Hej, IzaA teraz lecę nadrabiać obowiązki domowe, zanim będę odbierać Gałgana ze żłobka (na razie adaptacyjnie, około 2g/d, dziś 4.dzień...ale wiecie co, ja to zniosłam dużo gorzej niż on
![]()
Hej, IzaA teraz lecę nadrabiać obowiązki domowe, zanim będę odbierać Gałgana ze żłobka (na razie adaptacyjnie, około 2g/d, dziś 4.dzień...ale wiecie co, ja to zniosłam dużo gorzej niż on
![]()
Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów
Nie zaglądałam do Was kilka dni bo u mnie nawarstwienie - w przedszkolu Helenki zaczęła się ospa wietrzna a my miałyśmy umówione szczepienia z pierwszą dawką na najbliższy poniedziałek. I w ciągu kwadransa przesunęłam je na "już! natychmiast!" - dla pani Jadzi z przychodni należy się co najmniej porządna flaszka za coś takiego. Ja od 2 dni mam katar, Kasia skończyła brać antybiotyk i już chyba nowa infekcja (ode mnie) się jej kroi. Przy dwójce dzieci jest o tyle łatwiej, że nie ma się czasu na myślenie o swoich potrzebach
Olcia - i kiedy rezonans? Bez niego naprawdę nie są w stanie nic powiedzieć?
Iza - czytałam wywiad, naprawdę fajny. Nie odzywam się bo leczę swój osobisty katar i kaszel i wolę Was nie zarazić...
Marzy mi się piękne słońce na poprawę nastroju
I wiecie co dziewczyny? Od dnia porodu mówię, że żadnego dziecka więcej a tu okazuje się, że jak patrzę na Kasię (pannę idealnie spokojną) to gdybym miała pewność, że trzecie będzie takie samo od razu bym się zdecydowała. Dlatego muszę się szybko pozbyć ubranek dziecięcych dla malucha bo jak ich nie będzie to na kolejne się nie piszęGdyby któraś z Was chciała ubranka po 2 dziewczynkach (marcowej i sierpniowej) to mam cuda w świetnym stanie do wymiany na chusty lub odsprzedania
![]()
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
zaraz będzie trzeba zmienić tytuł wątku na "dziewczyny, które zachustowała Iza oraz jej stare koleżanki"![]()
mamy termin
30.X jedziemy do szpitala do Otwocka, tam przyjmują Julę na oddział, trzeba być rano, bo będą jej badania z krwi robili
31.X rano Jula jest transportowana do CZD (chyba), na rezonans, a potem powrót do Otwocka
zostaje w Otwocku dopóki nie będzie wyniku - dopiero wtedy będą wiedzieli
jeśli okaże się to jakimś mechanicznym pęknięciem okostnej, tak, że jak to lek określił "zmęczenie kości", płyn się wylał po pęknięciu, to wypisują ją i leczenie proste
jeśli co innego, to będą dalej sprawdzali - zapewne biopsja itd.
więc wiemy, że na pewno będzie w szpitalu 3 dni (bo dodatkowo 1.XI wolny :/)
no i tylko jeden rodzic może być w szpitalu, więc nie ja
bosszzzz... oby wszystko było dobrze
znacie może jakieś książeczki o tematyce szpitala w kontekście dziecka? takie dla Julki - żeby ją oswoić z tematem, zanim pojedzie do szpitala...
olcia, pędzę, więc bardzo szybko - LM kiedyś zakładała wątek i szukała okołoszpitalnych. popatrz![]()
Berenike - witaj![]()
egla - większość mam dziecka w wieku 2-10 miesięcy zaczyna myślec o kolejnym maluchupóźniej to słabnie
kurujcie się!!
mi. -faktycznie, coś dawno nie zmieniałam tytułu wątku, kiedyś robiłam to co spotkanie
Olcia - okaże się to "zmęczeniem kości". Żadne biopsje nie będą potrzebne!!
DObrze, że macie szybko termin. Akurat w urodziny Gai, a zatem dobra diagnoza będzie dla Gai urodzinowym prezentemA w ciągu dnia może być z Julą 2 rodziców?
Nie znam żadnych pomocnych książeczek..
