No, bylismy na osiedlu i korzystając z okazji zabrałam dzieci na plac zabaw. Dawno nie byliśmy, więc dzieciom się podobało. Możemy się kiedyś umówić![]()
No, bylismy na osiedlu i korzystając z okazji zabrałam dzieci na plac zabaw. Dawno nie byliśmy, więc dzieciom się podobało. Możemy się kiedyś umówić![]()
IzaBK niestety troszkę brak mi regularności, bo zależy jak mi się dwójka dzieciaków sprawuje i ile mam do zrobienia w domu lub co mam załatwić.. mam dwie pory wychodzenia - koło 10:30-11, a druga 14:30-16. Czasem wychodzę dwa razy, czasami raz, dziś koło 11 pewnie pójdziemy tylko na chwilkę do apteki, a po drzemce Tośka na plac zabaw - ale też zależy jak pójdzie spać, o której wstanie i ile zajmie Mu jedzenie :/ u mnie wszystko płynne, koło 18 jedziemy włości swoje oglądać, więc nie wiem, czy nie wyjdę ok.17, żeby Tosiek pojeździł na hulajnodze i potem oglądać domek od razu.. ale na któryś dzień na godz. 10-11 możemy się umówić, bo wtedy jest pewniejsze, że wyjdę![]()
pinka - no to będzie ciężko![]()
suri - koniecznie pusc sms-ka jak bedziesz sie wybierac![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
A co tu jakoś tak cicho?
Wróciłam, było fajnie ale momentami ciężko. W każdym razie chyba w przyszłym roku jednak zorganizujemy to inaczej, na tydzień pojedziemy z dziećmi w polskie góry - i wtedy nie będziemy oczekiwać, że sami pojeździmy - a potem skoczymy gdzieś za granicę bez dzieciaków. No cóż, nie można mieć wszystkiego, dla nich chyba te przejazdy i obce (także obcojęzyczne) środowisko są bardziej męczące niż przewidywaliśmy. Foty z wyjazdu jeszcze w aparacie, a małżonek od razu w delegację wyjechał. Mało chustowe foty, bo jednak manduca w takiej sytuacji sprawdza się najlepiej (testowaliśmy na Hektorze jak miał rok).
Olcia, gratulacje.
Suri, zachowanie Tymka jest pewno podobne do zachowania Hektora, taki wiek, choć też się zastanawiamy czy popełniliśmy jakiś błąd
Mi do odchudzenia zostały 2 kg - mimo, że na wyjeździe, w drugim tygodniu (inna miejscowość i hotel) były super wyżerki, przepyszne jedzenie i popołudniowy bufet z ciastami, ktore - jako matka karmiąca - pozwalałam sobie zasysać bez ograniczeń.
Agatha, dzięki za cynk o wątku, bo chyba bym go nie zauważyła w natłoku nowości po powrocieTeż się popłakałam ze śmiechu. Okropne jednak, że niektórzy wydają się wierzyć - czyli widać jak łatwo w internecie komuś narobić koło pióra.
Na spotkanie plenerowe z czołganiem po ziemi (co i Helen już uprawia), to jeszcze chyba poczekać musimy, bo ziemia zimna jest....
A ja, podobne jak mi., po 2 tygodniach bez netu i forum muszę powiedzieć, że nie jest to złe. Przeczytałam normalnie 2 książki(mimo, że całe dnie byliśmy na dworze, a wieczorem padaliśmy z nóg), teraz trzecia leci, na forum już chyba nic nowego nie wyczytam...
As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk
LM - cisza tu była, bo wszystkie dbałysmy, zebys nie miała duzo nadrabiania po powrocie :-D
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
No, LM...dałaś czadu!![]()
![]()
no, mogę powiedzieć, że wielorazowa jestem już całkiem. Myślałam, że dwie doby trzymania dziecka w wielo to już jest to, ale okazało się, że prawdziwy egzamin przyszedł dopiero przed godziną... mianowicie mam za sobą pierwsze wkładanie do pralkiczemu nikt mnie nie ostrzegł, że to tak capi??
