Strona 169 z 231 PierwszyPierwszy ... 69119159161162163164165166167168169170171172173174175176177179219 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,361 do 3,380 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Ach, egla, zapomniałam wcześniej - ja będę mogła pożyczyć "Bobas lubi wybór", ale dopiero za jakiś czas, bo od jutra obiecałam je już koleżance. Jakbyś chciała, to mogę dać Ci znać, jak mi odda
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

pytam, bo skład słoików jest dość... złożony

polar może i fajny, ale tylko na przód, więc dla mnie bez sensu

na przód i tył polecam Gabi
    no i może wielokrotny molest Pentelki coś da

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egla30 Zobacz posta
    Iza linku chyba raczej nie mam ale dobijają mnie te zmiany... Kasia powinna teoretycznie za 3 tygodnie zacząć jeść zupki i gluten. A ja się boję dawać jedzenie takiemu maluchowi co nawet do siadania się nie przymierza. Lela była ponad 1,5 mca starsza i sama domagała się jedzenia I jak wprowadzić tu BLW takiemu małemu łobuzowi?
    Siadasz przy stole, Kasię opierasz o siebie, nakładasz jej śliniak i jedziesz z koksem nie siedzi, a siedzi. Ugotowane warzywka do łapki i niech się oswaja
    jakkolwiek osobiście uważam że mleko cycowe do ukońćzenia 6 miesiąca, a rozszerzanie diety później, no ale jak wiadomo wykładni jest kilka ..

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    dawaj na fejsa!
    na ściany prywatne ludzie będą kopiować, a Ty polinkuj na fanpejdże portali dzieciowo-rodzicowych.

machnij eventa może też?
    można? hmm

Iza - a na jak długo tam zawitasz? Bo moje forum rówieśnicze ma już na Ciebie namiary obstukane w tę i z powrotem. Dziewczyny sępią się teraz na nosidła Storcha i baaaaardzo Ci je zachwalam Zaraz popatrzę na doradców z Lublina a jakby coś koleżance jak zawsze polecę Ciebie. Tylko nie wiem czy dotrwa do tego momentu bo Zosia robi się ciężka i ona ma dość noszenia na ręku Jak większość mam
    A mam jeszcze dla Ciebie pomysł na niszową działalność w zakresie chust, AP i BLW - wypożyczalnia książek za np. 5 zł tygodniowo. Ja nie mam ochoty kupować tego wszystkiego a chętnie dla odmiany bym wypożyczyła Myśl, myśl, myśl o tym. Chusty i nosidła się wypożycza to czemu nie książki?
    myślę, że na dwa dni. Mogę zbiorowe nauki machnąć nawet :-D
    jesteś kochana z tym polecaniem!!! a co do książek - ja za darmo pożyczam ale bobasa akurat swojego nie mam. Jakkolwiek pomysł fajny!! :-*

Mi - Nie do końca było wiadomo. W końcu przeszłyśmy na jedzenie ze sklepu ze zdrową żywnością i bardzo pilnowałam małej i jakoś się uspokoiło. Znalazłam też świetnie dopasowany do mnie i Helenki emolient - Aderma z wyciągiem z owsa. No ale dalej jest bezmlecznie i często Helenka ma katary a w marcu skończy 4 lata więc jest duża i mądra - w przedszkolu nie tknie produktów zabronionych, no chyba że jest tort urodzinowy z bitą śmietaną to wtedy nie ma bata!

Zobaczcie jakie cudo polarowe znalazłam na allegro - co o tym sądzicie? Fajny bo z odpinanym panelem.
    http://allegro.pl/e-bu-bluza-polar-do-noszenia-dzieci-s-m-l-xl-i1946493367.html

[B]Iza - zacznij zamawiać gadżety firmowe jak breloki, zakładki do książek, magnesy na lodówkę - to dopiero będzie reklama - osobista i zawsze pod ręką Albo ekotoby na przechowywanie chusty z logo NM.pl
    co do polaru - zgadzam się z mi. jakkolwiek wygląda fajnie..
    ekotorby mam na widelcu !! ale najpierw musze dorobić się łądnej grafiki firmowej, a ciągnię się to neisteyy i ciągnie
    ależ masz pomysłów!!!
    Ostatnio edytowane przez IzaBK ; 20-11-2011 o 14:24
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    Siadasz przy stole, Kasię opierasz o siebie, nakładasz jej śliniak i jedziesz z koksem nie siedzi, a siedzi. Ugotowane warzywka do łapki i niech się oswaja
    jak z koksem? kolejna nowinka w rozszerzaniu diety???

