Strona 171 z 231 PierwszyPierwszy ... 71121161163164165166167168169170171172173174175176177178179181221 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,401 do 3,420 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

egla - ja oprawiałam na żoliborzu. Bliżej nie znalazłam nikogo godnego zaufania
    Z tym schodkiem zabrzmiało groźnie!
    Jutro rano się widzimy

Berenike - w tym tygodniu to tylko środa po południu lub piątek po południu mam napięty grafik czy któryś z tych terminów Ci pasuje?

OT czy istnieje wyraz "któryś"?
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

OT: tak.

Chustofanka Awatar madzior
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Olcia. gratulacje ode mnie i od Kuby!!!!!! mamy znów Nowego Małego Chuściocha
    mama Jakub-usia (21.04.2009)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madagaskar Zobacz posta
    zalezy jaka okolice bierzesz pod uwage?
    miedzy pruszkowem a piastowem jest fajny punkt
    A możesz mi ten punkt jakoś dookreślić miejscowo? Jutro albo pojutrze mogę się tam wybrać bo obrazki już są posegregowane tematycznie i rodzajowo i można ramki kupować Już się nie mogę doczekać!!! Znalazłam jeden punkt w Kaniach i jeden w Otrębusach i jeden w Grodzisku.
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    Berenike - w tym tygodniu to tylko środa po południu lub piątek po południu mam napięty grafik czy któryś z tych terminów Ci pasuje?
    Oba pasują. Może piątek, to może i mój mąż by mógł, co?

A w czwartek się widzimy na spotkaniu rozpoczynającym Klub Mam?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Berenike Zobacz posta
    A w czwartek się widzimy na spotkaniu rozpoczynającym Klub Mam?
    Coś rusza? Bo ja chyba nie w temacie jestem
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustoholiczka Awatar madagaskar

Domyślnie

przeprowadzasz sie egla do nas?

a oprawianie jest na ulicy korczaka-tu masz link do strony http://www.ada-obrazy.pl/-ta korczaka to dla mnie mylaca bo glowna jest zdziarska i od niej sie nawet wjezdza-chyba najprosciej byloby Ci za naszym zakretasem ( no to sie ujawnilam), na moja strone pruszkowa przejechac, dalej na swiatlach mostowa i za szkola dluga i przy zielonym domu zdziarska-mozna inaczej , ale tam sporo jednokierunkowych, albo chwilowo rozkopanych i mozna sie w maliny wpuscic

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

rusza rusza w czwartek 10-12 będzie pierwsze spotkanie, zobaczymy co z niego wyniknie świetlica przy Jasnej 3.

Lena O. - fajnie było Cię poznać

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Iza, i nawzajem Żałuję tylko, że spotkanie klubu w moich godzinach pracy
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

To może z Kasią postaramy się do Was dojechać
    Rozpropaguję wieści o klubie wśród zaprzyjaźnionych mam pruszkowskich - w sumie mam ich chyba z 5 spoza tego forum i wszystkie to mamy z sierpnia tego roku
    A zaraz zdemontowane zostaną moje schody parter - piętro i będę się teleportować do poniedziałku wyjściami przez ogród żeby dostać się z kuchni do salonu Dodam że z Kasią na ręku.
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka Awatar madzior
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

kurczę, a ja w czwartek pracuję rano... moze innym razem uda się zawitać na spotkanie mam

a teraz mam sprawę "z innej beczki"
    dziewczyny mam pytanie zdrowotne i liczę na Wasze doświadczenia
    Kuba miał katar i od 3 tygodniu kaszle jak opętany. Kaszel jest raz mokry, a czasami suchy. Pije syropy, w pokoju na noc włączamy nawilzacz. Katar się już skończył i nie wiem dlaczego ten kaszel jest tak długo, a "osłuchowo" zdaniem lekarza jest ok.
    Co ja mogę zrobić, żeby pozbyć się kaszlu, bo on się bidny męczy (szczególnie w nocy)?
    mama Jakub-usia (21.04.2009)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak w nocy szczególnie to może być to spowodowane za ciepłym lub za suchym powietrzem w pokoju.
    Druga sprawa - może mieć jeszcze katar spływający po tylnej ścianie gardła. Wtedy dzieci kaszlą szczególnie w nocy. Może na wszelki wypadek odwiedź innego pediatrę. Ja mam kapitalną dr w Brwinowie - dr Mielczarek w Alfie.
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a to nie jest tak, że to jedno z dwóch najczęściej pojawiających się wyjaśnień wszystkiego, czyli albo zęby albo robaki?

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

madzior, a sama nie masz teraz tak, że leci Ci z nosa po przejściu z zimnego do ciepłego i odwrotnie? ja mam teraz podobne wrażenia, katar Jaśkowi dawno się skończył, nawet fridą po inhalacji nic nie wyciągam, nad płucami czyściuteńko (na 100%), a okresowo coś tam w gardziole flufa i pofurkuje; z drugiej strony, jeśli dzieć kaszle w nocy, to może faktycznie coś spływa po tylnej ścianie kaszel - cóż - może być nadreaktywność dróg oddechowych po infekcji, jak pisze mi - robaki, egla - suche powietrze (albo za zimne, za ciepłe...), może być i alergia na cokolwiek - choroba, u dzieci może być wszystko - albo i nic (zawsze uważałam, że weterynaria jest bardziej jednoznaczna od pediatrii), ale przecież my, dorośli też teraz pokasłujemy...
    Iza, rozmawiałam dziś z kobietkami w żłobku, nie widzą problemu, jakbyś chciała, to przed następnym spotkaniem mogę Ci tam wywiesić ulotkę - wystarczy, że wcześniej wyślesz mi ją np. mailem
    Ostatnio edytowane przez Lena O. ; 30-11-2011 o 18:57
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Chustoholiczka Awatar madagaskar

