
![]()

Odpowiedz z cytatem

A w nocy wielo mu założyłam (kilka kupiłam jeszcze jak Kacper był mały).

stoi już Wasza choinka ubrana? bo mam coś dla Kasi 
więc wydałam 110 zamiast 520.
ale nie są to czekoladki.