Strona 156 z 231 PierwszyPierwszy ... 56106146148149150151152153154155156157158159160161162163164166206 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,101 do 3,120 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Hej, Iza A teraz lecę nadrabiać obowiązki domowe, zanim będę odbierać Gałgana ze żłobka (na razie adaptacyjnie, około 2g/d, dziś 4.dzień...ale wiecie co, ja to zniosłam dużo gorzej niż on
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie zaglądałam do Was kilka dni bo u mnie nawarstwienie - w przedszkolu Helenki zaczęła się ospa wietrzna a my miałyśmy umówione szczepienia z pierwszą dawką na najbliższy poniedziałek. I w ciągu kwadransa przesunęłam je na "już! natychmiast!" - dla pani Jadzi z przychodni należy się co najmniej porządna flaszka za coś takiego. Ja od 2 dni mam katar, Kasia skończyła brać antybiotyk i już chyba nowa infekcja (ode mnie) się jej kroi. Przy dwójce dzieci jest o tyle łatwiej, że nie ma się czasu na myślenie o swoich potrzebach
    Olcia - i kiedy rezonans? Bez niego naprawdę nie są w stanie nic powiedzieć?
    Iza - czytałam wywiad, naprawdę fajny. Nie odzywam się bo leczę swój osobisty katar i kaszel i wolę Was nie zarazić...
    Marzy mi się piękne słońce na poprawę nastroju

I wiecie co dziewczyny? Od dnia porodu mówię, że żadnego dziecka więcej a tu okazuje się, że jak patrzę na Kasię (pannę idealnie spokojną) to gdybym miała pewność, że trzecie będzie takie samo od razu bym się zdecydowała. Dlatego muszę się szybko pozbyć ubranek dziecięcych dla malucha bo jak ich nie będzie to na kolejne się nie piszę Gdyby któraś z Was chciała ubranka po 2 dziewczynkach (marcowej i sierpniowej) to mam cuda w świetnym stanie do wymiany na chusty lub odsprzedania
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

zaraz będzie trzeba zmienić tytuł wątku na "dziewczyny, które zachustowała Iza oraz jej stare koleżanki"

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta

zaraz będzie trzeba zmienić tytuł wątku na "dziewczyny, które zachustowała Iza oraz jej stare koleżanki"

mamy termin
    30.X jedziemy do szpitala do Otwocka, tam przyjmują Julę na oddział, trzeba być rano, bo będą jej badania z krwi robili
    31.X rano Jula jest transportowana do CZD (chyba), na rezonans, a potem powrót do Otwocka
    zostaje w Otwocku dopóki nie będzie wyniku - dopiero wtedy będą wiedzieli
    jeśli okaże się to jakimś mechanicznym pęknięciem okostnej, tak, że jak to lek określił "zmęczenie kości", płyn się wylał po pęknięciu, to wypisują ją i leczenie proste
    jeśli co innego, to będą dalej sprawdzali - zapewne biopsja itd.
    więc wiemy, że na pewno będzie w szpitalu 3 dni (bo dodatkowo 1.XI wolny :/)
    no i tylko jeden rodzic może być w szpitalu, więc nie ja
    bosszzzz... oby wszystko było dobrze

znacie może jakieś książeczki o tematyce szpitala w kontekście dziecka? takie dla Julki - żeby ją oswoić z tematem, zanim pojedzie do szpitala...

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

olcia, pędzę, więc bardzo szybko - LM kiedyś zakładała wątek i szukała okołoszpitalnych. popatrz

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Berenike - witaj

egla - większość mam dziecka w wieku 2-10 miesięcy zaczyna myślec o kolejnym maluchu później to słabnie kurujcie się!!

mi. - faktycznie, coś dawno nie zmieniałam tytułu wątku, kiedyś robiłam to co spotkanie

Olcia - okaże się to "zmęczeniem kości". Żadne biopsje nie będą potrzebne!!
    DObrze, że macie szybko termin. Akurat w urodziny Gai, a zatem dobra diagnoza będzie dla Gai urodzinowym prezentem A w ciągu dnia może być z Julą 2 rodziców?
    Nie znam żadnych pomocnych książeczek..

Gaja w przedszkolu godzinę beze mnie była i szczególnie jakoś jej to nie przeszkadzało. CHyba jesteśmy na dobrej drodze. Lena =łączę się z Tobą w bólu rozłąki
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ej, ja nie żartuję - co gdzieś na forum nie wejdę, to jakaś nowa pruszkowianka wyskakuje Pani Przodowniczko Pracy

Domyślnie

mi., ale mnie się Iza słowem o tym forum nie zająknęła, więc trafiłam tu z własnej, nieprzymuszonej woli

olciu, mam nadzieję, że rezonans Juli nie wykaże nic poważnego i odetchniecie. Widzę, że jesteś już pod koniec ciąży, więc tym ciężej z tym wszystkim Ci musi być...

