Gai też się podoba film.. muszę ją nauczyć mówić Kajetan, bo jak na razie mówi, że na filmie jest Gaja i dzidzia.
suri - może już przednówek daje o sobie znać? czyli WIOSNA IDZIE!!!![]()
Gai też się podoba film.. muszę ją nauczyć mówić Kajetan, bo jak na razie mówi, że na filmie jest Gaja i dzidzia.
suri - może już przednówek daje o sobie znać? czyli WIOSNA IDZIE!!!![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
a ja pomyślałam, że ...
tak jak Suri teraz, to ja miałam w ciąży![]()
tak czy siak, radosna nowinasuri - gratulacyjny wątek mamy zakłądać?
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
Izu może dasz mi parę rad jak nauczyć mówićbo u nas ciągle nic
no moooże prawie nic
![]()
aga mama tatiany '09 i tamary '12
choco vel chpcp - przepis jest prosty - POCZEKAĆ CIERPLIWIEi dużo do dziecka gadać też nie zaszkodzi. W chuście na spacerze to bardzo łatwe jest
a czemu nikt nie zwołuje spottkania żadnego? halo!! jakieś propozycje? kto zaprasza tym razem?
na randki się zapisuj! one edukują jak cholerka!
Kajetan dziś po przebudzeniu od razu ucieszył się, że z mamą się obudził i oznajmił "gdzie jest Tatuś?" (bez szału - wtajemniczeni rozumieją)
u nas naprawdę działa powtarzanie w kółko i kółko tego samego. no i spotkania.
tak tak! spotkania!!! mamusiom też dobrze robią, ie tylko dzieciaczkom
ale i tak moim zdaniem najlepszym nauczycielem jest czas !!
edit - dobry wieczór!
Ostatnio edytowane przez IzaBK ; 27-01-2011 o 18:24 Powód: sie zaczal wieczór
Nie gadajcie, bo się zestresowałam z tym przednówkiem!
Na razie żadnych wątków gratulacyjnych nie zakładać, ale jakby co to niebawem dam znać
A tak z innej beczki, to byliśmy dziś na Skoroszach w Tęczy- SZALEŃSTWO!!!![]()
Kajetan z Gają są cudowni! (świetny film na moje przeziębienie i tępe gapienie w monitor spowodowane bólem głowy i zatkanym nosem. Dodam: Dzieci zdrowe.)
LM- Niech Helenka zdrowieje! Pulmonologia dziecięca to chyba w IMID jest porządna jakby co. A może ma taki wstrętny kaszel poinfekcyjny... i sam minie za miesiąc.
O spotkaniu pomyślę, ale muszę wyzdrowieć najpierw. A - Ala mówi "tata", "dziadzia" "niania" i wiele innych, a nie chce "mama" przejść jej przez gardło.... Wiem wiem, mam czekać i gadać (teraz ledwo mówię, więc marnie mi idzie)
wszystkie "z oboka"
przy czym w rozumieniu samochodowym.
do Izy i Suri od nas jest bliżej niż pieszo do DK. Do Olci zanim dojedziesz, to Ci się dziecko nie zorientuje, że w foteliku siedziDo Me'shell miły spacerek, a wpół drogi jest plac zabaw.
LM i chpcp to poważniejsza wyprawa - dobrze się w pary łączyć na czas przejazdu, to człowiek obgada i to i tamto i mensza
o reszcie nie wiem.
oj sporo, sporo... już coś o tym wiem![]()
Zaprosiłabym Was do siebie, ale po pierwsze primo - patrz wyżej, czyli mieszkam na zadoooopiu, po drugie primo, w chwili obecniej można sobie u mnie nieźle na zmarzniętych koleinach rozwalić samochód (niania rozwaliła oponę, a ja dziś z fasonem zajechałam do wsi szorując po asfalcie rozwerwaną plastikową osłoną podwozia- mimo, że nawet już nie wjeżdżam na swoje podwórko, a zostawiam auto przy drodze
)
Trzeba szukać jakiegoś publicznego lokalu, hehe.
Chpcp... czy to coś jak chwdp?
Filmik z Gają i Kajetanem jest niemożliwy, taki banan mi się od razu na twarzy zrobił
Agatha, nie martw się brakiem 'mama', paradoksalnie nie jest to pierwsze słowo wypowiadane przez dziecko![]()
Chciałabym, żeby kaszel był poinfekcyjny, ale ona infekcji prawdopodobnie w ogóle nie miała. A wyniki, które dziś odebrałam także mówią, że mam zdrowe dziecko, ale z kaszlem - tylko się cieszyć.
As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk
littlemonster - for ju: tajemnica chpcp hahahahha
hmm... no widzę, że ciężko z miejscówką. Nikt nie zaprasza.. trzeba będzie gdzieś w terenie się spiknąć, tylko gdzie?
Suri - tęcza to ta sala zabaw?
No wiem, wiem, tylko mi się tak brzydko skojarzyło
I teraz nie wiem, czy mam się cieszyć, bo chciałaś mi pomóc, czy rozpaczać, że nisko oceniłaś mą inteligencjęA może to mój dowcip już tak stępiał... eeech
Chyba spać pójdę, zanim postępująca laktacja całkiem mnie pogrąży.
As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk
littlemonster masz się cieszyć, że
po pierwsze primo: chciałam pomóc, co oznacza, że jestem Ci życzliwa
po drugie primo: masz brykające skojarzenia, co oznacza, że jeszcze nie spróchniałaś i jesteś młoda jak kózka
po trzecie primo: masz lepszą pamięć niż mi (nie mi.) się wydawało (i było to bezpośrednim powodem mojego życzliwego wyjaśnienia), co kolejnym dowodem na Twoją młodość cielęca prawie jest
no i po czwarte primo: że wreszcie zdarzyło się coś, co zmusiło Cię do pójścia spać, dzięki czemu dziś obudziłaś się rześka i wypoczęta niczym skowronek
zainteresowaną i osoby postronne przepraszam za zwierzęce skojarzenia, ale były tak natrętne, że musiałam je uzewnętrznić
co do wczeęniejszego postu - publicznemu miejscu - tak, publicznemu domowi - stanowcze nie
zdrowe dziecko z kaszlem to i ja mam :/ kaszle na szczęście rzadko, ale brzmi okropnie![]()
Ostatnio edytowane przez IzaBK ; 28-01-2011 o 09:02
co tu się wyczynia od rana!!!
ja znów klasówkę czynię, więc wpadam na chwilę.
ja, niestety, tylko w poniedziałki i środy jestem dostępna. Z naciskiem na środy.
no, chyba, że po 14stym. Ale wtedy chyba Iza nie jest tak bardzo dostępna...
filciu, kiedy jesteśmy wszyscy (no, prawie - bo bez starszaków), to jest nas szesnaścioro + Wyjesteś pewna?
![]()