Iza -fajnie wreszcie Cie poznac , bo duzo sie juz nasluchalam -to ja bylam wczoraj rano z chusta

na spotkanie jutro nie dam rady dotrzec oprocz niemowlaka , mam mlodsza do zabawienia i starsza do odwiezienia do szkoly akurat na 11-swoja droga koszmarny ma ten plan zajec

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

madagaskar - hahaha

berenike - to jak? piątek? po 17 wpadniecie na herbatkę? która godzina Wam pasuje? będziesz kochana mogła kurtkę obejrzeć, gdyż stał się cud - przyszły! ale tylko czarne

Lena - dziękuję, będę pamiętać i podeślę bo następna próba 20 grudnia...

egla - jak to z Kasią na rękach? chyba raczej z Kasią w kółkowej?

madzior - ja obstawiam jednak kaloryfery. Moje dzieciaki i ja sama mamy to samo. Zawsze w sezonie, a szczególnie na jego początku. Przestałam się już tym przejmować
    moje starszaki też już wiedzą, że nie ma sensu przychodzić do mnie rano i jęczeć, że gardło boli, tylko trzeba iść napić się i zjeść śniadania, a ból gardła minie i spokojnie można iść do szkoły, a negocjacje nie mają sensu.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Iza - dzięki za świetną motywację do zrzucania nadwyżki kilogramów

Dziewczyny, właśnie nabywam lekko za małego poucha bo na mój rozmiar nie ma Iza wymarzonego czekoladowego w kwiatki... A swoją drogą żeby chudnąć do chusty to trzeba mieć pod sufitem nie po kolei No ale wtedy może przybliżę się do kieszonki w wymarzonej Leo 4,1 To tak motywacyjnie przedświątecznie

A Kasia mi dziś katarzy więc nie ciągam jej na spotkanie pruszkowskich mam... Nawet na spotkanie brwinowskich nie poszłam... Za to zostawię ją za godzinę na trochę z babcią i śmigam do fryzjera

Helenka dziś od rana pieje z zachwytu - w kuchni wisi filcowy kalendarz adwentowy. Powiesiłyśmy go wczoraj po południu a w nocy pomocnicy Świętego Mikołaja zapakowali do niego słodkie niespodzianki (słodycze ekologiczne tj. suszona żurawina, suszone winogrona, miśki żelki bez żelatyny i lizaki z soków owocowych) zawinięte w folię aluminiową dla kamuflażu. Więc uznała, że jednak jest grzeczna skoro w nocy pojawiła się zawartość I dzielnie czeka na Mikołaja i prezenty w bucie

Czy robicie Mikołajki dzieciom normalnie w tygodniu czy np. w niedzielę rano żeby się nimi w domu nacieszyć prezentami? My chyba zrobimy Leli Mikołajki niedzielne bo we wtorek wolę żeby prezentów w euforii nie zabierała ze sobą do przedszkola. A poza tym od chrzestnej ma w niedzielę też dostać książki mikołajkowe więc siłą rzeczy chyba Mikołajki będą nieco wcześniej.

A ja już za niecały tydzień stuknę 31.... Na pocieszenie że się posuwam w latach mam w domu warsztaty chustowe z Izą i koleżankami i ćwiczymy plecaczek Ale chyba przez ten pouch nie będzie niczego słodkiego Co najwyżej chleb z moim domowym dżemem
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

takie mam wrażonko letkie, że nasz wątek zamienił się w refleksje przed i po spotkaniach z Izą

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

mi. - faktycznie, wygląda na to, że jestem dość aktywna i się spotykam wciąż no ale cóż.. strasznie mnie cieszy to co robię, nie da się ukryć.

Jakkolwiek wątkowe spotkanie byłoby też fajne, dawno nie było!! a niedługo wątkowi stuknie dwa latka

Dziś zainaugurował się klub mam. Wątkowe dziewczyny (w osobach mojej, choco i Berenike) zdominowały spotkanie, ale była też bardzo fajna Iza z półtoraroczną Weroniką. Niestety wirus porozkładał dzieciaki, zatem było kameralnie..

egla - kataru współczuję, na szczęscie będzie jeszcze wiele okazji odwiedzin klubu załóż sobie suwaczek z chudnięciem, to też jest ostra motywacja, choć ciasnemu pouchowi nierówna
    Ja daję prezenty pod poduszkę w nocy 5/6 gru. I udaję ze to nie ja. Podrzucając prezenty trzeba zjeść ciastka i wypić mleko, które moja Ela zawsze szykuje dla Mikołaja i pisze mu podziękowanie za te prezenty, które zostawi, więc trzeba ten liścik zabrać i schować dobrze
    kurcze... nie mam prezentów jeszcze

Domyślnie

No to żeby nie było, to ja nie mam się szansy spotkać z Izą Bo albo u mnie nie po drodze, albo czytam w wątku, że Iza ma tylko czas tu i tu, więc od razu wiem, że nie wtedy co ja mogę.
    Co do spotkania, to znalazłam takie miejsce w Grodzisku http://www.tetonajatutka.pl/pl/a-tak-jest-u-nas.html
    Wygląda sympatycznie, dzieci mogłyby się bawić, matki pogadać w warunkach podobnych do domowych, za wejście z nieograniczonym czasem 15 zł.
    Ja dalej nie pracuję (choć mam parę nowych zainteresowań ), więc mogę dość dowolnie.
    A Wy?
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Uprawnienia umieszczania postów