Pokaż wyniki od 1 do 20 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta

NIE MA WODY!!! No JA SIĘ KIEDYŚ STĄD WYPROWADZĘ
    znowu... i znowu kartkę z informacją o tym przeczytałam wracając z pracy i żłobka - i dam sobie głowę uciąć, że rano jej nie było! Dobrze, że tym razem wyjątkowo mam świeżo wyprane pieluchy (zapomniałam, gdzie wrzuciłam awaryjne jednorazówki...)

egla
    , - pranie dla mnie - nie jest żadnym problemem, wkurzają mnie natomiast nagłe pruszkowskie przerwy w dostawie wody - bo zazwyczaj zdarzają się, jak mi się kończą wielo - tym razem to jakiś cud chyba
    Ostatnio edytowane przez Lena O. ; 09-12-2011 o 16:35 Powód: uzupełnienie
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

berenike - oj, nie zauważyłam.. oczywiście, że Cię zabiorę we wtorek

choco - dzięki!!

G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Umęczenie praniem to argument mojego męża, nie mój. Ja jestem pełna entuzjazmu, nie ukrywam że głównie dzięki dokonanej kalkulacji i obliczeniu kosztu pieluchowania wielorazowego w stosunku do ceny jednej paczki pampków (w Rossmannie dziś za 57zł...).
    No ale mąż... Więc pewnie zrobię tak, że pozbędę się w ciągu miesiąca nieco rzeczy po Kasi i kupię zestaw u Izy (bo jakże by inaczej) tylko pewnie już nowych bo jakoś po namyśle pieluchy jak również inne części garderoby lubię mieć wyłącznie własne. Jakoś nie mogę się przekonać do idei bazarku pieluszkowego, może niesłusznie ale...
    No ale prawdą jest, że przy rodzinie 5-osobowej to pralka pierze niemal na okrągło. Pranie i suszenie mam codziennie. Szczególnie ręczników (mąż traktuje je jednorazowo) i koszul męża.

To teraz tak uczciwie i od serca - jakie pieluchy? Faktycznie nie ma różnicy czy takie za 30 zł czy 80? To kwestia wzornictwa i metki? Bo z ubraniami dziecięcymi niby podobnie a marka marce nierówna. Pieluchy jednorazowe tak samo... Do pieluszkarni polecanej przez koleżanki mi strasznie nie po drodze, do Vegi mi też nie po drodze a moja ulubiona doradczyni chustowa ma tylko jeden rodzaj. Nawet patrzyłam na ebay w UK - tam pieluchowanie wielorazowe jest dość popularne a moja przyjaciółka i matka chrzestna Kasi przyleci do Polandii już za niecały miesiąc. Warto ściągać zza granicy? Pomóżcie bo muszę finanse skołować na pieluchy cichaczem i pewnego pięknego dnia zaskoczyć męża tym ogromem kolorowych pieluch.

Iza - dodam tylko, że po wczorajszych naukach moja teściowa wyraziła się dosadnie, że jej chustowanie się bardzo nie podoba, że NIKT W mieście B w chustach dzieci nie nosi, że ja się nad dzieckiem znęcam i je męczę nosząc w chuście i schylając się z nim lub robiąc cokolwiek w kuchni itd....

Edit: Zamówiłam już u Izy zestaw na start 10 kieszonek, mam nadzieję, że mąż to godnie zniesie Będzie miał niespodziankę pod choinką Zobaczymy jak u nas się sprawdzą i będziemy kupować je dalej
    Ostatnio edytowane przez egla30 ; 10-12-2011 o 17:51
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

egla, awaryjna paczka pieluch zawsze może się przydać, nawet jeśli przerzucisz się na wielo - np jak nie będzie wody, a jak zostanie, zawsze można komuś oddać - a jak to ma być prezent, to można sobie zawinszować jakieś fajne, droższe, np z tych biodegradowalnych (oczywiście wszystko dla dobra dziecia
    Iza, w poniedziałek idziemy z Gałganem na szczepienie do przychodni na Drzymały - już trochę tamtejszy personel zindoktrynowałam chustowo-pieluchowo, może zapytać wstępnie o możliwość wyłożenia Twoich ulotek?
    Dziewczyny, i mały apel o pomoc - może ktoś ma namiary na jakąś fajną panią do sprzątania? Odkąd wróciłam do pracy nasze mieszkanie zdecydowanie zaczyna podupadać z całego towarzystwa nie bałagani specjalnie tylko Jasiek (ale to tylko dlatego, że jeszcze nie chodzi, chociaż w konkurencji rzut grzechotką jest coraz lepszy), a ja wolę się z nim pobawić, albo ugotować mu coś fajnego zamiast myć podłogić
    Kurczę, szkoda, że spotkanie we wtorek, a nie w poniedziałek- przyszlibysmy po szczepieniu
    A teraz idę karmić Gałgana, dziś mięsko w greckim sosie
    Ostatnio edytowane przez Lena O. ; 10-12-2011 o 17:56 Powód: uzupełnienie
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

obawiam się, że z przyczyn różnych nie dotrę we wtorek.

