Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: Chusty JENDRULINO

Chustofanka Awatar Ripley
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wrażenie to za mało! Trzeba mieć pewność rzucając oskarżenie o było-nie było kradzież!

Bo moim bardzo niesubiektywnym zdaniem, to ogromnie niesprawiedliwa insynuacja i nieczyste zagranie! Nigdy w życiu nie miałam w rękach instrukcji Hamalu i jak zdołałam się przed chwila zorientować, nie jest ona dostępna na stronie internetowej, nie mogłam się więc przekonać „cóż” zerżnęłam. Znalazłam jednak instrukcję video i jedno mogę stwierdzić z całym przekonaniem – to ostatnia instrukcja, na której chciałabym się wzorować pisząc swoją!

Oczywiście w czasie przygotowywania materiałów przejrzałam bardzo wiele różnych instrukcji (jeszcze raz podkreślam Hamalu wśród nich nie było) głównie obcojęzycznych, obejrzałam mnóstwo filmów instruktażowych, czytałam dostępne materiały na temat noszenia rozmawiałam z rehabilitantami. A do pisania zasiadłam z wiedzą (przede wszystkim praktyczną), ale nie z gotowymi zdaniami. Starałam się, żeby instrukcja była przystępna i zrozumiała. Myślę, że oczywistym jest, że nie udało mi się uniknąć jakiś słów czy zwrotów „wytrychów”, jednak jeżeli w jakimkolwiek miejscu moje wskazówki są zbieżne z tymi w Hamalu jest to przypadkowe i zupełnie niezamierzone. Zresztą mam wystarczająco dużo własnych pomysłów i dość "oleju w głowie", żeby napisać instrukcję i jeszcze starczyłoby na niejedno J.

Na koniec, chcę podkreślić, że jeżeli gdzieś przez przypadek naruszyłam prawa autorskie Bebelulu proszę o wskazanie takowego miejsca, postaram się wprowadzić zmiany.

Przepraszam za być może zbyt emocjonalny ton, ale włożyłam w przygotowanie tej instrukcji (i nie tylko) mnóstwo pracy, czasu oraz „potu i łez” i poczułam się mocno dotknięta. Ja szanują czyjąś pracę (nie kopiuję), proszę żeby szanowano moją!
    Kasia
    Jędrek (lato 2006), Jeremi (zima 2008) i Jonasz (jesień 2012)
    Klub Mamy i Taty - spotkania, zajęcia dla dzieci i warsztaty dla rodziców na Pradze Południe

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Ripley
    Chusty piękne
    Ja nie staję w kolejce, bo nie lubię ani pouczów, ani kółkowych

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ripley Zobacz posta
    Wrażenie to za mało! Trzeba mieć pewność rzucając oskarżenie o było-nie było kradzież!

Bo moim bardzo niesubiektywnym zdaniem, to ogromnie niesprawiedliwa insynuacja i nieczyste zagranie! Nigdy w życiu nie miałam w rękach instrukcji Hamalu i jak zdołałam się przed chwila zorientować, nie jest ona dostępna na stronie internetowej, nie mogłam się więc przekonać „cóż” zerżnęłam. Znalazłam jednak instrukcję video i jedno mogę stwierdzić z całym przekonaniem – to ostatnia instrukcja, na której chciałabym się wzorować pisząc swoją!

Oczywiście w czasie przygotowywania materiałów przejrzałam bardzo wiele różnych instrukcji (jeszcze raz podkreślam Hamalu wśród nich nie było) głównie obcojęzycznych, obejrzałam mnóstwo filmów instruktażowych, czytałam dostępne materiały na temat noszenia rozmawiałam z rehabilitantami. A do pisania zasiadłam z wiedzą (przede wszystkim praktyczną), ale nie z gotowymi zdaniami. Starałam się, żeby instrukcja była przystępna i zrozumiała. Myślę, że oczywistym jest, że nie udało mi się uniknąć jakiś słów czy zwrotów „wytrychów”, jednak jeżeli w jakimkolwiek miejscu moje wskazówki są zbieżne z tymi w Hamalu jest to przypadkowe i zupełnie niezamierzone. Zresztą mam wystarczająco dużo własnych pomysłów i dość "oleju w głowie", żeby napisać instrukcję i jeszcze starczyłoby na niejedno J.

Na koniec, chcę podkreślić, że jeżeli gdzieś przez przypadek naruszyłam prawa autorskie Bebelulu proszę o wskazanie takowego miejsca, postaram się wprowadzić zmiany.

Przepraszam za być może zbyt emocjonalny ton, ale włożyłam w przygotowanie tej instrukcji (i nie tylko) mnóstwo pracy, czasu oraz „potu i łez” i poczułam się mocno dotknięta. Ja szanują czyjąś pracę (nie kopiuję), proszę żeby szanowano moją!
    przecież nie oskarżam a to tylko moje subiektywne odczucie.. ja tą instrukcję miałam w ręku tysiąc razy i sformułowania i ich kolejność niestety jest bardzo podobna, Jeżeli się mylę to super. być może po prostu niektórych rzeczy nie da się inaczej napisać i stąd moje skojarzenia nie chcę wywoływać żadnej afery a za "dotknięcie" przepraszam. po prostu mi się skojarzyło

ps. a video instrukcji dotyczącej Hamalu ja na oczy nigdy nie widziałam dla odmiany
    Ostatnio edytowane przez Kanga ; 16-01-2010 o 08:13

Chustofanka Awatar vombati
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja tylko swoje 5 groszy
    Bardzo trudno napisać instrukcję, opis chusty, materiału czy zalet noszenia nie używając jakiegoś zwrotu czy słowa które gdzieś tam nie zostalo użyte. Niestety zawsze istnieje prawdopodobieństwo że ktoś cię o plagiat posądzi, szczególnie jak wchodzisz dopiero na rynek

Rypley- bardzo ładne chusty i strona. Ja bym je chciała pomacać na żywo też jestem z wawy.
    Aga, mama Tymka (20.04.2006) i Zoi (28.11.2007)

Moje Vombati - chusty kółkowe www.vombati.eu i nie tylko...

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

i ja też bardzo chcę! joaquin z zielonym w ogóle piękne materiały macie
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Jewgieni mi się spodobał bardzo Mam nadzieję, że testy szybko ruszą i uda mi się załapać

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a ja od wczoraj czekam na joko piekny wzorek oby sie tak pięknie nosił pouczyk....
    dam znac jak lada moment dostane paczuszke... moze jakies foto wkleje zebyscie mo powiedzialy czy dobrze sie nosimy i jak sie prezentujemy...

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez primka_ak Zobacz posta
    a ja od wczoraj czekam na joko piekny wzorek oby sie tak pięknie nosił pouczyk....
    dam znac jak lada moment dostane paczuszke... moze jakies foto wkleje zebyscie mo powiedzialy czy dobrze sie nosimy i jak sie prezentujemy...
    daj proszę PROSZĘ znać potem w dziale recenzje
    ciekawa jestem, jak nosi, bo że ładne, to już widzę

Uprawnienia umieszczania postów