Gaja w przedszkolu godzinę beze mnie była i szczególnie jakoś jej to nie przeszkadzało. CHyba jesteśmy na dobrej drodze. Lena =łączę się z Tobą w bólu rozłąki![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
ej, ja nie żartuję - co gdzieś na forum nie wejdę, to jakaś nowa pruszkowianka wyskakujePani Przodowniczko Pracy
![]()
mi., ale mnie się Iza słowem o tym forum nie zająknęła, więc trafiłam tu z własnej, nieprzymuszonej woli
olciu, mam nadzieję, że rezonans Juli nie wykaże nic poważnego i odetchniecie. Widzę, że jesteś już pod koniec ciąży, więc tym ciężej z tym wszystkim Ci musi być...
Iza, cieszę się, że Gaja dobrze sobie radzi w przedszkolu.Wiesz, ostatnio się doliczyłam, ilu dzieci w żłobku musiałabym się pozbyć, że Nike dostała miejsce: 176. Gai też
Kupiłam sobie właśnie elastyka Tuli Leluję pistacjową. Wzór mnie zauroczył, a że babcia Nike zasponsorowała, to... Mam nadzieję, że nie będę żałować![]()
hehe
ależ nie piszę i nie sądzę, by Iza tu zapraszała mamy wszystkich "swoich" chuściochów![]()
wg mnie elastyk to totalna strata kasy![]()
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
no kupiłam, Nike zęby idą, to chyba będzie mi szybciej elastyka wiązać... A na spacery z tkaną.
Nnno, dobrze, przekonałaś mnieGai nie musisz się pozbywać :-D![]()
eee no... to ja za sprawą Izy sprzedałam mojego elastyka, a inne kupują
Izu - cieszę się, że Gaja w przedszkolu dobrze! wierzę, że Ci ciężko... mnie pocieszał fakt, że Jula się dobrze czuła w swoim żlobku, zostawała chętnie i się fajnie bawiła... więc musi być dobrze
dzięki dziewczyny za ciepłe słowa
no fakt, że jestem już na końcówce ciąży trochę komplikuje - raczej nie będę z Julą w szpitalu, z odwiedzinami też kiepsko, bo to daleko od nas i mój małżonek denerwuje się, że ja chcę prowadzić samochód, tym bardziej, że nie czuję się wcale rewelacyjnie...
no nic... oby szybko minęło... ja jakoś przetrwam, w końcu duża jestem, bardziej się martwię o Julę - to będzie jakaś trauma...tym bardziej, że ona należy do wrażliwców
ale musi być dobrze. Powtarzamy sobie, że robimy wszystko dla jej dobra - tu chodzi o jej zdrowie... i oby skończyło się na rezonansie i zwykłych lekach!
Izu - czy Ty będziesz chciała kiedyś sprzedać swojego poucha? i drugie pyt - jaki ja powinnam mieć rozmiar poucha, jak sądzisz?
no i super, wy sie czegos nauczylyscie, ja sie czegos nauczylam. Chusta wraca, a pieniądze wydam na coś innego![]()
czyli ją zwracasz? nie kupujesz?
do poucha trzeba siedzieć, więc za wcześnie
ale kółkowa - idealnie!jak się człowiek naumi - to szybko, da się dociągnąć, można od urodzenia... można z przodu, można na biedrze, można "wpółdrogi"...
olcia, a może zaczekaj sobie spokojnie z tym pouchem? ja latem nosiłam XS, a wiosną - na kurtkę Skę. (mowa o LB, bo ja tylko te "uznaję")
Ostatnio edytowane przez mi. ; 20-10-2011 o 22:22
Olcia - Julka nie będzie przecież sama! A może to nawet lepiej, że będzie ze swoim Tatą - mężczyźni mniej wylewają emocje, a Julce pomoże spokojniejsze podejście. ZObaczysz, że będzie dobrze, a żadna trauma nie zostanie.
Mojego poucha nie sprzedam jesczze dłuuugoale mam ładne nówki, i dla Ciebie zrobię dobrą cenę przecież
myślę, że S, albo XS.. wpadnij, zmierzę Cię przez plecy i się dowiemy
Berenike -i tak nalegam na korki, krótki wspólny spacer wystarczy
Edit - mi. - święte słowa o tej kółkowej!!!