Strona 159 z 231 PierwszyPierwszy ... 59109149151152153154155156157158159160161162163164165166167169209 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,161 do 3,180 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Choco jednak zwolniłam Twoją Amitolę ale jak nie pójdzie na dniach to może, może, może mąż mi ją kupi na urodziny
    Kupiłam dla poprawy humoru turkusowego Leo kółkowego. Marzy mi się co prawda Leo bordeaux ale też nie zając - nie ucieknie. Iza mam w planach tak długie męczenie Ciebie że mi go w końcu, nawet po latach, dla spokoju świętego choćby pożyczysz, co?
    No i dla pełnej już listopadowej poprawy nastroju za tydzień mam nadzieję nabyć wyczekiwanego poucha LB od Izy. Jak szaleć to szaleć.
    Wdomu chwila ciszy - Kasia śpi w chuście a Lelka ma zbitą temperaturę więc mogę się relaksować na forum
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

choco - zaglądaj ale na długą posiadówę nie zapraszam, bo w weekend dwudniowa gajowa impreza urodzinowa przede mną

egla - wiesz... jak Gaja będzie uciekałą z krzykiem nawet przed kółkową, to moooże moooże... ale wcześniej nie
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

egla kółkowa wisi więc chętnie Ci ją sprzedam na urodziny dawaj mężowi namiary

Izu to ja po dentyście podskoczę na chwil parę, myślę że w okolicach 14
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Chustofanka Awatar madzior
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

a my dziś po pasowaniu na przedszkolaka oczywiście mój Kuba jako indywidualista (i po prostu początkujący przedszkolak) nie otworzył nawet buzi i nie zaśpiewał żadnej piosenki, ale za to po powrocie do domu odśpiewał wszystko od początku do końca
    oczywiście jak to w przedszkolu bywa znów miał katar, ale dziś już poszedł pierwszy dzień. Ile to chorowanie moze potrwać? On od początku września był może tak łącznie 2 tygodnie w tym p-lu....

A mam pytanie!!!
    Kilka dni temu (chyba w poniedziałek) widziałam z okna w kuchni chusto-mamę pomiędzy blokami na ul. Jasnej (szła przez parking przy blokach). Jedno dziecię miała zamotane w tkaną jakąś chustę (taka kremowo-brązowawa...chyba była), a drugie szło na własnych nogach. Która to z Was?
    mama Jakub-usia (21.04.2009)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A u nas gorączka u Helenki spadła, może jutro uda mi się pojechać z nią do okulisty bo mam wrażenie, że ten zez jej się utrwala - wcześniej go miewała a teraz już ciągle ma...
    Może jutro Warszawa przed południem nie będzie taka straszna?

Dziewczyny a 3-miesiączną baaaaaardzo dorodną pannicę najszybciej można zainstalować w kółkowej czy w pouchu? Czasem jest tak śpiąca, że wrzeszczy wniebogłosy a ja wtedy w stresie motam się i motam... Kasia mi tego motania nie ułatwia a jak już przestanie krzyczeć zasypia w chuście 3 sekundy Po kilku minutach można ja nawet włożyć do łóżeczka i tam chwilkę dośpi.
    Promocja na dziecko już się skończyła - śpi coraz mniej ale za to regularnie Na szczęście jest tak słodkie i kochane że mogę jej darować nawet te nocki gdy ssie nieprzerwanie od 1 do 5 rano
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

w kółkowej. pouch od kiedy samodzielnie usiądzie i będzie umiała to powtarzać bez problemu

oby Wam Wwa lekką jutro była, a zez przywidzeniem!

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

w kółkowej możesz nosić maluszka długo i bez podtrzymywania karku w pouchu dopóki nie usiądzie niestety nie ma tego komfortu, ponieważ w poucha się nie dociąga, więc nie da się też dociągnąć krawędzi przy karku, co jest konieczne dla dzieci niesiedzących

uwaga, się chwalę:

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki za radę kółkowy Leo turkusowy już idzie do mnie. Pouch też będzie za tydzień
    Doradca Noszenia ClauWi®

Domyślnie

Iza, te cudności są made by Gaja?

A ja się zastanawiam poważnie nad kupnem kurtki dla dwojga. No i nad kółkową. Szaleję, szaleję Jakby co, to się do Ciebie Iza zgłoszę w przyszłym tygodniu, co Ty na to? Pokazałabyś nam jak się "je" kółkową?

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    choco - zaglądaj ale na długą posiadówę nie zapraszam, bo w weekend dwudniowa gajowa impreza urodzinowa przede mną
    jestem pewna, że w ub roku też przyczłapałam na urodzinową imprezę
    spoko, tylko wpadnę, rzucę torbę i zmykam

z Gajki prawdziwa artystka rośnie
    i taka starsza od razu mi się wydała ech...
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Iza - rozpoznaję styl prac z Wiosennej Cudne, przeurocze, wręcz rozkoszne. Sama mam schowaną w szafie kolekcję tych jesiennych halloweenowych potworków W domu na maczanie łap w farbie pewnie bym nie pozwoliła ale skoro myją dzieci starannie to czemu tam nie?

Ale się cieszę na tę kółkową Leo turkusową, mam nadzieję że kolor mnie nie zawiedzie. Mam też na oku wiązaną Leo Rouge ale się waham - ładne czy czy nie ładne, sama nie wiem... Na pewno chcę mieć coś leo bordeaux i może za dużo już tego planuję?

