Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: noszę dłużej niż potrzeba (i mam więcej czasu niż gdy byłem bezdzietny)

Mieszany widok

Chustonówka Awatar bollyanna
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ciekawe spostrzeżenia, Mucho

No ale u nas wygląda to zupełnie inaczej... Mamy duuużo mniej czasu! Żeby nie powiedzieć, że wcale nie mamy To nie jest mit!

Ja jestem teraz z małą w domu, a ponieważ należy do dzieci mocno absorbujących, mało śpiących i bez wahania wyrażających swoje niezadowolenie, to padam z nóg... Karmię piersią, więc nie mogę wyjść z domu na zbyt długo (ściąganie nie zdaje egzaminu). A dzieciak jest taki, że często protestuje wniebogłosy jak tylko do łazienki wyjdę Wychodzę z domu raz w tygodniu na moje zajęcia taneczne, ale mąż musi wtedy być w domu o 19, co nie jest wcale łatwe

W nocy dzieć budzi mnie na jedzenie, a ja potrzebuję dużo snu, budzę się na byle szelest i ledwo żyję z tego powodu...

Mój mąż z kolei pracuje, wraca do domu późno, i od miesięcy marzy o wyjściu do kina. Na razie się nie udało Widzę jak pada z nóg i nawet na zabawę z małą nie ma siły albo i ochoty.

Ja sobie tak myślę, że owszem, dziecko jest dobrem absolutnym, ale ja nie jestem Nie jestem aniołem, nie posiadłam cnoty nieskończonej cierpliwości, chcę zajmować się takimi głupotami jak czytanie gazet i chodzenie na moje tańce, chcę zostawiać młodą z dziadkami i wyjść gdziekolwiek wolna jak ptak! A czasu nie mam, bo może kiepsko zorganizowana jestem, może leniwa, może śpioch... ale naprawdę nie sądzę, żeby dało się to diametralnie odmienić

Rany, w marcu mam zacząć pracować w domu i jednocześnie opiekować się małą i trzęsę się ze strachu, bo nie widzę, jak się to może udać...

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

ja nie jestem myślicielką i nie potrzebuję czasu na rozmyślania i inne filozoficzne dywagacje - czy to przed dzieckiem czy po...

ale jak tak sobie pomyślę to wcześniej miałam jednak więcej na wszystko a więc i na rozmyślania, bo moje dziecko nie usypia "w spokoju odpływając" i nie miewam czasu na dumanie

nie znoszę chodzić na spacery dla samego chodzenia - nawet w chuście, zawsze muszę mieć jakiś cel i o tym celu myślę (jeżeli w ogóle, bo lubię nic nie myśleć)

nigdy nie trwoniłam czasu na zamartwianiu się pierdołami - także to co kiedyś było dla mnie ważne faktycznie było ważne i jest ważne nadal

nie potrafię sobie siedzieć i delektować się chwilą - bo mam wrażenie, że czas marnuję zamiast co s zrobić kontruktywnego czy chociaż iść spać...

sorry
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

najwiecej czasu na przemyslenia to ja mialam w ciazy

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

o tak z punktu widzenia matki inaczej to wygląda
    ja jestem zdołowana, poddenerwowana i czuje się czasem uwięziona we własnym domu (nie zawsze ale sporo takich momentów)
    nawet jak wychodze do pracy to nie mam komfortu myślenia O pracy bo już myślę czy na pewno dam radę odebrać małą na czas, a co potem do jedzenia, a czy spała czy nie spała i kiedy ją spać położyć i ile tam jeszcze do zrobienia prań pieluch czy innych spraw domowych, obiad, kaszka na rano
    a jeszcze mąż trzyma mnie do późna w nocy bo "porozmawiaj ze mną"
    w nocy zmiana pieluch których on nawet nie słyszy... rano pobudka...

czasem chciałabym nie myśleć bo myślicielem nie jestem
    i nie rozmyślac bo im więcej myślę tym częściej dochodzę do wniosku że nie nadaję sie na matkę bo mam dość, bo potrzebuję czasu dla siebie TYLKO, jestem śpiochem, może też i leniem

dziecko mam kochane, zdrowe, bezproblemowe ale wymiękam czasem i myśleć nie chcę!

w odpowiedzi na pytanie z wątku:
    nie noszę dłużej niż trzeba. Ba! noszenia w ciągu ostatnich kilku miesięcy mogę policzyć na palcach jednej ręki...
    Ostatnio edytowane przez atelka ; 20-01-2010 o 19:07
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

a ja musze dopisac, ze jesli chodzi o malzenstwo, to paradoksalnie wiecej teraz czasu spedzamy razem i czesciej wychodzimy razem, niz przed ciaza i dzecmi.
    chyba nam sie w glowach poukladalo i staramy sie spedzac razem czas bardziej, jakby z tego, ze tego czasu malo, to bierzemy jak najwiecej.
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Uprawnienia umieszczania postów