Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Czy jest sens teraz?

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

tak jak piszą dziewczyny - ma sens. Jeżeli chodzi o noworodki to myslę, że jest to szczególnie trudne, a taki sypatyczny bobasek to zupełnie co innego - ja zaczynałam od 4 formowanek popolini i 40 szt. tetry i 2 otulacze. Potem okazało się, że mam ok. 30 formowanek i kolejnego pieluszkowca

Chustonoszka Awatar haszi
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Ja chce teraz zacząć używać z 1,5 letnim synkiem.
    Na razie nie widzę szans na odpieluszkowanie a ,że szykuje nam się następny maluszek to chyba one size nie były by złą inwestycją...
    Myślę o Naughty Baby na razie- nie przerażają aż tak ceną a wydają się ok.
    Tylko obawiam się czy naprawdę te one size będą pasować i na 13-kilowego chłopczyka i na małą kruszynkę???
    Moje jedyne doświadczenia to własnoręcznie, ręcznie uszyta kieszonka (niezła była ale wyrośliśmy no i pula nie miała) i też się zastanawiam czy jest sens, czy kupione pieluszki będą pasować, czy przewidywane oszczędności to nie będzie kasa w błoto (zwłaszcza w tym okresie kiedy tak wiele wydatków się szykuje).
    No nie wiem

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

ja zaczełam jak Ola miala okolo 6 miesiecy i poszlam do pracy. Wszyscy mi mowili ze nie dam rady. ale sie udalo i teraz sobie nei wyobrazam zycia bez pieluszek wielo.

Chustofanka Awatar ekomummy
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez haszi Zobacz posta
    Ja chce teraz zacząć używać z 1,5 letnim synkiem.
    Na razie nie widzę szans na odpieluszkowanie a ,że szykuje nam się następny maluszek to chyba one size nie były by złą inwestycją...
    Myślę o Naughty Baby na razie- nie przerażają aż tak ceną a wydają się ok.
    Tylko obawiam się czy naprawdę te one size będą pasować i na 13-kilowego chłopczyka i na małą kruszynkę???
    Moje jedyne doświadczenia to własnoręcznie, ręcznie uszyta kieszonka (niezła była ale wyrośliśmy no i pula nie miała) i też się zastanawiam czy jest sens, czy kupione pieluszki będą pasować, czy przewidywane oszczędności to nie będzie kasa w błoto (zwłaszcza w tym okresie kiedy tak wiele wydatków się szykuje).
    No nie wiem
    haszi, na pewno warto. I z ekologicznych i ekonomicznych powodów i dla dziecka (dużo dzieci lubi wielo).

Jeżeli chodzi o rozmiarówkę to szukaj opini na forum. Niektóre pieluszki będą dobre na obydwa szkraby chociaż z one size to wszystko zależy od pieluszki. Też miałam niedawno 2 maluchy w pieluchach i niektórych pieluszek używałam one size. Starszak potrzebował pieluchy na noc. W zmęczneniu zdażało mi się po praniu spróbować wciągać na niego coś co zapięte było dla niemowlaka lub odwrotnie .
    Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014

www.ekomaluch.pl
    www.wielorazowepieluszki.pl
    www.kidstyle.pl

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

oh jakze mnie pocieszyłyscie ) ja miałam zamiar od poczatku wielorazowo, ale moje dziecie trafiło do szpitala jak miało miesiąc i tam zakładali mu Happy 0 bo wszystko inne było za wielkie i słyszec nie chcieli o niczym innym. Myślałam ze juz po ptokach i na pampersach przejedziemy do końca a tu prosze ) super, odkładam kasę i od wiosny/ lata ruszamy

dodatkowo mobilizuje mnie fakt ze starszy był pampersowy i do tej pory ma problem w nocy... - pomagają nam bambino mio...

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Ekomummy dzieki za ściage-rozjaśniła mi wiele.Też się przymierzamy do wielo, choć staram się wysadzać (ale pracuję).Na lato chcę pozbyć się wszystkiego.
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Uprawnienia umieszczania postów