można? hmm
    a gdzie jest napisane, że nie?

btw: ostatnio na dzieciachsawaznych matka pewna zalinkowała kółkowego donaua o długości 4,6 (za 300)

Domyślnie

fajny ten polar! Chyba poproszę teściową, żeby mi taki uszyła na wiosnę

Jako że mała na mm, to dziś właśnie dostała w mleku swój pierwszy gluten. Ależ mam stresa! Oby było ok, trzymajcie kciuki!

Iza, super pomysł z tym klubem dla mam, ja się piszę!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Iza - jakiś klub mam rusza w Brwinowie w ośrodku kultury. Zorganizować Ci pogadankę z reklamą działalności? Spotkania są w czwartki od 10:30 do 11. A jutro widzę się z moją pediatrą i dam jej ulotkę + wizytówki od Ciebie.
    A co do pomysłów to ja mam tatę genialnego managera - Pana Ojca Dyrektora Prezesa I pewne rzeczy mam wyuczone od dziecka, niestety... Takie ojcowskie zboczenie zawodowe, ale pomysły to on dopiero ma!

Lena - książkę pożyczę z wielką przyjemnością
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Izu dzięki za życzenia

dziewczyny dzięki za fryzjerniowe namiary

Tanka od wczoraj męczy nas o dzidziusia u znajomych był 5 miesięczniak i córka nasza przepadła całkiem całowała, tuliła i koniecznie kremem chciała całować
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez choco Zobacz posta
    Tanka od wczoraj męczy nas o dzidziusia u znajomych był 5 miesięczniak i córka nasza przepadła całkiem całowała, tuliła i koniecznie kremem chciała całować
    No, tak I co teraz zrobicie?

Gluten idzie w odstawkę. Płacz był taki, że ;( Nic na siłę...

Najgorsze, że nas coś trzepnęło pokarmowo. Mam nadzieję, że do jutra minie

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Berenike Zobacz posta
    No, tak I co teraz zrobicie?
    dziecku odmówię?
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Domyślnie

dziecku odmówię?
    no, nie można!!!

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Egla - no pewnie, że chcę!! fajnie, że się organizują, choć myślałam, że Ciebie namówię żebyś się czymś takim zajęła i spożytkowałą swoją energię
    Choco - noo, to do roboty, do roboty
    Berenike - oby nie rota!!!

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Domyślnie

Berenike - oby nie rota!!!
    Nie, nie rota raczej. Podejrzewam połączenie kiszonej kapusty z sernikiem

Chustomanka Awatar Me'shell
    Miejscowość
    warszawa, włochy

Domyślnie

To fajnie, bo Zośka owszem podekscytowana widokiem dzidziusia, nawet usilnie naciskała, żeby dzidzia była u mnie na kolanach, ale na pytanie, czy zabierzemy dzidzię do domu odpowiedziała zdecydowanie "gumu nie"

Mi. - z tym dicoflorem, to nie mam pewności, ale chyba też dla dzieci piersiowych. Wiem to od mamy, która sama ma już dziecia dużego, ale mocno obciążonego i z poważną chorobą więc dobrze zorientowana w nowinkach. Ale najlepiej byłoby lekarzy popytać, albo jakiś badań poszukać dla potwierdzenia.

Czy ja już się Wam chwaliłam, że się Zośka odpieluchowała w wieku 20 miesięcy? Samodzielnie, bezstresowo i całkowicie, tzn włącznie z nocą! Widzę w tym wpływ wielorazówek
    Zosia 25.02.2010
    Tosia 25.01.2013

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ciekawe, ciekawe. może mi coś wpadnie w ręce. albo... może zapytam dr T. przy okazji bilansu dwulatka i negocjacji szczepieniowych

no, to jeśli chodzi o dzieci i dzieci - komu dziecko każe, to niech słucha, a jak dziecko nie naciska, to niech też słucha
    mnie jedno dziecko każe poznawać nieustająco tajniki i meandry polskiej kuchni, a drugie jakoś niezwykle często chce się ze mną całować

odpieluchowania gratuluję!
    ja się nastawiam na wakacje
    Ostatnio edytowane przez mi. ; 21-11-2011 o 19:46 Powód: ż ;)

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Berenike - no taaakkk.. na to ani szczepionki, ani lekarstwa nie ma.. no chyba że śledzik z czekoladą

me'shell - gratulacje!!! pięknie brawo dla Zosi ale jak to sama? nic Jej nawet nie podpowiadałaś?

