Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: Chyba zbliża się koniec mojego noszenia...

Mieszany widok

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Unhappy Chyba zbliża się koniec mojego noszenia...

I to wielkimi krokami...
    Majonez waży już 9 kilo i noszenie sprawia mi coraz większy problem. Pierwsze 20 minut jest OK, ale dłuższy spacer ze śpiącą w chuście kluską to mordęga - czuję palący ból w okolicach łopatek, jak jeszcze pochodzę to drętwieją mi łapki... Dodam, że niestety jest to niezależne od wiązania, najpierw myślałam że dzieje się tak tylko w kieszonce (bo jest większe obciążenie na górnej części pleców), ale od niedawna to samo jest w 2X... Na plecy planuję się przerzucić jak się już cieplej zrobi, teraz jakoś nie mam zaufania do zimowego noszenia na plecach (z resztą po dłuższym czasie też już wymiękam).
    Motyla noga i kurcze pióro, no! Ja nie chcę przestać nosić!
    Problemy z kręgosłupem mam od zawsze, ale myślałam że chociaż do 12-13 kg uda mi się udźwignąć...
    A może jakaś chusta inna? Jakiś len, konopie albo cuś? Teraz noszę w wełnianym pasiaczku Nati, ale w sumie jak była u mnie testowa Zara, to było mi jakoś wygodniej Ona taka czepliwa była i mniej pracowała przy noszeniu. Może to o to chodzi? Dziś spróbuję wyjść w Grecji, bo dawno jej nie używałam poza domem, i zobaczymy czy będzie lepiej.
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Pożycz od kogoś len,konopie lub Lane Są to konkretne chusty,wiec powinnaś poczuc różnice w noszeniu.Różnice powinnaś tez poczuć w Neobulle(jest gruba,mięsista).
    Mam różową wełenke Nati i Lane,i ta druga zdecydowanie lepiej nosi ale co z tego jak wizualnie bardziej mi sie podoba pierwsza
    Innym wyjściem może byc nosidło ergonomiczne

Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Domyślnie

pozyczyc CI Lane ? tyle ze nie jest zlamana jeszcze

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Jak drętwieją Ci ręce to może za mocno dociągasz krawędzie? W dobrze zawiązanej chuście nic nie powinno drętwieć chyba?
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Zdecydowanie lepiej nosi mi się 9kg Leny w konopiach na plecach, niż w bawełnie z przodu. Tzn. z przodu w bawełnie nie ponoszę, bo umieram
    A konopne indio jest boskie
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Bushido niezłamana lana, to chyba niezbyt dobry pomysł .
    Ja proponuję aare z wełną, grecję z wełną (ale pasiak też dobrze nosi, zwłaszcza tylko 9 kilo....) no i chociaż trochę łamnięta lana (jak moja autumn )
    O, właśnie teraz siedzę w jade candy, plecak prosty z wykończeniem tybetańskim zdaje się, ale poły rozciągnięte na biuście - super wygodnie mi.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

A może jakieś MT lub nosidło. Moja Lidia waży ponad 9 kg i nosiłam w ostatnio dośćdługo w nosidle z przodu i było naprawde OK.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

może pożycz najpierw od kogoś jakąś super nosna chustę i sprawdź?

masz wełniany pasiak nati? czemu ja o tym nie wiedziałam...chce zmacać

podobno ten pasiak jest super nosny...
    a cos z dodatkiem kapoku?

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jamamajka Zobacz posta
    I to wielkimi krokami...
    Majonez waży już 9 kilo i noszenie sprawia mi coraz większy problem. Pierwsze 20 minut jest OK, ale dłuższy spacer ze śpiącą w chuście kluską to mordęga - czuję palący ból w okolicach łopatek, jak jeszcze pochodzę to drętwieją mi łapki... Dodam, że niestety jest to niezależne od wiązania, najpierw myślałam że dzieje się tak tylko w kieszonce (bo jest większe obciążenie na górnej części pleców), ale od niedawna to samo jest w 2X... Na plecy planuję się przerzucić jak się już cieplej zrobi, teraz jakoś nie mam zaufania do zimowego noszenia na plecach (z resztą po dłuższym czasie też już wymiękam).
    Motyla noga i kurcze pióro, no! Ja nie chcę przestać nosić!
    Problemy z kręgosłupem mam od zawsze, ale myślałam że chociaż do 12-13 kg uda mi się udźwignąć...
    A może jakaś chusta inna? Jakiś len, konopie albo cuś? Teraz noszę w wełnianym pasiaczku Nati, ale w sumie jak była u mnie testowa Zara, to było mi jakoś wygodniej Ona taka czepliwa była i mniej pracowała przy noszeniu. Może to o to chodzi? Dziś spróbuję wyjść w Grecji, bo dawno jej nie używałam poza domem, i zobaczymy czy będzie lepiej.
    Dobre bedą pawie, jade fog- czepliwe chusty. No i niestety przerzut na plecy, bo z przodu to umrzeć można przy kluskach

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Uprawnienia umieszczania postów