Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Storchen z tetrą na noc?? Wytrzymał!

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie Storchen z tetrą na noc?? Wytrzymał!

Ostatnio Tusia wieczorem została z jedną ze swoich cioć. Ponieważ Kasia pierwszy raz kładła Małą na noc spać, a my dostaliśmy właśnie w spadku wraz z ubrankami, trochę jednorazówek, a nie miałam już czasu na instruktaż, powiedziałam, żeby Tuśkę położyć w jednorazówce. Cały dzień Mała lata z tetrą włożoną w storcheny. A rano okazało się, ona spała całą noc w storchenach z jedną tetrą! I nic nie przemiękło! A z tetry kapało storchen wilgotny mocno w środku. No się uśmiałam, że chyba Kasia chciała uszanować naszą ekologiczność i położyła tak Tusię spać
    Ostatnio edytowane przez ewinka ; 20-01-2010 o 14:00

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

dla storchenów i dla Cioci
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ewinka, a lanolinowałaś go jakoś specjalnie? Ze straszeniem itp, czy tylko zwykłe lanolinowanie. Mnie akurat ta wełna średnio trzyma ... tzn. nocek nie wytrzymuje.

Chustofanka
    Miejscowość
    okolice Wadowic

Domyślnie

u nas też kiedyś wytrzymał z tetrą na noc ja swojego Strochena troszkę postraszyłam - nie gotowałam, ale włożyłam do wrzątku i zamknęłam na noc w garnku ciśnieniowym żeby długo temperatura się utrzymała
    Mama Anieli- 8 lipca 2007 i Antosi - 15 sierpnia 2009

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloha Zobacz posta
    Ewinka, a lanolinowałaś go jakoś specjalnie? Ze straszeniem itp, czy tylko zwykłe lanolinowanie. Mnie akurat ta wełna średnio trzyma ... tzn. nocek nie wytrzymuje.
    Już nie chciałam się na ten temat rozpisywać, ale właśnie one są nowiutkie, dwa razy dopiero lanolinowane, bez gotowania, straszenia itp, ale... za drugim razem dałam jakieś ogromne ilości lanoliny, bo za długo czekałam i mi woda za bardzo wystygła i się nie chciało to to rozpuścić
    A że lanolinę mam kupioną taniutko, to nie szczędziłam i tak się chyba pięknie zalanolinowało

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Myślę że to nie tyle kwestia lanoliny była ile siknięcia, jak niewielkie to wytrzyma. Moje legginsy nigdy nie lanolinowane od nowości i zawsze wytrzymują noce, ale z bambusową składaną. Ale mój dzieć zaczyna sikać dopiero nad ranem jak się wybudza, więc i tetra mogłaby być byle szybko zmienić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez phoebe Zobacz posta
    Myślę że to nie tyle kwestia lanoliny była ile siknięcia, jak niewielkie to wytrzyma. Moje legginsy nigdy nie lanolinowane od nowości i zawsze wytrzymują noce, ale z bambusową składaną. Ale mój dzieć zaczyna sikać dopiero nad ranem jak się wybudza, więc i tetra mogłaby być byle szybko zmienić.
    No właśnie moje dziecko jest ogromny sikaczem Często mamy przecieki nawet w formowance i otulaczu. W życiu sama bym się nie odważyła storchena założyć na noc A z tetry dosłownie kapało.

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

To ja chyba pożałowałam lanoliny, bo mnie tak świetnie nie trzyma Wczoraj musiałam przeprać na noc Amsterdama i w gatki wrzuciłam mojego sikacza na noc, no i w środku nocy już czułam, że zrobił się wilgotny. A tetra swoja droga potrafi też nieźle wytrzymać .

Uprawnienia umieszczania postów