Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: W chuście odwraca sie tylko na prawo.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie W chuście odwraca sie tylko na prawo.

Na początku patrzyła na lewo i na prawo, a od około 2 miesięcy tylko na prawo. Nie chce się odgiac na lewo, czasami jak przyduszę to jest na wprost. Wyginać z przodu sie nie wygina bo go prostuję i mocno wiążę ale wkurza mnie to, że główka tylko w prawą stronę.

Gorzej jest w nosidle i na plecach bo nie umiem go tak przymurować więc tez się wygina na prawo przez to.
    Lekarz widział, badał, nie ma asymetrii.
    Na leżąco jest ok, na rekach jak przełoże na prawe ramie to patrzy w lewo, trochę sie na początku buntuje ale w końcu się poddaje i nie odwraca głowy.

Miała któraś tak? Minęło po jakimś czasie?

Jeśli był juz taki temat to przepraszam ale nie wyszperałam

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Moja ma tak samo zawsze odwrocona na prawo, raz na jakis czas prosta przycisnieta smoczkiem do mnie. ALe ja zauwazylam ze zawsze jak trzymam ja w gorze to ma glowke na prawo, jak lezy to jest roznie. Ale bylysmy u lekarza niedawno i nic nie mowil o zadnym problemie. Poprostu chyba im tak wygodniej.

Chustomanka Awatar tamyk
    Miejscowość
    Mikołów

Domyślnie

Ida też zawsze w prawo patrzy. Jak coś ciekawego jest to się w drugą stronę obróci, ale zaraz wraca w swoją. już sie przyzwyczaiłam. W kazdej innej sytuacji zmienia strony (ma już ponad rok), asymetrii brak.
    Idusia grudzień 2008, Jasinek luty 2011, Lelo kwiecień 2014

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Mój ostatnio na rękach tez preferuje patrzenie w prawą stronę - jak leży jest roznie.

Chusteryczka Awatar kejti

Domyślnie

u nas tez podobnie, chociaz od jakiegos czasu odwraca tez w lewo, wowc pewnie minie

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

moja Alia juz chyba 3 miesiace ciagle sie w prawo w chuscie odwraca, tez pytalam lekarke, powiedziala zeby sie nie przejmowac. ostatnio (mniej wiecej od 2 tygodni) coraz czesciej patrzy w lewo, nie wiem, moze wiecej ciekawych rzaczy dostrzega

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

moja Helka też tak ma
    i też w prawo (albo czasem na wprost)
    bywa, że jak się mości to pokręci łebkiem to tu to tam, ale potem i tak najczęściej ląduje na prawej stronie

ja się jakoś bardzo nie przejmuję, nie pozwalam jej się za bardzo przechylać i tylko postanowiłam sobie, że będę to obserwować
    Helenka piękna 23 lipca 2009

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

jak nie ma asymetrii - się nie przejmować, ew. jak uśnie główkę na drugą stronę przekładać,

w domu pilnować patrzenia w dwie strony np układania w łóżeczku na zmianę głową w nogach i odwrotnie

ja tam osobiście też np śpię na lewym boku i monitor muszę mieć po lewej (w pracy mam po prawej, kota dostaję czasami)
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    Gorzej jest w nosidle i na plecach bo nie umiem go tak przymurować więc tez się wygina na prawo przez to.
    ja bym sobie to nosidło odpuściła na jakies 2-3 miesiące jeszcze a plecy ok ale spróbuj sporo ćwiczyć żeby wiązanie było naprawdę prawidłowe a dzieć umieszczony symetrycznie. jeśli dziecko jest zdrowe to w 4. miesiącu powinno już złapać symetrię i robić na macie wszystko równo na obie strony.

ja magdalence odwracałam głowę po zaśnięciu. marcel się patrzy też głównie w swoje prawo ale on troszku asymetrii ma jeszcze.

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Mój synek jak śpi w kołysce to odwraca główkę w lewą stronę a jak śpi na środku naszego łóżka to w prawą.

Śmiejemy się z mężem,ze zawsze w kierunku mleczka...

Uprawnienia umieszczania postów