Dziewczyny Wy pewnie wiecie to lepiej ode mnie - szukałam w necie i nie znalazłam niczego w tym stylu. Szukam chusty z dominującym kolorem amarantowym lub fioletem biskupim. Zrobiono kiedykolwiek cosik takiego Jakoś nabrałam ochoty bo to mój ulubiony kolor ubrań i dodatków.
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

zrobiono. np. miasteczko albo japana Nati. ale ja nie polecam natek
    chimparoo Juliet też.
    i na pewno jakieś Elleville...
    no i któryś z LaPoche. Violetta?
    a z Didków to pewnie Jim i jakieś indio. ale tu nie jestem pewna... bo fale to raczej bordowe, nie?

leo rouge to - wg mnie - najładniejsza czerwień w chustach. moje 4,6 czeka na stosowne obcięcie
    Ostatnio edytowane przez mi. ; 27-10-2011 o 23:08

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

egla - no jak walniesz nazwą koloru to naprawdę... ja nie wiem czy to biskupi, ale za nasycenie i soczystość uwoelbiam : zara aubergine... mniam
    http://www.lovetobenatural.co.uk/ell...rgine-4-7.html

Berenike - pewnie, że pokażę

Choco - faktycznie kiedyś wpadłąś jak akurat gości miałam jakichś no ale teraz żadnego wpadania i wrzucania, tylko normalnie proszę na kawusię z mężusiem i córusią przyjść! no!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Iza nie pastw się nad moim wyczuciem barw Ja mimo że teraz wykonuję dość nudnawy zawód prawniczy w przeszłości robiłam eksternistycznie, równolegle z profilem mat-fiz liceum plastyczne
    Mąż mi wyrzuca, że odbija się to na ubraniach dzieci (uwielbiam stroić córkę, taki mały odchył matczyny) i dopieszczaniu domu po remontach (to jest akurat trudne bo on ma zuuuupełnie inne upodobania...).
    No i po szalikach, których mam więcej niż wszystkich innych ubrań razem wziętych, znalazłam dla siebie kolorowe chusty
    Fiolet biskupi to dosłownie kolor szat biskupich, stąd nazwa - taki intensywny ni to fiolet ni to róż, amarant to, jak mawia mów tata, "jebitny, intensywny różyk". Oberżyna to z z kolei zdecydowany i niezbyt zimny fiolet

Wrzuciłam wątek na bazarek i zobaczymy co z tego wyniknie
    Doradca Noszenia ClauWi®

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

egla - hmm.. no ja nie wiem, jednak mam sporo mniejszą światłoczułość a od szalików do chust faktycznie całkiem blisko

choco - dzięęęki

Olcia - jak u Was? Jak Jula? Ada? Ty? Mąż?
    jakieś dobre wieści?

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

Iza - jestem pod wrażeniem dzieł Gajowych cudne aż sama zapragnęłam posłać Julę do przedszkola...
    my sie pakujemy - jutro z rańca małżonek wyrusza z Julą do Otwocka... :/ jakoś mi dziwnie
    ja na tą okoliczność pakuję torbę ciążową - bo to z nerwów to nie wiadomo co może być :/
    w poniedziałek badanie - w sensie rezonans; oby poszło wszystko dobrze no i żeby wynik był szybko!
    ja dodatkowo chora - na zatoki mi się rzuciło i ledwo żyję
    stresu dużo, ale jakoś się trzymamy
    oby do przodu

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Olcia - Tobie też zatoki? masz czerwoną lampę? grzej zatoki, pomoże

to dobrze, ze się trzymacie !! ja myślę, że Ada poczeka na swój termin, a już na pewno na powrót siostry ze szpitala!! Ale spakowana torba daje poczucie bezpieczeńśtwa

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

mam soluxa, tylko nie wiem gdzie ile czasu grzać te zatoki?
    to jakaś masakra z nimi
    no Ada niech czeka na donoszenie przede wszystkim, więc jeszcze 2-3 tyg. w drugiej połowie listopada może wyłazić, za długo w ciąży też byc nie chcę
    Jula bardzo się cieszy na siostrę - nawet mamy prezent od Julci dla Ady - jest z tego taaakaaa dumna... no i Ada oczywiście dla Julci też coś mieć będzie
    rozszerzyłam troszkę te zalecenia - żeby nowe dziecko przyniosło coś starszemu na mojego czuja to dobre rozwiązanie

Domyślnie

olciu, trzymam mocno za Was kciuki, żeby wszystko poszło dobrze, żeby Julcia Was zadziwiła i zniosła to wszystko lepiej niż się Wam teraz wydaje. A Ada niech sobie jeszcze posiedzi w środku, co się będzie za szybko pchała na ten świat

U nas idą górne jedynki, czy można im pomóc się wydobyć jakoś domowymi sposobami? Aż mi serce pęka jak widzę, jak Nike mało je i jest nieszczęśliwa...

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Olcia - nagrzewać 1-2 minuty na poczatek, i wydłużać stopniowo. A potem nie wolno wychodzić na dwór.
    Fajnie, ze jesteś tak przygotowana na siostrzane spotkanie

Berenike - domowe to nie wiem, ale maść Dentinox potrafi złagodzić dolegliwości. Gai w ekstremalnych momentach ząbkowania ładowałam efferalgan w czopku.

Uprawnienia umieszczania postów