Strona 158 z 231 PierwszyPierwszy ... 58108148150151152153154155156157158159160161162163164165166168208 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,141 do 3,160 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Olcia - och, pomóc nie umiem... jak się czujecie? Czy Julka nadal musi oszczędzać tę nogę i mało chodzić?
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    Olcia - och, pomóc nie umiem... jak się czujecie? Czy Julka nadal musi oszczędzać tę nogę i mało chodzić?
    Julka nadal musi oszczędzać nogę, ale... ona nie tyle musi, co nie chce chodzić
    po prostu z dziecka tańczącego, skaczącego, biegającego itd. - jest dzieckiem, które nie chce chodzić, bo je boli... jak się porusza, to na czworaka a i to niechętnie
    czekamy na niedzielę / poniedziałek
    nerwy są
    ja w coraz większy dół wpadam
    dodatkowo doszły kłopoty z janka robotą - nie ma po co wracać po 4 tyg. zwolnienia (bo tyle by wyszło jak będzie po szpitalu) - więc generalnie jest do dupy

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Olciu, jeśli jak oceniasz, sprawa jest na tyle poważna, że potrzebne jest zwolnienie, to psycholog nic nie da - psychologowie nie mają uprawnień do wystawiania zwolnień lekarskich (nie są lekarzami, chyba, że ktoś skończył i medycynę i psychologię). Trudno mi doradzać coś konkretnego nie znając sytuacji, ale służę telefonami do 2 Poradni Zdrowia Psychicznego w Pruszkowie (obie bezpłatne, na NFZ): na Kraszewskiego (chyba 14, tzw Willa pod Bocianem pomiędzy sądem, a Urzędem Miasta) 227587775 (czynna również popołudniami) i przy Szpitalu Tworkowskim, ul. Partyzantów 2/4: 227391426 - ta nie jest codziennie czynna popołudniami, ale zwykle są krótsze terminy. Nie wiem, co rozumiesz przez dłuższe zwolnienie, ale te psychiatryczne, z samej natury problemu, zazwyczaj nie wynoszą 2 czy 3 tygodnie. Mam nadzieję, że to Ci jakoś pomoże. Powodzenia
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lena O. Zobacz posta
    Olciu, jeśli jak oceniasz, sprawa jest na tyle poważna, że potrzebne jest zwolnienie, to psycholog nic nie da - psychologowie nie mają uprawnień do wystawiania zwolnień lekarskich (nie są lekarzami, chyba, że ktoś skończył i medycynę i psychologię). Trudno mi doradzać coś konkretnego nie znając sytuacji, ale służę telefonami do 2 Poradni Zdrowia Psychicznego w Pruszkowie (obie bezpłatne, na NFZ): na Kraszewskiego (chyba 14, tzw Willa pod Bocianem pomiędzy sądem, a Urzędem Miasta) 227587775 (czynna również popołudniami) i przy Szpitalu Tworkowskim, ul. Partyzantów 2/4: 227391426 - ta nie jest codziennie czynna popołudniami, ale zwykle są krótsze terminy. Nie wiem, co rozumiesz przez dłuższe zwolnienie, ale te psychiatryczne, z samej natury problemu, zazwyczaj nie wynoszą 2 czy 3 tygodnie. Mam nadzieję, że to Ci jakoś pomoże. Powodzenia
    Lena - bardzo dziękuję!
    choco - maila odebrałam, dzięki wielkie również

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

olcia ściskam Cię mocno, Julę całuję i &&& mocno trzymam

gratuluję zaawansowanym doradczyniom

uff w miarę nadrobiłam wątek, wystawiłam szmaty i pieluchy, wiosna idzie???
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

takkk.. idzie wiosna chyba, bo ja mam jakieś przesilenie wiosenne..
    ach, już też bym chyba wystawiła pieluchy, czyli marzę o odpieluchowaniu, bo teraz w przedszkolu to uciążliwe trochę :/ no ale Gajka jeszcze nie zawsze zawoła, więc w pieluchach być musi. Panie pozytywnie co prawda podeszły do wielo, pierwszy raz widziały i im się spodobało no ale ja wolałabym musieć pamiętać i mniejszej ilości rzeczy do zabrania gdy wyboeramy się rano

Olcia - Trzymajcie się !!

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

wiosna, wiosna...
    czy Was też tak głowa boli?
    jeju... jestem totalnie zmęczona. i nie umiem się zregenerować

Domyślnie

głowa może nie boli, ale jestem totalnie nieprzytomna... Dziewczyna mi ząbkuje, nieszczęście małe...

Ale mam mały promyk - znalazłam polar, który mi kiedyś uszyła teściowa i obie z Berenike weń wchodzimy. Na taką pogodę jak dziś starcza jak najbardziej. W każdym razie krótki spacer zaliczyłyśmy, pomachałyśmy oknom Izy i jeszcze małe zakupy zrobiłyśmy.

