Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: może ja dziwna jakaś jestem ale...

Chustomanka Awatar Anntenka
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie może ja dziwna jakaś jestem ale...

z pewnym takim lekkim niedowierzaniem
    nasunął mi się ostatnio jeden wniosek
    a mianowicie:
    posiadam na stanie dwumiesięczne niemowlę i
    zaczynam kompletować chusty żeby mieć kilka na zmianę (wersja dla męża ; , tak naprawdę po prostu lubię mieć swobodę wyboru hihi)
    zaczęłam od pożyczonego indio bawełna żeby zobaczyć czy młody się da zawiązać - dał się, więc o zgrozo powód do kolejnych zakupów zaistniał
    a potem sobie tak postanowiłam że szaleć kasowo nie będę i zakupię jakieś taniochy;
    to zakupiłam:
    lenny lamba pasiaka i jeszcze rapalu wzorzysto/misiowatego;

i tu moje dziziwienie i niedowierzanie:
    zdecydowanie lepiej niż w indio nosiło mi się w LL;
    a jeszcze lepiej nosi mi się w rapalu
    indio to taka cienka szmatka przy tych dwóch pozostałych...
    a ja chyba lubię kawał grubego koca zawiązać
    ot, taki niesamowity wniosek że aż mi ochota na zakup indio przeszła

p.s. nie byłam pijana jak to pisałam
    szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
    TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy

Najgorzej jak się coś komuś wydaje

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

ale to NAPRAWDE zależy od tego JAKIE to indio było (tzn co to za indio) bo bawełna indio bawełnie indio nie równa.
    ja z bawełną dałam sobie spokój jak miałam 5 miesieczniaka na stanie
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chusteryczka Awatar aurora

Domyślnie

Dlatego ja bym chciała mieć możliwość sprawdzenia kilku szmatek, zanim je zakupię, a napaliłam się jak szczerbaty na suchary. Za dużo "chcę", za mało "mam", a z kasą, wiadomo, jak jest
    Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.

Chustomanka Awatar marta
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Nie jesteś dziwna albo ja też jestem zdecydowanie lubię czuć chustę w ręku. Nie lubię mięciutkich, delikatnych kocyków i lubię jak węzeł jest duży, pasiasty, kolorowy.
    Marta, mama Zosi, Ignasia, Tosi i Jasia. http://oppamama.blogspot.com

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

No cóż, dawno to odkryłam Choc moje indio (czarno-białe, bawełniane) to kawał porządej szmaty samowiążącej się, to pozostałe jakos mnie nie zachwyciły. Gdyby LL nie była taka wąska - moja Lidia powoli jest za długa, to bym w nich nosiła i nosiła. Tym bardziej ze teraz wypuscili śliczne, kolorowe bambusiki i jestem póki co zachwycona!!!

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U mnie indio też leży nieuzywane a noszę w pasiaku nati. Męczyłam sie przez jakiś czas z tym indio, bo przecież powinno być super, ale dałam sobie spokój.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Dziewczyny, gdyby wszystkim podobało się wszystko, wiecie jaki byłby efekt - NUDA!
    Znam ooby dla których indio, to żaden cud na kiju. Ja mam flaminga i mimo, że jakiś grubaśny nie jest, nosi fajnie, a dodam, że motam 9 kg. Ja lubię chuty cieńsze, za to kocykowate

Chusteryczka Awatar kanka9
    Miejscowość
    Gdańsk/Tczew/Szczecin

Domyślnie

a ja wole te cienizny i kocykowatych tylko do przytulania bo wiązać to się w tym nie lubie . A indio kocham nieskończenie a zwłaszcza mojego kaszmirka i moją pierwszą bawełenkę hibiscusa

sylwik
    Guest

Domyślnie

No ja dla malego Krzysia mialam piekna zare, ktora fatalnie mi sie dociagalo, zmienilam na pasiaka didka i bylo o niebo lepiej, az pewnego dnia wyciagnelam starego hoppa parisa po Hani i normalnie oniemialam jak mi dziecia przymurowalo (nie musialam nic poprawiac, odrazu wiazanie wyszlo idealnie). Prawie tak samo dobrze mosilo mi sie w babylonii. Teraz mam nowy len didka (indio) i jest rownie szeroki jak BB (?!) i tez wiaze je dobrze po pierwszym praniu. Inne niz hoppy chusty przy Hani zaczelam uzywac kiedy zaczynalismy wiazac sie w plecak i hoppy poszly w kat. Najlepsze bylo wtedy cienkie nino bawelniane. Ale jednak do kieszonki dla maluszka wole gruby kawal szmaty, ktory dobze sie dociagnie przy szyjce i dobrze glowke podtrzyma (moje dzieci okruszkami nie byly - startowaly od 4 kg z groszami wiec nadmiar szmaty w dolkach podkolanowych nam nie przeszkadzal). Dopiero przy Krzysiu uzmyslowilam sobie ze rozne szmaty pasuja mi do roznych wiazan.

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

anntenka, to się zgrałyśmy dzisiaj
    w końcu stwierdziłam że czas porządnie przetestować czekoladkę LL i poza tym, że koszmarnie ciężko się ją dociąga to noszenie całkiem przyjemne. za to znaczący plus na korzyść grubszych i bardziej szorstkich chust widzę jeszcze gdzie indziej - mojego marcela, który wciąż lubi się powyginać w jedną stronę, znacznie łatwiej ustabilizować symetrycznie właśnie w takim LL czy storczowym pasiaku. a np.perełka się sama wiąże ale dużo trudniej przytrzymać mi w niej symetrię malca.

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ja na poczatku mialam tylko hoppa nairoba (kiedy to bylo ), potem dostalam didka zakarda - i od poczatku nie umialam sie z nim dogadac, hoppa wiazalo mi sie duzo latwiej, lepiej dociagalo, nie musialam poprawiac po godzinie noszenia...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Domyślnie

to cecha charakterystyczna LL (testowałam gładkie i pasiaki) - piekielnie źle się je wiąże i dociąga, ale zawiązane i dociągnięte piekielnie dobrze noszą

Uprawnienia umieszczania postów