TakNiestety, ale tak
I błagam, nie załamujcie mnie komentarzami na temat mojej figury,ok?
Urodziłam jedno zdrowe dziecko, drugie też się nieźle zapowiada, więc ręczę opinia lekarska, że jestem zdrowa
Poza tym mam tu znajomych, którzy mogą potwierdzić, że poza gabarytami jestem stosunkowo normalna
![]()
No to przy takich gabarytach ja bym się raczej zastanawiała nad rozmiarem 5A już 6 starczy na wszystko i jeszcze ogony zostaną
A może w Twojej miejscowości ktoś nosi w chustach? Gdybyś przymierzyła na żywo, łatwiej byłoby dobrać rozmiar
Kometowac nie zamierzam, myslalam, ze moze pomylilas rozmiar z kg
Moim zdaniem wystarczy Ci nawet rozm. 5 na wszystkie wiazania (jezeli dziec nie jest frubo ubrany i nie wiazesz na np. kurtce). Rozm. 6 moze byc idealny na kurtke itp. W 7 sie utopicie. Inna sprawa, ze rozmiar rozmiarowy nie rowny. Mam 6, ktore mi akurat na kieszonke wystarcza, a takze takie, ktore sie prawie ciagnie po podlodze.
Sprawdz tabele Didka:
http://www.didymos.de/html/groesse.htm
Do rozmiaru 36 piatka wystarcza na wszystkie wiazania.
Właśnie ta tabela mnie zastanowiłaBo trudno mi się określić rozmiarowo
Biorąc pod uwagę chudość to 34 mi wystarcza spokojnie, ale jak przychodzi mi kupować spodnie, albo bluzkę z długim rękawem to musi być 38
Co prawda chusta ani rękawów ani nogawek nie ma, więc może faktycznie ta 5 jest ok...
No tak, ale skoro chusta nie ma nic wspólnego z długością rękawów, to spokojnie możesz wybrać krótszą![]()
Bierz pod uwagę raczej rozmiar górnych częśći ciała, bez długości rąk![]()
Nie ma to jak posłuchać mądrzejszychPewnie bym tą 6 zamiatała ulice
To mogę już lecieć na stragan
![]()
5 spokojnie wystarczy
Mam 173 i 65kgi z 4,2 wszystko zawiąze
![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
Marza, ależ mnie pocieszyłaś! Czyli mogę kupować i spokojnie tyćBo jak kupię to długo, długo nie będę gotowa na zmianę chusty...