Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: Dziecko w chuscie przodem do swiata?!

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

tez bardzo proszę o odpuszczenie mamom nosidlowym Nie wszystkie są niedoinformowane lub uparte do noszenia maluszka plecami do siebie. Mój synek moze tez by polubił tę pozycję gdyby ją poznał - a u nas jak ze słodyczami - nie dostaję to nie wiem jak smakują Noszenie na boku doskonale pozwala maluszkowi poznawać świat - u nas to była ulubiona pozycja. Przodem do mnie momentalnie zasypiał. Na spacerach mam często okazję ogladać dumnych rodziców z dzieckiem zwisającym na kroku. Z moich obserwacji wynika iż częściej tatusiowie tak noszą niestety. Raz mialam wrażenie, ze taki pan spojrzał na mnie z wyższością bo mój synek był tyłem do świata a może że moje nosidło jest do kitu skoro inaczej dziecka nie mogę nosić? Cóż pomijam iż tamto nosidło nie było ergonomiczne i dziecko miało nóżki pionowo w dół - dodajmy do tego nienaturalnie wygięty kręgosłup.....

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Choć nie wyobrażam sobie umieścić Miśka w manduce tyłem do mnie - da się w ogóle?

Mam nadzieję, ze to się zmieniło ( jakoś osobiście nieczęsto zaglądam do takich czasopism), w końcu mamy 2010 rok, ale dzisiaj przeglądałam czasopismo TWOJE DZIECKO z roku 2004, gdzie na calutkiej stronie jest zdjęcie pieknej uśmiechniętej mamy z dzieckiem w nosidle. Jest ono przodem do świata również mocno szczęśliwe ...Niby juz 6 lat minęło

Chustonoszka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Właśnie znalazłam na jednym z zagranicznych blogów.

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Słuchajcie!
    W instrukcji mobywrapa jest pozycja budda, przodem do swiata, w babylonii tez.
    To co jest wobec tego z tym wiazaniem?Czy w jakichś przypadkach jest uzasadnione?

EDIT
    Przepraszam doczytałam juz w wątku...
    Ostatnio edytowane przez kubutkowa ; 14-03-2010 o 20:59

Domyślnie

wiecie,ja kiedyś niedoinformowana starszą nosiłam w nosidle infanta,że ktoś mnie wtedy nie uświadomił,ale nigdy nie przodem do świata

Uprawnienia umieszczania postów