Z wózkiem byłoby trudniej.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A u nas też jak nie przemarsz wojsk to...
    Helenka w minionym tygodniu zaczęła zbieżnie zezować, umówienie do rekomendowanego okulisty dziecięcego to termin mniej więcej miesiąca - dwóch. No to poszłam do Lux Medu (ma się po coś w końcu ten abonament...) a tam wyszło że Lelka ma wadę ponad +5! Wczoraj krople i badanie komputerowe, dziś miała mieć dobierane szkła ale po drodze do kliniki zagorączkowała, tam na miejscu zaczęła marudzić, okularów do wyboru szkieł nie dała sobie nałożyć, w domu zaczęła wymiotować. No i ciągle podsypia co jej się nie zdarza... Nasz lekarz kazał czekać do jutra aż się objawy w pełni rozwiną.
    A Kasia do tego marudzi, znowu ma katar a ja już siwieję od tego wszystkiego.
    Podkreślam - trzeciego dziecka NIE BĘDZIE...
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    wiosna, wiosna...
    czy Was też tak głowa boli?
    jeju... jestem totalnie zmęczona. i nie umiem się zregenerować
    na szczęście akurat głowa mnie nie boli

mi. może to przez stan odmienny? minieeee

egla jakbyś się zdecydowała na moje kółko to osobiście przekażę

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

najwyraźniej przez ten odmienny, skoro tylko mnie

wyszłam z wanny i jest nieco lepiej

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Berenike - faajnie, teraz do tego skombinuj jeszcze dużą kurtę i jesteście gotowe na mrozy
    pewnie nei odmachiwałam bo mnie nie było. Pod przedszkolem siedziałam w samochodzie pół dnia

egla - plusy często się cofają, szczęście w nieszczęściu moja Ela ma minusy, niestety one mogą się tylko pogłębiać

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

wszystkim zasmarkanym bardziej lub mniej życzę dużo zdrowia
    wszystkim z bolącą głową - żeby szybko ból minął

Iza- jak przedszkole? siedziałaś i co? Gaja zadowolona czy niekoniecznie? jak sobie radzicie?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    Pod przedszkolem siedziałam w samochodzie pół dnia
    w czwartek proszę odpalić auto i ruszyć w moim kierunku. będę czekać!!!

Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Olcia - Gajka zadowolona raczej. Panie namówiły mnie, żebym się z nią nie żegnała, tylko znikła jak się zajmie. No zgodziłam sie, mimo że trochę się to kłóci z moim pojęciem zaufania :/ Jak wróciłam, to Gaja powiedziała "o! mama! cześć!" i to wszystko w międzyczasie zrobiła pięknego nietoperza za pomocą rąk włożonych po nadgarstki do czarnej farby takich atrakcji w domu nie ma

mi. - no co Ty! a jeśli jednak okażę się potrzebna???!!! w czwartek raczej się z nią pożegnam...
    ale dziękuję

Chustomanka Awatar olcia

Domyślnie

Izu - to jak Gajka zadowolona i jej się podoba, to w czwartek może będzie ok, jak się z nią pożegnasz
    ja mam tylko doświadczenie z roczną Julką w żłobku - zawsze jej mówiłam papa i że wrócę i kiedy konkretnie i wychodziłam dopiero, jak już nie chciała być u mnie... i było dobrze! a Gaja mądra dziewczynka jest przecież (po mamusi ) - będzie ok!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja się umawiałam z Helenką od zawsze, że np. wrócę po nią po obiadku albo po zabawie na podwórku a teraz w nowym przedszkolu wyznacznikiem mojego przyjścia jest pierwszy lub drugi podwieczorek

Mam właśnie w domu obie dziewczyny, Helenka marudzi bo gorączkuje. Wczoraj było gorzej bo odmówiła jakiejkolwiek współpracy z okulistą... No ale po prawdzie to i pani doktor szczególnie jej jakoś nie zachęcała mimo komunikatów puszczanych do mnie, że okulary należy z powodu zeza zrobić niezwłocznie. Szukam innego okulisty na cito.

Kasia powinna się od niej trzymać z daleka ale jak to technicznie zrobić?

Grunt, że mąż zrobił rano zakupy, teściowa ma szybciej wrócić z pracy i mi pomóc.

Na pocieszenie MUSZĘ sobie coś dzisiaj kupić

Może być cokolwiek, nawet prezenty dla dzieci pod choinkę
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

egla - kółkową

Iza - się pożegnaj, by się ze mną przywitać

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    egla - kółkową
    taktak moją

Izu a na piątek plany masz? bo może bym zajrzała

ja bym Tati chętnie wysłała do jakiegoś dziecięcego przybytku
    Ostatnio edytowane przez choco ; 26-10-2011 o 10:17

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Zostawiłam Gałgana w żłobku na 4 godziny...I znowu nie mogę sobie miejsca znaleźć A od 2.11. na 7,5 godziny
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Uprawnienia umieszczania postów