![]()
He, he,plusem jest posiadanie pralki ładowanej od góry
![]()
tiaaaa.... pralka od góry... to ciekawe gdzie bym miała przewijak... u mnie taka tradycja że dzieci przewijam na pralce![]()
mi. - czyli w wiadrze trzymasz ten worek, i do niego ładujesz pieluchy, a potem go pierzesz wraz z zawartością?
hahaha, szkoda że mnie nie widziałyście, z jaką podejrzliwością otwierałam pralkę i niuchałam, czy aby na pewno tamtego zapachu już niet
myślę, że następnym razem będzie lepiej, bo już wiem, czego się spodziewać.. tym razem zostałam po prostu zaskoczona![]()
Ja znowu wpadłam w jakiś wir i zaglądam tu choć w milczeniu Egzamin mam 19.04, a i obrona zdaje się wcześniej niż myślałam
Na wielo też się właśnie przestawiamy i jeszcze jestem przed pierwszym praniem, dzięki Izu za ostrzeżeniebędę wrzucała z klamerką do prania na nosie
A i jednak tetra + otulacz to u nas przewijanie non-stop, chyba nie na moją wiercipiętę, ale jeszcze się nie poddaję
To się pochwalę, że Zosia tydzień temu zaczęła się wreszcie puszczać i już nie domaga się prowadzania za rączkę, co wymuszała przez ostatnie 2 miesiące, ufffff
Duża to ulga, bo generalnie jakoś bardziej samodzielna się zrobiła.
Olcia - gratulacje, kibcuję z sił całych (chociaż podobno miałaś poczekać ze mną na wiosnę 2012?![]()
Zosia 25.02.2010
Tosia 25.01.2013
Drogie ziomki i ziomkowie, przepraszam, że wpadam tak z impetem, znienacka, zziajana i od czapy pytam, ale szukam tu i tam rekomendacji na temat fajnych przedszkoli w Ursusie/okolicach. Publiczne placówki się na nas wypięły i rozważamy Montessori na Prawniczej/Pobożnego oraz Apartamentową. Czy chodziły tu u Was słuchy o innych fajnych miejscach?
witaj!
ja wiem, że przedszkola są. ale nie do końca wiem gdzie i jakie. nie pomogłam. prawda?
się znaczy wiem, że jest Mikołajek i że jest Elipsoida. w pierwszym jest córka Znajomych, a w drugim koleżanka z roku. ale w dość odmiennych rolach![]()
ach, na niedźwiadku mieszkałam, jak Michałęk był jeszcze w wieku przed-przedszkolnym, więc nie wiem..
witaj
me'shell - gratulacje dla Zosii jak wam idzie pieluchowanie wielorazowe?
Ach te przedszkola....z nimi zawsze problem. Starałam się o państwowe i nie wyszło, teraz sobie daruje i od razu ruszam do prywatnego. Macie jakies sprawdzone w okolicy Piastowa?
IzaBK, to ja też początkuję z wielo, ale już po kilku praniach jestem. Ciekawostka, z braku innych kupiłam jednorazowe bibułki BabyOno, takie, co się ich nie wyrzuca do ubikacji. I wiecie co, zawsze wiedziałam, że jednorazowość to ściema. Uprane nadają się do ponownego użycia, tak jak pieluchy
Z pampersami tego numeru nie próbowałam![]()
makasia - te babyono są z polivinylu, gdzieś tu a forum był wątek o tym, jedna forumka producenta pytała. Ja też mam te babyono, dostałam jako gratis i one faktycznie się świetnie piorą, przynajmniej tyle eko, że wielorazowe
kamilka - o okolicach Piastowa to Olcia ma pewni rozpracowane, jak zajrzy się podzieli
ależ wysyp nowych osóbwitojcie!!
Wielo działa i fajne jest. Już teraz, bo początki były trudne - u nas przejście z na wielo zbiegło się z próbą odstawienia i podawaniem mleka modyfikowanego i niestety chyba Zosia ma nietolerancję laktozy, bo zaczęła robić takie rzadkie, odparzające niemiłosiernie kupy, na początku myślałam, że to od zębów, bo spodziewamy się dolnych czwórek, ale chyba jednak mleko. Dzień po odstawieniu mleka kupy zniknęły, wraz z odparzeniami i towarzyszącym marudzeniem.
I co ja mam temu dzieciu dawać? Zwłaszcza, że się w nocy domaga tak około 4-5 i próba podania wody kończy się dzikim wrzaskiem. Chyba się wybiorę do naszej dr T.
A jak u Was wielorazowanie Izu?
Co do przedszkoli, to czytałam opinie o Mikołajku, że warunki tam takie sobie i czesne niby niskie, ale za wszytko trzeba oddzielnie dopłacać (typu dodatkowe zajęcia). Słyszałam też od znajomej dobre opinie o tym na Apartamentowej. Chociaż tam słabo z ogródkiem/placem zabaw.
Zosia 25.02.2010
Tosia 25.01.2013