a nie chcesz na początek pokazać jej fizjoterapeucie?
a nie chcesz na początek pokazać jej fizjoterapeucie?
a, bo ja przeczytałam, że szukasz rehabilitanta, a nie fizjoterapeuty...
ciekawa jestem co Wam powie.
tempo rozwoju różnych znajomych dzieci jest tak niesamowicie różne, że aż fascynujące.
aczkolwiek - jak na razie znam jedno dziecko, które zaczęło samodzielnie chodzić w "prawdziwie regulaminowym czasie", czyli przedziale 18-24![]()
Alergologa poszukuję w celu zaświadczeniowym - ale (ratunku!) nie wiem czy ma być zaświadczenie o alergii czy o chorobie przewlekłej - a to nie to samo? Wiem jakie ma być rozpoznanie z ICD-10, to mam nadzieję, że się z lekarzem dogadam.
A ta lekarka z Babca Medica ma umowę z NFZ-em?
LM - napisz mi gdzie dzwonić plizzzzzzzzz
mi.- wózek idzie do zwrotu, my mieliśmy pożyczony (siostra właściciela urodziła i się przypomnieli)
Zosia 25.02.2010
Tosia 25.01.2013
egla - poradnia VITA w Pruszkowie. Mocno polecam.
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
NIestety nie ma dlatego najpierw idę do Lux Medu. Zaświadczenie może byćod alergologa "niezrzeszonego" z NFZ - tak mi powiedziała nasza pediatra. Jeszcze dziś będę u niej to się upewnię.
Mi - rehabilitacją u niemowląt zajmują się tylko fizjoterapeuciMam namiary na dwójkę już ale wszystko prywatnie (wizyta odpowiednio 100 lub 70 zeta). Normalnie ręce opadają... Ta droższa osoba oczywiście zajmuje się noszeniem i współpracuje z Anią Nogajską i jest po kursie więc nie usłyszę, że to "przez noszenie w chuście" Kasia rozwija się ruchowo wolniej ale...
]A swoją drogą to Ci zazdroszczę, że młody tak późno ruszył bo moja śmigać zaczęła jak miała 10 mcy i właśnie uświadomiłam sobie, że to trwa już od 3 lat i jest coraz szybciej i ryzykowniejA teraz jako że chora i wynudzona siedzeniem z młodszą siostrą w domu to robi taczki i wspina się nogami na ściany... Wczoraj zaproponowałam Helence ich umycie czym obraziłam Jej Majestat
Iza - dzięki za namiary, zorientuję się. Mam jeszcze jakby coś szpital w Grodzisku.
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
ale ja nie napisałam kiedy Kajetan "ruszył"
no, to ciekawa jestem Twoich wrażeń po spotkaniu z Elą Szeligą... no i nie mam pojęcia kto się zajmuje kim w świecie fizjoterapii/rehabilitacji... tylko czasem słyszę, że ktoś "pokazuje dziecko fizjoterapeucie" albo, że "jakieś dziecko ma rehabilitacje" albo, że "chodzi na fizjoterapię"
aczkolwiek - "fizjoterapeut(k)a" kojarzy mi się z konsultacją i nauką "handle'ingu", a "rehabilitant(ka)" z leczeniem. o.
tak czy inaczej - powodzenia!
Ostatnio edytowane przez mi. ; 17-01-2012 o 14:36
Z Elżbiety Szeligi jestem ogromnie zadowolona - baaaardzo nam pomogła przy Kacprze, z Mikołajem też u niej byliśmy i jeszcze się wybieramy. Szczerze polecam ją szczególnie mamom z pierwszym dzieciątkiem - nie spotkałam się jeszcze z negatywną opinią po wizycie u niej.
egla30 - trzymam kciuki![]()
byłam: Anna Dobrowolska
STUDIO FOTOGRAFICZNE: http://www.studioniezapominajka.pl
BLOG: http://www.blog.studioniezapominajka.pl
FOTOGRAFIA PRZYRODNICZA: http://www.annaijan.pl
chciałam się tylko przywitaći powiedzieć, że żyjemy
i wszystkich Was pozdrawiamy i przesyłamy
![]()
tylko kurcze blade, jakoś zupełnie nie mam nic do powiedzenia więc milczę i tylko czytam![]()
aga mama tatiany '09 i tamary '12
Cytuję naszą pediatrę w kwestii treści zaświadczenia: zaświadczenie, że przysługuje Bebilon Pepti na choroby przewlekłe do X roku życia (to określenie wieku ponoć jest konieczne).
Co do rehabilitantów - mam namiary na ponoć bardzo dobrych z Błonia (poleciła mi ich nasza pediatra bo obserwuje ich niezłe wyniki w rehabilitacji od dłuższego czasu u swoich pacjentów - to w ramach NFZ) no i do Elżbiety Szeligi też mam już zaklepany termin na za 2 tygodnietj. jak Kasia się nieco podleczy z tych galopujących suchot. Ale 130 zł za pierwszą wizytę to naprawdę dużo. I co z tego, że kolejne 'tylko' 100 zeta?I to ciekawe przez jaki czas?
Mi - faktycznie nie doczytałam i myślałam, że to Kajetan tak się nie garnął do chodzenia. Co ten pośpiech z nami czyni
Iza - my już nie zarażamy, możesz śmiało jutro zajeżdżać. Kasia na prostej ku zdrowiu, osłuchowo już bez większych zastrzeżeń ale leki jeszcze przez 8 dni ma brać. Najważniejsze, że już katar odpuszcza i nie kaszle tak strasznie. I jak ja się cieszę, że już nie mam w najbliższych dniach perspektywy podziwiania dziecka ledwie żywego od wysokiej temperatury z wenflonem zainstalowanym tuż nad czołem...
Ostatnio edytowane przez egla30 ; 17-01-2012 o 23:07
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
Słuchajcie, ja tam nie wiem jak z Bebilonem bo nie stosuję, ale (z odpowiednim akcentem). My potrzebujemy jako podkładkę pod wypisywanie recept na leki na choroby przewlekłe (nota bene od nowego roku nie ma już recept z literką P, jak to gorzko żartuje moja siostra - jednym ruchem choroby przewlekłe zostały w Polsce zlikwidowane), jakikolwiek byłby to sysytem refundacyjno-zniżkowy. No i sobie nie wyobrażam, że jak dziecko potrzebuje Bebilonu Pepti na przewlekłe/alergię, to nie będzie też czasem choć leków potrzebowałao. I co, wtedy po kolejne zaświadczenie? Więc może masz rację Egla, ale ja bym starała się otrzymać takie zaświadczenie, które obejmie wszystko, choć może ten Bebilon wyszczególni.
A co do fizjoterapeutów, to się Wam przyznam, że niedawno byłam z Hektorem u Zawitkowskiego, i on bierze mniej za pierwszą wizytę (120). No i nalał miodu na moje serce, bo powiedział, żeby Hektora w spokoju zostawić i nic mu nie "naprawiać", bo wszystko z nim w porządku. Rzecz, która była powodem wizyty, jest - jego zdaniem - w granicach szerokiej normy i sama się ureguluje do 7 roku zycia. Powiedziała zresztą w ogóle kilka ciekawych rzeczy. I ma astmę, Zawitkowski znaczy.
Edit:
A tak narzekały na jatutkę, a teraz się wybierają
Ja też mogę wstępnie (bo dzeici cały czas choruję na zmianę), ale trzeba będzie się upewnić co do temperatur zarówno powietrza, jak i wody w kranie![]()
Ostatnio edytowane przez LittleMonster ; 18-01-2012 o 15:01
As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk