Strona 186 z 231 PierwszyPierwszy ... 86136176178179180181182183184185186187188189190191192193194196 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,701 do 3,720 z 4605

Wątek: Pruszków i okolice /od Ursusa po Żyrardów/

Chustofanka Awatar madzior
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

dziewczyny szukam miejsca, gdzie w przyjazny sposób pobiorą dziecku krew. Muszę zrobić Kubie morfologię, a do przychodni na Helenowskiej nie pójdę, bo tam straszne pięlegniary są (mąż po pobraniu krwi miał siniaki i mówił, że strasznie baby niedelikatne są).
    Doradźcie jakieś miejsce - nie musi być w Pruszkowie, bo jestem zmotoryzowana (ale tez nie za daleko, bo to trzeba rano na czczo zrobić i musze dojechać).
    mama Jakub-usia (21.04.2009)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a czy plastry Emla nie czynią pobrań przyjemniejszymi - bez względu na miejsce?

Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

mi. co to za plastry? nie stosowałam nigdy i nie słyszałam o nich?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ja też nie stosowałam, ale wiele słyszałam.
    http://www.emlaplaster.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

trochę więcej o emli:
    Wskazania: Miejscowe znieczulenie skóry przed nakłuciem lub cewnikowaniem żył, pobieraniem krwi do badań oraz przed zabiegami chirurgicznymi w obrębie skóry. Miejscowe znieczulenie błony śluzowej narządów płciowych przed zabiegiem chirurgicznym lub znieczuleniem nasiękowym.
    Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na amidowe leki znieczulające, wrodzona lub idiopatyczna methemoglobinemia. Zachować ostrożność u osób z niedoborem dehydrogenazy glukozo-6-fosforanowej oraz osób z atopowym zapaleniem skóry (czas stosowania 15-30 min). Stosować ostrożnie w okolicy oczu. Nie zaleca się stosowania u dzieci do 3. mż., dzieci 3.-12. mż. stosujących inne leki indukujące powstawanie methemoglobiny. Nie zaleca się stosowania u dzieci na błony śluzowe. Nie stosować na uszkodzoną błonę bębenkową lub w przypadku innych sytuacji, w których krem może przedostać się do ucha środkowego. Nie stosować na otwarte rany. Zachować ostrożność, stosując lek przed podaniem s.c. szczepionek. Po podaniu żywych szczepionek zaleca się kontrolowanie odpowiedzi immunologicznej. U osób otrzymujących leki przeciwarytmiczne klasy III należy rozważyć EKG.
    Interakcje: Równoległe stosowanie leków indukujących powstawanie methemoglobiny zwiększa ryzyko wystąpienia methemoglobinemii. Zachować ostrożność stosując jednocześnie z innymi środkami miejscowo znieczulającymi , lub lekami o podobnej do nich budowie, ze względu na kumulowanie się działań niepożądanych. Stosować ostrożnie z lekami przeciwarytmicznymi klasy III.
    Działanie niepożądane: Często obrzęk, zblednięcie lub zaczerwienienie skóry w miejscu podania. Niezbyt często uczucie pieczenia lub świąd. Rzadko methemoglobinemia u dzieci, reakcje alergiczne (bardzo rzadko reakcja anafilaktyczna), niewielkie zmiany zanikowe w miejscu podania.
    preparat jest dostępny w postaci kremu (na Rp, bez zniżek) i plastrów (bez Rp, ok. 26 pln za 2 szt)
    ja sama nigdy nie próbowałam, ale podobno działa
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

dzięki za informacje. Ale chyba nie będą plasterki potrzebne, bo w przychodni polecili pójść do laboratorium na ul.Drzymały u nas w Pruszkowie i tam podobno robią takim maluchom morfologie z paluszka, więc powinno być mniej bólu

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

morfologie z paluszka? coś podobnego...

Lena - dzięki za uspokojenie

jutro spotkanie klubu mam - przychodźcie!!!
    I z sobotami klubowymi w końcu ruszymy salę znalazłam, jupi!!
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A my nadal tkwimy w choróbsku - dla odmiany teraz ja i Kasia, Helenka już chyba na prostej ku wyzdrowieniu...
    Mam dość...............................
    Doradca Noszenia ClauWi®
    Mama dwóch córek: H. (03.2008) i K. (08.2011)

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

zaraz i Wy będziecie na tej prostej ku zdrowiu to szybko zleci, zobaczysz!!
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustomanka Awatar Ania Bober
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Witajcie, szukam niani do Mikołaja. Jakby ktoś o kimś słyszał lub chciał się zająć moim synkiem to dajcie znać proszę.
    byłam: Anna Dobrowolska

STUDIO FOTOGRAFICZNE: http://www.studioniezapominajka.pl
    BLOG: http://www.blog.studioniezapominajka.pl
    FOTOGRAFIA PRZYRODNICZA: http://www.annaijan.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

madzior, ja osobiście wolałabym zwykłe pobranie - zawsze nienawidziłam pobierania krwi z palca, wg mnie boli bardziej - ale ja jestem chyba trochę nietypowa, bo zdarzało mi się już spać na fotelu u dentysty
    Iza, nie ma za co
    egla, w końcu minie... jeśli Cię to pocieszy, to my też nie możemy wrócić do zdrowia - po bezproblemowej trzydniówce babcia przywlokła Jaśkowi infekcję (no wiem, że niespecjalnie...), z której nie możemy się teraz wyplątać (trafia mnie jak słyszę to charkotanie w nosie) i znowu siedzimy w domu, a najbardziej mnie wkurza, że z tego powodu już drugi raz musiałam odwoływać wyjazd do mojej mamy - która nie widziała wnuka już z 5 miesięcy, a niestety ona nie może do nas przyjechać ...a kolejna szansa na nasz wyjazd dopiero końcem lutego
    Mama Jaśka zwanego Gałganem (18.04.2011), żona Niedźwiedzia i tylko trochę szalona współlokatorka 4 kotów

Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

okazało się, że Kuba i tak musi mieć pobranie z żyły, bo jeszcze mamy zrobic inne badanie (a to już musi być z żyły). Cóż, czeka nas trudny poniedziałek...
    a ja czekam niecierpliwie, bo u Kuby w przedszkolu jest mniej niż połowa grupy, bo podobno przed Nowym Rokiem ospa się zaczęła... a on po chorobie osłabiony, więc pewnie już złapał...
    i poszedł do przedszkola w poniedziałek, po 3 tygodniach w domu i znów zaczął kasłać!!!!!! a już było dobrze i myśleliśmy, że pozbył się tego kaszlu...ehh

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U ns chorobowa masakra - ja mam mega wirusówkę, taką, że podnieść się do pozycji siedzącej nie mogą + dwie nieprzespane noce bo Kasia chora.
    Helenka na prostej ku świetlanej zdrowej przyszłości.
    Kasia ma od piątku zapaleni oskrzeli (drugie w swoim nawet nie półrocznym życiu) i wielki katar. Wczoraj byliśmy w szpitalu w Grodzisku bo z czw na pt wymiotowała po atakach kaszlu a z pt na sb nocą budziła się z wrzaskiem, nie chciała ani piersi ani tulenia ani nic i bałam się, że to już zapalenie płuc. Tym bardziej, że obie są po ospie poronnej (chyba, bo nikt na pewno jej nie wykluczył). No i po 6 godzinach w szpitalu, rtg klatki piersiowej i pobieraniu krwi z główki oraz lekach przez wenflon w główce bo miała gorączkę ponad 38,5 okazało się, że są drobne szmery w płuckach. Na szczęście jesteśmy w domu ale dostaje antybiotyk. I już jest lepiej na szczęście... Co z tym styczniem się dzieje? Rok temu miałam w styczniu z Helenką podobne przeboje ale wtedy ona była jedna jedyna a teraz mega kumulacja.
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

egla30 - a może pyląca leszczyna. U nas nie tak źle (ale chyba dlatego, że dzieci na wziewach), ale dobrze nie jest. I pyli, sprawdziłam

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mamamaria3 Zobacz posta
    egla30 - a może pyląca leszczyna.
    Błagam nie strasz, już mi brzoza przy Helence wystarcza... Ale zapytam naszą pediatrę co o tym sądzi. Dzięki wielkie.
    Powoli mi przechodzi a Kasia już nie wymiotuje na lewo i prawo. Ufff. Tylko jeść nie chce. Ja biegam niemal non stop od dwóch dni z laktatorem żeby jak wyzdrowieje nie było kłopotów z laktacją.
    Doradca Noszenia ClauWi®

Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

ale czy od pylących drzew może być gorączka? bo rozumiem że kaszel i katar...
    ja już też po 2 miesiącach kaszlu myslę o alergii, ale Kuba za każdym razem ma gorączkę...

Chustomanka Awatar Me'shell
    Miejscowość
    warszawa, włochy

Domyślnie

A propos alergii: szukam sensownego alergologa dla Zośki, bo potrzebujemy zaświadczenie, że alergia występuje, żeby móc kupować bebilon pepti ze zniżką. Załamka z tą nową ustawą już nie wystarczy, że nasza pediatra stwierdzi, musi mieć podkładkę od speca.

I jeszcze jedno pytanie (miejsce może średnie ), ale znacie jakiś serwis wózkowy? Musimy oddać wózek, co to raczej stał niż używaliśmy.
    Zosia 25.02.2010
    Tosia 25.01.2013

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me'shell Zobacz posta
    A propos alergii: szukam sensownego alergologa dla Zośki, bo potrzebujemy zaświadczenie, że alergia występuje, żeby móc kupować bebilon pepti ze zniżką. Załamka z tą nową ustawą już nie wystarczy, że nasza pediatra stwierdzi, musi mieć podkładkę od speca.

I jeszcze jedno pytanie (miejsce może średnie ), ale znacie jakiś serwis wózkowy? Musimy oddać wózek, co to raczej stał niż używaliśmy.
    alergologa nie znam, a serwis wózkowy jest w Wwie jeden polecany. na pradze
    a dla kogo ten wózek hę?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me'shell Zobacz posta

Alergolog - dr Chełchowska w Babce Medice, zdaje się że kiruje poradnią na Litewskiej w szpitalu. My idziemy w najbliższy czwartek do alergologa "pakietowego" w Lux Medzie w tej samej intencji... Dobrze że 30 grudnia zrobiłam Helence zapas mleka na miesiąc...
    Serwis od wózków - wiem, że naprawy wykonują w calineczka.pl ale nie wiem czy tylko swoich wózków (tj. swoich sprzedanych) czy wszelakich.

No i teraz ja popytam - szukam kogoś do REHABILITOWANIA KASI. Idę do lekarza w Lux Medzie a potem będę potrzebowała rehabilitanta do młodej - głowy nie dźwiga jak się ją podciąga za rączki (a ma 5,5 mca) i nie obraca się w żadną stronę. Generalnie lubi płasko leżeć i co najwyżej nogami się interesuje. W rodzinie teoria spiskowa, że to przez TE CHUSTY. Bo Helena w tym wieku już zasuwała na czworaka po domu... Ale ona szybka ze wszystkim co wiązało się z przemieszczaniem była
    Doradca Noszenia ClauWi®

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a nie chcesz na początek pokazać jej fizjoterapeucie?

Uprawnienia umieszczania postów