Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: pierwszy spacer juz za nami!

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Exclamation pierwszy spacer juz za nami!

hej, dzisiaj byl pierwszy spacer w chuscie! dziecie mi nie zmarzlo choc sie balam, ze tak bedzie, zalozylam na chuste polar meza 2XL i wygladalam jak nieszczescie, ale za to szczescie malowalo mi sie na twarzy!
    zima u nas na maxa, wozqiem ciezko przejechac, wiec chusta okazala sie swietnym rozwiazaniem i bylam w sklepie,do ktoergo od porodu nie wchodze, bo nie ma jak z wozem wiaze mi sie juz ok, chyba dociagam ju dobrze. Jutro uskutecznie plecaczekchyba, ze nie dam rady...ale dam zalaczam nowe zdjecia na profilu - jesli ktos jest zainteresowany. Prawda, ze ladnie wygladamy?

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Gratuluje, my tez chodzimy w kurtce męża,narciarskiej, wiec wygladam super śmiesznie. Własnie zastanawiam sie nad zakupem polarka do noszenia w chuscie. Tylko te ceny...

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

gratulacje
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Eeee tam.... piknie

Chustomanka Awatar MamUsza
    Miejscowość
    Bolesławiec

Domyślnie

ślicznie i jaka piękną masz czapusię!
    Cafe Draże Lubań- Zajęcia dla dzieci i rodziców | Nasza kreatywna codzienność - Tuqtu | moja fotografia

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjuussttyynnaa Zobacz posta
    Gratuluje, my tez chodzimy w kurtce męża,narciarskiej, wiec wygladam super śmiesznie. Własnie zastanawiam sie nad zakupem polarka do noszenia w chuscie. Tylko te ceny...
    no własnie... chyba sie przemecze do wiosny tak

Cytat Zamieszczone przez MamUsza Zobacz posta
    ślicznie i jaka piękną masz czapusię!
    dziekuje

no bardzo nam sie podoba bardzo, a maz zaluje, bo nie ma od kogo za duzej kurty pozyczyc, bo sam jest duzy, biedaczek
    Ostatnio edytowane przez Meta ; 25-02-2010 o 08:31

Domyślnie

brawo i zazdroszczę. ja wciąż się czaje na spacerek ale torchę się obawiam tych mrozów i w co go ubrać...

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Super

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

gratulacje!no i udanych kolejnych spacerków

Chusteryczka Awatar miedziana
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Brawo To teraz przygotuj się na dziwne spojrzenia i pytania "co tam pani ma pod tą kurtką"
    Szymon - moje kwietniowe słońce

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

jak na razie, to pani w sklepie dziwnie na mnie patrzyla (kasjerka), ale mysle, ze raczej przez polar, naciagniety na chuste, wielgachny mojego meza pewnie myslala, ze jakas Rumunka przyszła:-D, ale jak jestem z moim mezem, to sie niczego nie boje, ani spojrzen, ani nawet pytan

Cytat Zamieszczone przez TUSIOLEK Zobacz posta
    brawo i zazdroszczę. ja wciąż się czaje na spacerek ale torchę się obawiam tych mrozów i w co go ubrać...
    hej u nas jest dosc zimno, zima w pelni(jak na załączonych obrazkach), bo przy górach jesteśmy. Ja tez się bałam,że mi zmarznie, choc fakt - wiatru nie bylo. Ubrałam go w body z krotkim rekawkiem, koszulke z długim, rajtuzki, skarpetki, spodenki i buciki (takie miekkie), rekawiczki, czapa ciepla i na to kombinezonik. Buzka posmarowana oczywiscie i chusta byla pod polarem. Mały był cały cieplutki ale nie zgrzany. Jeśli to cos Ci pomoze... choc mysle, ze to kazde dziecko ma indywidualnie z tym ubieraniem. Przede wszystkim, ja nie bralam płaszcza mojego cieplutkiego i sie balam ze ja zmarzne, ale chusta raz: trzyma ciepełko, ciepło od dziecka i polar... było super:-D polecam sprobowac!
    Ostatnio edytowane przez Meta ; 25-02-2010 o 08:30

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Ja mam córkę w wieku 9 miesięcy. Kiedy idziemy na chustowy spacer, oczywiście mróz nie większy niż -10, to zakładam jej:
    - body na długi rękaw
    - rajstopki
    - spodnie dresowe
    - skarpety wełniane
    - bluza polarowa z kapturem
    - polarowy rożek pod szyję
    - ciepłą czapkę

Zapinam kurtkę z ciepłego polaru i idziemy. Jeśli jest bardzo zimno i wiatr to na wszystko zarzucam jeszcze polarowe poncho.

Warto pamiętać, że poza ubraniami mama też grzeje nie tak jak w wózku, więc nie musi być tak ciepło ubrane. Z resztą, im więcej ubrań ma dziecko tym trudniej dociągnąć chustę prawidłowo.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Gratulacje!
    Ja uwielbiam spacerować po śniegu
    Z ubieraniem to nóżki trzeba dobrze okryć bo one na wierzchu i nie przytulone, chusta i nasza kurtka czy polar to już dwie warstwy (albo i trzy...) i nie ma co przegrzewać dziecka...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Nie tak zupełnie na wierzchu bo pod kurtką W każdym razie to co zakładam mojej na nogi jest wystarczające bo stopy po powrocie do domu ma ciepłe.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie zapomnialam!

o czapce,ze tez dziecku zakladalam i szaliczek! i kapturek od kombinezonu

Uprawnienia umieszczania postów