Strona 161 z 231 PierwszyPierwszy ... 61111151153154155156157158159160161162163164165166167168169171211 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,201 do 3,220 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Domyślnie

olciu, cieszę się, że Julcia nieźle sobie radzi w szpitalu!

egla, oj to mąż pojechał... Ale widzę, że sobie radzisz, kupując nowe chusty! Tak trzymać!

My dziś byliśmy na cmentarzu z Nike w chuście. Ludzie się dziwili, a jeden pan nawet zagadnął, że co to za diabełek, bo miała kapturek z węzełkami wyglądającymi dla niego jak różki. No, ja sobie wypraszam, diabełek, dobre sobie. Aniołek jak już

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Berenike bo ja to robię w taki sposób, że on nawet nie wie co mamy w domu

A dziś przyszłą moja kółkowa Storcha - turkusowy leoś ze straganu i jest o dziwo boski. A ja nie lubię zimnych kolorów przecież

No i pozbywam się na allegro szybko wszystkiego, z czego Kasia wyrasta. Mam więc przypływy gotówki na nowe zakupy.

Dziś np. kupiłam prezenty pod choinkę dla dzieci od nas i od moich rodziców. Reszta się zrzuca na nosidło Storcha dla Kasi a Helence to chyba już nic nie kupię bo potykam się o jej zabawki Dostanie duży drewniany domek dla lalek Eichhorn (taki gigant z mebelkami i laleczkami), muszlę dużą Bilibo i komplet do gry Bilibo z małymi muszlami oraz Grzybobranie i magnesy z literkami. Na Mikołajki dostanie chustę dla lalek i grę planszową i starczy chyba A pozostali niech dadzą po prostu koperty rodzicom - będą na karnet na koniki i na basen
    Te Bilibo to coś pięknego dla dzieci przedszkolnych i nieco mniejszych, super kreatywna zabawka Znacie ją?
    Dla Kasi kupiłam 1 SŁOWNIE jedną grzechotkę z kąpielowej serii Fisher Price za 16 zł żeby nie było że tylko chusty dziecko dostaje

Olcia a jak Julcia po kolejnych dniach? Wyniki będą na jutro?
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

dziewczyny, Jula jest bardzo dzielna, jej tata a mój mąż jeszcze bardziej - sam sobie daje radę ze wszystkim
    Julci w szpitalu podoba się, nawet bardzo - lubi nowe miejsca dziewczyna
    jak już mi. pisała - w nocy jest problem, bo bardzo cierpi, leki w syropku już nie pomagają, dostaje paracetamol w kroplówce
    na wyniki czekamy - podobno jutro... zobaczymy co dalej
    raczej nie wyjdą w tym tygodniu
    poza tym dzisiaj Jula miała pierwszy obchód - dużo zamieszania, szumu, głośno i na dodatek jeszcze lekarz ją badał i dotykał nogi - oj niedobrze... rozdrażniona potem była, Janek musiał ją wyciszać
    a tak to ok

mi. - co to za jedno chustowe marzenie? zdradzisz? kiedy masz usg?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

didkowe motyle

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    didkowe motyle
    czyli nadal na nie chorujesz hehehe... nic nie przeszło
    rozumiem, że w wersji niebieskiej?

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olcia Zobacz posta
    ps. właśnie rozmawiam z mężem - Jula nauczyła się mówić: "do dupy"
    i ciągle chodzi i to mówi.... masakra! i jeszcze się cieszy!

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

no, nie przeszło...
    aczkolwiek... mam tak mało zielonych chust () że dopuszczam ewentualnie chorobę na tę demoniczną zieleń aprosasa

a czy kolorystyczną alternatywą są róziowe rózie?

ps. właśnie rozmawiam z mężem - Jula nauczyła się mówić: "do dupy"
    i ciągle chodzi i to mówi.... masakra! i jeszcze się cieszy!

przepraszam

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Olcia - dobrze że mała się tam zaaklimatyzowała. No i masz naprawdę SuperMęża skoro daje radę

Iza - jak się czujesz po wywiezieniu dziecka na cały dzień do przedszkola? Jak emocje?

A moje dziecko na pytanie "po co jest mama?" odparło po chwili zastanowienia "do robienia jedzenia i zakupów". Nieźle mnie skwitowała, nie powiem...
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

I jeszcze dodam Olcia, że to "do dupy" mnie ubawiło
    Mój młodszy brat w tym wieku załapał przypadkiem "puwa macia" - efekt obserwacji ukochanego taty zmieniającego koło w Maluchu
    A mówił wtedy tylko "mama", "tata" i "ammmmm"
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

post pod postem?

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Bo dzieci zawsze najszybciej uczą się tych słów, których nie powinny używać już się boję, co Jasiek przyniesie ze żłobka
    Egla, jeśli chcesz sobie oglądnąć Hopka, to ja mam Panamę i cienkiego - jeśli chcesz, zapraszam na macanki, o ile nie przeraża Cię towarzystwo 4 kotów
    Berenike, ja też kociara, jakbyś mieszkała gdzieś niedaleko, to gdybyś chciała, mogę się zabawić w kocią niańkę
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

tia... najśmieszniej było, jak słyszę jak Jula powtarza to do dupy, no i mówię Jankowi, żeby nie uczył jej takich rzeczy. A on mi na to, że przecież musi jakoś odreagować (ona) i mówi: Jula, jak jest w szpitalu? a Jula: do dupy! i śmieje się w głos...

mi. - tego zielonego aprosasa to sama chętnie bym macnęła, po takich opiniach demony
    Ostatnio edytowane przez olcia ; 02-11-2011 o 20:46

Chustofanka Awatar madzior
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

mój Kuba ostatnio chodził i mówił: Jesteś niegrzećna, dam Ci klapa w dupe!
    Ale już mu przeszło...całe szczęście...

a wczoraj wymyślił kurde mać! i też cieszy sie jak nie wiem co
    mama Jakub-usia (21.04.2009)

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Egla - niezły stosik już masz i wypasione śwęta u Ciebie będą jutro o 13?

