Olcia - och, pomóc nie umiem... jak się czujecie? Czy Julka nadal musi oszczędzać tę nogę i mało chodzić?
Olcia - och, pomóc nie umiem... jak się czujecie? Czy Julka nadal musi oszczędzać tę nogę i mało chodzić?
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
Julka nadal musi oszczędzać nogę, ale... ona nie tyle musi, co nie chce chodzić
po prostu z dziecka tańczącego, skaczącego, biegającego itd. - jest dzieckiem, które nie chce chodzić, bo je boli... jak się porusza, to na czworaka a i to niechętnie
czekamy na niedzielę / poniedziałek
nerwy są
ja w coraz większy dół wpadam
dodatkowo doszły kłopoty z janka robotą - nie ma po co wracać po 4 tyg. zwolnienia (bo tyle by wyszło jak będzie po szpitalu) - więc generalnie jest do dupy![]()
Olciu, jeśli jak oceniasz, sprawa jest na tyle poważna, że potrzebne jest zwolnienie, to psycholog nic nie da - psychologowie nie mają uprawnień do wystawiania zwolnień lekarskich (nie są lekarzami, chyba, że ktoś skończył i medycynę i psychologię). Trudno mi doradzać coś konkretnego nie znając sytuacji, ale służę telefonami do 2 Poradni Zdrowia Psychicznego w Pruszkowie (obie bezpłatne, na NFZ): na Kraszewskiego (chyba 14, tzw Willa pod Bocianem pomiędzy sądem, a Urzędem Miasta) 227587775 (czynna również popołudniami) i przy Szpitalu Tworkowskim, ul. Partyzantów 2/4: 227391426 - ta nie jest codziennie czynna popołudniami, ale zwykle są krótsze terminy. Nie wiem, co rozumiesz przez dłuższe zwolnienie, ale te psychiatryczne, z samej natury problemu, zazwyczaj nie wynoszą 2 czy 3 tygodnie. Mam nadzieję, że to Ci jakoś pomoże. Powodzenia
Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów
olcia ściskam Cię mocno, Julę całuję i &&& mocno trzymam
gratuluję zaawansowanym doradczyniom
uff w miarę nadrobiłam wątek, wystawiłam szmaty i pieluchy, wiosna idzie???![]()
aga mama tatiany '09 i tamary '12
takkk.. idzie wiosna chyba, bo ja mam jakieś przesilenie wiosenne..
ach, już też bym chyba wystawiła pieluchy, czyli marzę o odpieluchowaniu, bo teraz w przedszkolu to uciążliwe trochę :/ no ale Gajka jeszcze nie zawsze zawoła, więc w pieluchach być musi. Panie pozytywnie co prawda podeszły do wielo, pierwszy raz widziały i im się spodobałono ale ja wolałabym musieć pamiętać i mniejszej ilości rzeczy do zabrania gdy wyboeramy się rano
Olcia - Trzymajcie się !!
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
wiosna, wiosna...
czy Was też tak głowa boli?
jeju... jestem totalnie zmęczona. i nie umiem się zregenerować![]()
głowa może nie boli, ale jestem totalnie nieprzytomna... Dziewczyna mi ząbkuje, nieszczęście małe...
Ale mam mały promyk - znalazłam polar, który mi kiedyś uszyła teściowa i obie z Berenike weń wchodzimy. Na taką pogodę jak dziś starcza jak najbardziej. W każdym razie krótki spacer zaliczyłyśmy, pomachałyśmy oknom Izyi jeszcze małe zakupy zrobiłyśmy.
Z wózkiem byłoby trudniej.![]()
A u nas też jak nie przemarsz wojsk to...
Helenka w minionym tygodniu zaczęła zbieżnie zezować, umówienie do rekomendowanego okulisty dziecięcego to termin mniej więcej miesiąca - dwóch. No to poszłam do Lux Medu (ma się po coś w końcu ten abonament...) a tam wyszło że Lelka ma wadę ponad +5! Wczoraj krople i badanie komputerowe, dziś miała mieć dobierane szkła ale po drodze do kliniki zagorączkowała, tam na miejscu zaczęła marudzić, okularów do wyboru szkieł nie dała sobie nałożyć, w domu zaczęła wymiotować. No i ciągle podsypia co jej się nie zdarza... Nasz lekarz kazał czekać do jutra aż się objawy w pełni rozwiną.
A Kasia do tego marudzi, znowu ma katar a ja już siwieję od tego wszystkiego.
Podkreślam - trzeciego dziecka NIE BĘDZIE...
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
najwyraźniej przez ten odmienny, skoro tylko mnie![]()
wyszłam z wanny i jest nieco lepiej![]()
Berenike - faajnie, teraz do tego skombinuj jeszcze dużą kurtę i jesteście gotowe na mrozy
pewnie nei odmachiwałam bo mnie nie było. Pod przedszkolem siedziałam w samochodzie pół dnia
egla - plusy często się cofają, szczęście w nieszczęściumoja Ela ma minusy, niestety one mogą się tylko pogłębiać
![]()
Olcia - Gajka zadowolona raczej. Panie namówiły mnie, żebym się z nią nie żegnała, tylko znikła jak się zajmie. No zgodziłam sie, mimo że trochę się to kłóci z moim pojęciem zaufania :/ Jak wróciłam, to Gaja powiedziała "o! mama! cześć!" i to wszystkow międzyczasie zrobiła pięknego nietoperza za pomocą rąk włożonych po nadgarstki do czarnej farby
takich atrakcji w domu nie ma
mi. - no co Ty! a jeśli jednak okażę się potrzebna???!!!w czwartek raczej się z nią pożegnam...
ale dziękuję![]()
Izu - to jak Gajka zadowolona i jej się podoba, to w czwartek może będzie ok, jak się z nią pożegnasz
ja mam tylko doświadczenie z roczną Julką w żłobku - zawsze jej mówiłam papa i że wrócę i kiedy konkretnie i wychodziłam dopiero, jak już nie chciała być u mnie... i było dobrze! a Gaja mądra dziewczynka jest przecież (po mamusi) - będzie ok!
![]()
Ja się umawiałam z Helenką od zawsze, że np. wrócę po nią po obiadku albo po zabawie na podwórku a teraz w nowym przedszkolu wyznacznikiem mojego przyjścia jest pierwszy lub drugi podwieczorek
Mam właśnie w domu obie dziewczyny, Helenka marudzi bo gorączkuje. Wczoraj było gorzej bo odmówiła jakiejkolwiek współpracy z okulistą... No ale po prawdzie to i pani doktor szczególnie jej jakoś nie zachęcała mimo komunikatów puszczanych do mnie, że okulary należy z powodu zeza zrobić niezwłocznie. Szukam innego okulisty na cito.
Kasia powinna się od niej trzymać z daleka ale jak to technicznie zrobić?![]()
Grunt, że mąż zrobił rano zakupy, teściowa ma szybciej wrócić z pracy i mi pomóc.
Na pocieszenie MUSZĘ sobie coś dzisiaj kupić
Może być cokolwiek, nawet prezenty dla dzieci pod choinkę![]()
Doradca Noszenia ClauWi®
Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)
egla - kółkową
Iza - się pożegnaj, by się ze mną przywitać![]()
Zostawiłam Gałgana w żłobku na 4 godziny...I znowu nie mogę sobie miejsca znaleźćA od 2.11. na 7,5 godziny
![]()
Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów