Zamieszczone przez
Ripley
Wrażenie to za mało! Trzeba mieć pewność rzucając oskarżenie o było-nie było kradzież!
Bo moim bardzo niesubiektywnym zdaniem, to ogromnie niesprawiedliwa insynuacja i nieczyste zagranie! Nigdy w życiu nie miałam w rękach instrukcji Hamalu i jak zdołałam się przed chwila zorientować, nie jest ona dostępna na stronie internetowej, nie mogłam się więc przekonać „cóż” zerżnęłam. Znalazłam jednak instrukcję video i jedno mogę stwierdzić z całym przekonaniem – to ostatnia instrukcja, na której chciałabym się wzorować pisząc swoją!
Oczywiście w czasie przygotowywania materiałów przejrzałam bardzo wiele różnych instrukcji (jeszcze raz podkreślam Hamalu wśród nich nie było) głównie obcojęzycznych, obejrzałam mnóstwo filmów instruktażowych, czytałam dostępne materiały na temat noszenia rozmawiałam z rehabilitantami. A do pisania zasiadłam z wiedzą (przede wszystkim praktyczną), ale nie z gotowymi zdaniami. Starałam się, żeby instrukcja była przystępna i zrozumiała. Myślę, że oczywistym jest, że nie udało mi się uniknąć jakiś słów czy zwrotów „wytrychów”, jednak jeżeli w jakimkolwiek miejscu moje wskazówki są zbieżne z tymi w Hamalu jest to przypadkowe i zupełnie niezamierzone. Zresztą mam wystarczająco dużo własnych pomysłów i dość "oleju w głowie", żeby napisać instrukcję i jeszcze starczyłoby na niejedno J.
Na koniec, chcę podkreślić, że jeżeli gdzieś przez przypadek naruszyłam prawa autorskie Bebelulu proszę o wskazanie takowego miejsca, postaram się wprowadzić zmiany.
Przepraszam za być może zbyt emocjonalny ton, ale włożyłam w przygotowanie tej instrukcji (i nie tylko) mnóstwo pracy, czasu oraz „potu i łez” i poczułam się mocno dotknięta. Ja szanują czyjąś pracę (nie kopiuję), proszę żeby szanowano moją!