Berenike - mnie już ludzie nie zauważają jak idę w chuście. Patrzą dziwnie, gdy idę BEZ CHUSTY

Olcia - dobrze, że jakoś sobie radzą z sytuacją, która faktycznie jest do dupy ja myślę, że ten cały pobyt świetnie wpłynie na stosunki córka -ojciec. Zawsze im to będzie procentować! Fajnie

Gaja dziś była taka, że od jutra... zostaje w przedszkolu na pełny wymiar czyli do 15
    Pozegnała się ładnie, nie płakała, wszystko ładnie zjadała, i CHCIAŁA LEŻAKOWAĆ. Dlatego zdecydowałam, że będzie zostawać do 15. Zatem zyskałam nową jakość - mogę pracować w "godzinach pracy"
    moja dzielna dziewczynka
    Ostatnio edytowane przez IzaBK ; 02-11-2011 o 21:36
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Iza - wspaniale Gaja się aklimatyzuje no ale i przedszkole takie domowe i rodzinne więc to pewnie ułatwia sprawę Ja uwielbiam to miejsce i czasem za nim nawet tęsknię. Jednak przedszkola molochy to nie to samo...
    Będziemy jutro jak umówione. Zadzwonię przed wyjazdem z domu bo komuś oddałam Twoją wizytówkę z adresem i za Boga nie wiem komu...
    Już się nie mogę doczekać tych wszystkich chust i nosideł do podziwiania Ale mnie trzepnęło z własnym stosikiem Klient niemal idealny
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

ja po rozmowie z mężem
    jest wynik rezonansu, niestety nie jest jednoznaczny
    no i w poniedziałek Jula będzie miała zabieg/operację - biopsja makro - muszą jej rozciąć nóżkę i pobrać wycinek kości do badania
    po rezonansie podejrzewają zapalenie kości, ale nie jest to oczywiste, stąd ta operacja
    możliwe, że po rozcięciu nóżki coś więcej się dowiedzą, jak zobaczą tkankę
    na wynik potem czeka się masakrycznie długo - bo 2-3 tygodnie
    nie będą raczej musieli zostać na ten czas w szpitalu, ale kiedy wyjdą też nie wiadomo - dopiero po tej operacji coś więcej powiedzą
    czyli, jak to mówi Julka - do dupy
    to tyle wieści z frontu...

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Olcia - ufałam, że jednak już dziś wszystko się wyjasni. Żałuję, że tak się nie stało, i Julka będzie musiała znosić kolejne bolesne przeżycia To co piszesz aż wydaje mi się nierealne jakieś... no...
    Życie wystawia Was na trudną próbę, ale wyjdziecie z tego nie tylko cało, ale silniejsi!
    Trzymam kciuki za pomyślność biopsji &&

Egla - dziękuję za spotkanie i pyszną kapustę musimy jeszcze przećwiczyć kółkową, spróbuj jesczze obejrzeć u mnie na blogu...

Gaja rano buczała, że chce do domu z mamusią, ale szybko jej przeszło, i nawet spała na leżakowaniu. Jak po nią przyszłam to była w świetnym humorze. Tak się ciesze

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

ech... Izu... nawet nie chce mi się gadać jakaś dobita jestem...
    wiem, że musimy to zrobić, żeby zacząć leczenie
    tyle, że czekanie na wynik tyle czasu - straszne... dodatkowo to, że Julę boli, zwykły panadol jej nie pomaga, tylko dożylny działa...
    oczywiście sam fakt, że będzie cierpiała jest bardzo dobijający
    no i jeśli się okaże, że jest to zapalenie kości rzeczywiście, to lekarz powiedział, że niestety jest to rzecz, która może nawracać
    no nic, musimy się z tym zmierzyć i zrobić wszystko, żeby Julka jak najszybciej to możliwe wróciła do zdrowia
    niestety zbiegło się to wszystko w czasie z moją ciążą - jej końcówką
    praktycznie mogę już rodzić, gdyby Ada chciała już wyjść
    no i dodatkowo nakłada się na to problem z janka pracą - ale nie chce mi się o tym nawet myśleć teraz...
    no średnio fajny czas mamy
    niestety nadal nie potrafię znaleźć odpowiedzi PO CO? czego mam się przez to nauczyć?

cieszę się bardzo, że Gaja jest dzielnym przedszkolakiem! fajnie, że tak jej się tam podoba... i cieszę się Izu, że się z tym oswoiłaś

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Ola -
    myślę, że na pytanie "po co?" nie ma odpowiedzi. Lepiej pytać "jak będzie gdy już to się skończy.." Myślę, że będzie doobrze!!! Po prostu!!

mam już 4 lale, będziesz mogła sobie wybrać, na której będziesz ćwiczyć kangura
    Ostatnio edytowane przez IzaBK ; 03-11-2011 o 18:16

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Olcia, trzymaj się ciepło - Julcia młoda jest, na dzieciach lepiej i szybciej się goi, trzymam kciuki, żeby było dobrze
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Uprawnienia umieszczania postów