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

egla - nooo... Kasia jest cudoowna, spokojna, zróżnoważona i uśmiechnięta. Potrafi zauroczyć nawet nie-swoją-mamę
    a Gaja nie sika w nocy, a gdy jeszcze sikała, wystarczała jej normalna pielucha taka jak w dzień..
    Do zamówienia dorzucę mały upominek, od sklepu któego nazwy też nie wymienię

Lena - ja miałam dłuugo bardzo fajną Panią do sprzątania, ale zrezygnowałam dwa lata temu i wiele się zmieniło
    W naszej przychodni nie jest źle z tematami.. Nasza pani doktor będąca jednocześnie szefową przychodni sama mojej koleżance zaleciła pieluchowanie wielorazowe, gdy jej synek miał nawracające zum operację zawielopieluchowania przeprowadziłysmy wtedy błyskawicznie.
    Ale zapytaj o te ulotki! dziekuję!!

mi. - może jednak? nooo ...

aa!! faktycznie jest woda !!!
    wiecie, ja zakraplałam niespuszczony kibelek olejkiem herbacianym i nie było źle !!!
    Ostatnio edytowane przez IzaBK ; 10-12-2011 o 21:34
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta

aa!! faktycznie jest woda !!!
    wiecie, ja zakraplałam niespuszczony kibelek olejkiem herbacianym i nie było źle !!!
    He, he, jakoś doceniam w tych pięknych okolicznościach przyrody, że mieszkam na wsi brwinowskiej
    U nas woda jakoś zawsze jest a w powiatowym naszym to różnie bywa
    Doradca Noszenia ClauWi®

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    obawiam się, że z przyczyn różnych nie dotrę we wtorek.
    Eeee no, nie wygłupiaj się.
    Już żeś się tym śniegiem asekurowała, no i co teraz???
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Chustomanka Awatar Ania Bober
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Ja bym chętnie się wprosiła jutro na spotkanie, jak Kacper pójdzie do przedszkola... do ludzi potrzebuję, bo zwariuję
    byłam: Anna Dobrowolska

STUDIO FOTOGRAFICZNE: http://www.studioniezapominajka.pl
    BLOG: http://www.blog.studioniezapominajka.pl
    FOTOGRAFIA PRZYRODNICZA: http://www.annaijan.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Iza, my już po szczepieniu, w przychodni na Drzymały otwarci na ulotki odn. chustonoszenia i wielopieluchowania - pani pielęgniarka zapytała mnie nawet dzisiaj czy Jaśka pieluchy to "te mam sucho" - a to znaczy, że kobietka musiała się zainteresować tematem od naszej poprzedniej wizyty

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Lena O - ja mam w Brwinowie takie dwie siostry Ukrainki co to są na zmianę jedna i druga w Polsce. Mogę polecić bo im ufam i są ogólne sumienne starają się gdy w domu są małe dzieci. Wyślę Ci na priv telefon do jednej z nich ale przez okres świąteczno-noworoczny one będą u siebie w domu.

Zamówienie na pieluchy u Izy (nazwy sklepu ponoć zgodnie z regulaminem forum podać nie mogę ) złożone. Na początek 10 sztuk żeby sprawdzić jak mój ukochany pulpet i cycojad je będzie nosił. A gdyby któraś z Was miała do pożyczenia na wypróbowanie jakąś miłą dla oka kieszonkę chętnie skorzystam żeby się rozeznać w tym co na rynku
    A jest coś co można stosować na noc tj. bez konieczności przewijania i mega chłonne? Kurka blada chyba jednak wybiorę się do tej pieluszkarni....

A tak w ogóle to straszllllllllliwieeeeeeeeeee kocham tę Kasię
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

dzięki, egla.
    odnośnie nocnych pieluszek - ja używam wkładu flipa w kieszonce z polarkiem, ale przyznaję, że Gałgan nocą mało siusia. Zdarzają się nam małe przecieki w weekend, jak Gałgaństwo śpi razem ze mną dłużej, np. do 7-8, ale zwykle przewijam ok 20 po kąpieli i do rana tzn ok 6 jest ok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Lena - maila zaraz wysyłam. Co do nocnego sikania... Moja Kasia ssie mnie niemal non stop od 1 do świtu bladego i sika w związku z powyższym na potęgę, oryginalne Pampersy co to niby są 12-godzinne czasem nie są w stanie tego wchłonąć Przyzwyczaiłam się już do tego, że nie śpię już w zasadzie inaczej niż na boku z piersią dostępną w każdej chwili No ale nie wiem czy jakakolwiek wielo by to zniosła
    Zaraz Ci wyślę maila w sprawie tego sprzątania. One mieszkają w Podkowie i jeżdżą WKD.
    Doradca Noszenia ClauWi®

Uprawnienia umieszczania postów