Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Maximum dyplomacji, czyli NHN dla starszaka ;-)

Domyślnie Maximum dyplomacji, czyli NHN dla starszaka ;-)

Jestem właśnie po kilku bardzo poważnych rozmowach z Pięciolatką, która zdecydowała, że ponieważ robienie kupki jej się nie podoba i tego nie lubi, więc nie będzie tego robić już nigdy więcej w życiu

Faktycznie, przeszła od słów do czynów, kolejne dni mijały, a ona nadal skutecznie opierała się chęciom płynącym z głębi...

Widząc, że to nie przelewki i że najwyraźniej niezłomny duch wygrywa z potrzebami ciała, postanowiłam pogadać.

Łatwo nie było rozmowy okazały się skuteczne dopiero wtedy, kiedy ja sama zwalczyłam w sobie jakąkolwiek, nawet taką najbledszą, chęć przejęcia kontroli (no rozumiecie, już miałam wizje szpitalno-problemowe ) i dałam odczuć Pięciolatce, że wiem, że to jest wyłącznie jej decyzja i że wiem, że jest ona na tyle dorosła, aby dokonać właściwego wyboru.

Po upewnieniu się, że ona i jej wybory są szanowane i po zapoznaniu się ze spokojną argumentacją naukowo-empiryczną, Mała Kobieta podjęła bardzo dorosłą decyzję i zrobiła co trzeba, mimo że, jak nadal twierdzi, tej czynności nie lubi i lubić nie będzie.

Uffff... Dyplomacja w domu i zagrodzie...

Owocnych rozmów życzę
    Kinga Cherek,
    - Autorka książki i eBooka: www.bezpieluch.pl
    - Producent chust: www.chusta.pl
    - Producent pieluszek wielorazowych i chust: www.tetro.pl
    - www.szkolachustonoszenia.pl

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

No szok!
    A możesz powiedzieć, czy coś się takie wydarzyło, że ta dziewczynka nie chciała robić kupki? Czy tak po prostu stwierdziła, że nie lubi. Bo może miała zatwardzenie, albo przeciwnie. Albo ktoś coś skomentował.

Dobrze, że dała się namówić. Ale skoro mówi, że tego nadal nie lubi, to problem może powracać. Chyba, że tylko tak sobie powiedziała

Uprawnienia umieszczania postów