Chustomanka Awatar Me'shell
    Miejscowość
    warszawa, włochy

Domyślnie

me'shell - gratulacje!!! pięknie brawo dla Zosi ale jak to sama? nic Jej nawet nie podpowiadałaś?
    No nie za bardzo podpowiadałam, nocnik stał w łazience, to zaczęła siadać, potem zachęcaliśmy do robienia grubszych rzeczy ale bez ciśnień Mam wrażenie, że pomogło paradoksalnie uczulenie na mleko, częste kupy i chodzenie bez pieluchy z tej okazji A potem to już zaczęła wołać też siku i przestała sikać w nocy. Nie wiedziałam, że to może przebiegać tak bezboleśnie! i też raczej nastawiałam się na wakacje.
    Zosia 25.02.2010
    Tosia 25.01.2013

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

me'shell wielki wyczyn, gratuluję. U nas nocą odpieluchowanie nastąpiło naprawdę późno bo dopiero w ostatnie wakacje. Zimą na przełomi 2010 i 2011 sprawa wyglądała bardzo obiecująco ale przyszedł wyjazd taty w delegację na 2 tygodnie i złe samopoczucie z powodu większej infekcji i temat padł. Tyle że my na jednorazówkach. Teraz mąż nieugięty na wielo mi nie pozwala - mam dokńczyć korektę doktoratu i nic nowego do robienia w domu sobie nie wymyślać

A powiedzcie mi proszę ile ewentualnie można by zaproponować za takiego Leo http://chusty.info/forum/showthread.php?t=69547 i czy w ogóle warto. Moniaaa już proponuje za 150 zł ale ja wciąż mam przekonanie że nawet za tyle z odbarwieniem nie jest wart. Dobrze myślę? No i ten problem, że Kasia ma niecałe 3 miesiące a już waży niemal 7300 W tym tempie to z 4,25 nie zamotam jej w nic bo będzie za ciężka do Leo, prawda?
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

chusta inaczej pracuje w plecaku
    leo jest ok, nawet dla 10+

ja uważam, ze 100 z PP to jest max...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mi - odpuściłam. Gdyby się jeszcze pojawił na bazarku to proszę stańcie dla mnie.......... Aż mnie trzęsie z żalu za tym co był odbarwiony
    Ale skoro Iza mi go zdecydowanie odradza, to mam się słuchać. Argument, że może być uszkodzona tkanina w tym miejscu był kluczowy.
    Z rozpaczy i tęsknoty za tym Leonem zaczynam wielkie poszukiwania na dużą skalę. A zapał powinnam kierować teraz gdzie indziej, doktorat na biurku leży i kwiczy.
    A jakby było mało już drugi dzień Kasia pręży i wygina się w chuście, wierzga, piszczy nawet i rozwala wiązanie. I jak tu obiad robić w tych warunkach?
    Doradca Noszenia ClauWi®

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Mi - odpuściłam. Gdyby się jeszcze pojawił na bazarku to proszę stańcie dla mnie.......... Aż mnie trzęsie z żalu za tym co był odbarwiony
    Ale skoro Iza mi go zdecydowanie odradza, to mam się słuchać. Argument, że może być uszkodzona tkanina w tym miejscu był kluczowy.
    Z rozpaczy i tęsknoty za tym Leonem zaczynam wielkie poszukiwania na dużą skalę. A zapał powinnam kierować teraz gdzie indziej, doktorat na biurku leży i kwiczy.
    A jakby było mało już drugi dzień Kasia pręży i wygina się w chuście, wierzga, piszczy nawet i rozwala wiązanie. I jak tu obiad robić w tych warunkach?

noo.. nie wiadomo czym zalane.. u mnie kiedyś sprzatała pani. I niechcący polała sobie nogę domestosem, noga była w rajstopie i... w rajstopie dziury się wypalały na naszych oczach.

Qrcze, ale mam dziś szybki dzień!! lecęęęęęęęę......

Uprawnienia umieszczania postów