Iza, cieszę się, że Gaja dobrze sobie radzi w przedszkolu. Wiesz, ostatnio się doliczyłam, ilu dzieci w żłobku musiałabym się pozbyć, że Nike dostała miejsce: 176. Gai też

Kupiłam sobie właśnie elastyka Tuli Leluję pistacjową. Wzór mnie zauroczył, a że babcia Nike zasponsorowała, to... Mam nadzieję, że nie będę żałować

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

hehe
    ależ nie piszę i nie sądzę, by Iza tu zapraszała mamy wszystkich "swoich" chuściochów

wg mnie elastyk to totalna strata kasy

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Berenike Zobacz posta
    Iza, cieszę się, że Gaja dobrze sobie radzi w przedszkolu. Wiesz, ostatnio się doliczyłam, ilu dzieci w żłobku musiałabym się pozbyć, że Nike dostała miejsce: 176. Gai też

Kupiłam sobie właśnie elastyka Tuli Leluję pistacjową. Wzór mnie zauroczył, a że babcia Nike zasponsorowała, to... Mam nadzieję, że nie będę żałować
    ej, Gaja była siedemdziesiąta, nie chodzi do żłobka w Pruszkowie, tyko do prywatnego przedszkola w Brwinowie Gai nie musisz się pozbywać :-D

ach.. elastyka kupiłaś.. musimy się spotkać koniecznie na korepetycjach!!!

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Domyślnie

no kupiłam, Nike zęby idą, to chyba będzie mi szybciej elastyka wiązać... A na spacery z tkaną.

Gai nie musisz się pozbywać :-D
    Nnno, dobrze, przekonałaś mnie

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    ach.. elastyka kupiłaś.. musimy się spotkać koniecznie na korepetycjach!!!

nołaśnie... bo potem pójdzie fama, że Izy mamy chustowe w elastykach noszą

Domyślnie

spoko, spoko, nie bójcie żaby

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

jam jest jak drogowskaz - tylko wskazuję kierunek. Nie mam wpływu na to, jaką drogę wybierze podróżnik...

korepetycje, koniecznie korepetycje

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    jam jest jak drogowskaz - tylko wskazuję kierunek. Nie mam wpływu na to, jaką drogę wybierze podróżnik...
    no wiem, wiem...
    sobie żarty stroję, bo mam taki teges-nieteges humor...

ale soje poprawiam jeden punkt w planie konsultacji bo to widać jednak ważniejsze niż myślałam, żeby podkreślić

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

eee no... to ja za sprawą Izy sprzedałam mojego elastyka, a inne kupują
    Izu - cieszę się, że Gaja w przedszkolu dobrze! wierzę, że Ci ciężko... mnie pocieszał fakt, że Jula się dobrze czuła w swoim żlobku, zostawała chętnie i się fajnie bawiła... więc musi być dobrze
    dzięki dziewczyny za ciepłe słowa
    no fakt, że jestem już na końcówce ciąży trochę komplikuje - raczej nie będę z Julą w szpitalu, z odwiedzinami też kiepsko, bo to daleko od nas i mój małżonek denerwuje się, że ja chcę prowadzić samochód, tym bardziej, że nie czuję się wcale rewelacyjnie...
    no nic... oby szybko minęło... ja jakoś przetrwam, w końcu duża jestem, bardziej się martwię o Julę - to będzie jakaś trauma... tym bardziej, że ona należy do wrażliwców ale musi być dobrze. Powtarzamy sobie, że robimy wszystko dla jej dobra - tu chodzi o jej zdrowie... i oby skończyło się na rezonansie i zwykłych lekach!
    Izu - czy Ty będziesz chciała kiedyś sprzedać swojego poucha? i drugie pyt - jaki ja powinnam mieć rozmiar poucha, jak sądzisz?

Domyślnie

no i super, wy sie czegos nauczylyscie, ja sie czegos nauczylam. Chusta wraca, a pieniądze wydam na coś innego

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

no i super, wy sie czegos nauczylyscie, ja sie czegos nauczylam. Chusta wraca, a pieniądze wydam na coś innego
    może pouch? też szybko - nawet szybciej niż elastyk
    btw - elastyka też musisz dociągnąć, jak by nie było, więc wprawa w tkanej i idzie tak samo sprawnie! trzymam kciuki - daj znać na co pójdzie - jeśli oczywiście chustowo

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Chusta wraca, a pieniądze wydam na coś innego
    czyli ją zwracasz? nie kupujesz?

Cytat Zamieszczone przez olcia Zobacz posta
    może pouch? też szybko - nawet szybciej niż elastyk
    btw - elastyka też musisz dociągnąć, jak by nie było, więc wprawa w tkanej i idzie tak samo sprawnie! trzymam kciuki - daj znać na co pójdzie - jeśli oczywiście chustowo
    do poucha trzeba siedzieć, więc za wcześnie
    ale kółkowa - idealnie! jak się człowiek naumi - to szybko, da się dociągnąć, można od urodzenia... można z przodu, można na biedrze, można "wpółdrogi"...

olcia, a może zaczekaj sobie spokojnie z tym pouchem? ja latem nosiłam XS, a wiosną - na kurtkę Skę. (mowa o LB, bo ja tylko te "uznaję" )
    Ostatnio edytowane przez mi. ; 20-10-2011 o 22:22

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Olcia - Julka nie będzie przecież sama! A może to nawet lepiej, że będzie ze swoim Tatą - mężczyźni mniej wylewają emocje, a Julce pomoże spokojniejsze podejście. ZObaczysz, że będzie dobrze, a żadna trauma nie zostanie.
    Mojego poucha nie sprzedam jesczze dłuuugo ale mam ładne nówki, i dla Ciebie zrobię dobrą cenę przecież myślę, że S, albo XS.. wpadnij, zmierzę Cię przez plecy i się dowiemy

Berenike - i tak nalegam na korki, krótki wspólny spacer wystarczy
    Edit - mi. - święte słowa o tej kółkowej!!!

Uprawnienia umieszczania postów