Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: chust come back

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie chust come back

chusty i mt wrocily do lask
    przez zasypane chodniki nie jestem w stanie przejechac z tomkiem w naszym bebe conforcie.
    najgorsze sa dojscia do przejsc dla pieszych, kompletnie nie odsniezone,w ktoych snieg jest do kolan.
    przeprosilam sie z nubikowym mt i poszlam dziarsko do biblioteki,na poczte i spacer. re-we-lac-ja
    wrocilam z przemoczonymi butami, ale wyluzowana i niezmeczona.
    noszenie rulez

matka czworga
    i psa

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

O tak, my dzis też w konopiach zakupy robiłysmy...Sanki starszy do przedszkola zabrał, gdyby nie chusta, nic bym nie zrobiła...
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chusteryczka Awatar witbor
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

A ja już się chwaliłam w wątku "Dziś noszę w...", że też przedzierałam się przez śnieg z Mają na plecach w ChMT. Czułam się lepiej niż potem, jak wyszłam z wózkiem (chociaż koła ma takie, że po plaży zapewne śmigać by można), bo wówczas zaczęło mnie coś w dole brzucha ciągnąć, no i spojenie niestety dało o sobie znać :/
    Wanda, mama Zofii, Malwiny, Mai, Franka, Antka, Marysi i Józefka oraz Anieli (6tc) i Szymona (17tc)

Chustoholiczka Awatar martalicja
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Zazdroszczę po cichutku, bo jak dzisiaj wyszłam z wózkiem to nieustannie myślałam ileż łatwiej byłoby mi z chustą. Co prawda wytoczyłam ciężki sprzęt- wielkie koła, ale i tak się umęczyłam brnąc 200m, do sklepu forsując nieodśnieżony podjazd dla wózków
    Potem pasażer się rozwył, więc tuptał sam (o to mu chodziło )... A wózek ma urlop do odwołania Chciałam napisać do czerwca, ale wtedy ze świeżą Kluseczką, jakże stęskniona, będę się chustować

I zastanawiam się, czy mniej bym się umęczyła idąc dzisiaj z Damianem w chuście, niż pchając ten wózek...
    B 2004. D 2008. M 2010. J 2012
    moje fotografie https://www.facebook.com/Martasframes/
    Miejsce w sieci https://martasframes.com/

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja dzisiaj z pewnym współczuciem patrzyłam na mamy spacerujące z wózkami (i to w dodatku parasolkami z tyciutkimi kółeczkami ), a my kroczyliśmy sobie spokojnie w chuście. Nie straszne nam żadne zaspy! A tak w ogóle to dzisiaj był pierwszy świadomy spacer Franka - kawaler nie zasnął ani na minutkę, wyglądał z chusty i całą drogę obserwował świat

Chusteryczka Awatar matka.kobitka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

ja to nie pamiętam, kiedy ostatnio użyłam wózka... jakoś tak wczesną jesienią, jak na zakupy szłam (żeby coś przymierzyć)
    „Dziecko najwięcej miłości potrzebuje wtedy, gdy najmniej na nią zasługuje”
    Zuzia '02, Janek '04, Ewa '08

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

A ja dzisiaj bałam się wyjść w chuście,bo wczoraj mało co nie upadłam na lodzie z Ewą w chuście
    Madzia 25.09.2006
    Ewunia 3.10.2009
    Ania mój Aniołek (*) 1.07.2011 23tc
    Hanulka 27.09.2012
    Wojtuś 11.03.2016

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

O tak wózek to makabra. Ja po prostu po ulicy maszerowałam, bo nie dałam rady ciągnąć wózka po nieodśnieżonych chodnikach. No ale wyjścia nie ma, jestem na wózek skazana
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustomanka Awatar anmuszka
    Miejscowość
    Warszawa Bemowo

Domyślnie

O tak! Chusta jest najlepsza na śnieg! Choc ja mam tez ochote przetestować sanki (które nie są jeszcze zakupione)

Chustoholiczka Awatar mamaŁucji

Domyślnie

My też dzisiaj maszerowałyśmy w chuście przez wielkie zaspy a ile okrzyków radości zebrałyśmy, jakie to wygodne i mądre, jaka córa szczęśliwa i jak jej ciepło. Normalnie wszyscy sie rozpływali, a gdy zobaczyłam jedną jedyną mamę z wózkiem(miasto jakby opustoszało z dzieci) to zrobiło mi się jej żal: wojowała z wózkiem zakopana w górce śniegu i próbowała przejść przez ulicę. wtedy pomyślałam sobie jak to fajnie, że się motamy
    "Bądź śmiały, inny, niepraktyczny, broń sedna swojego zamierzenia i twórczej wizji przed asekurantami, czcicielami frazesu i niewolnikami pospolitości". Sir Cecil Beaton
    [*]

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

U nas dziś tryumfy święcił pas do noszenia na biodrze. Super sie sprawdził na kurtkę. Ania co chwila chciała zejśc na śnieg a po paru sekundach znowu na ręce. Z pouchem bym ani chybi zwariowała a pas cudności, zero problemu.
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Nikt mnie nie namówi na wózek przy takich zaspach. Never ever.
    Patrze ze współczuciem na rodziców manewrujących po zasypanych chodnikach i przypomina mi ię, jak 4 lata temu sama się tak mordowałam, brrrrrrrrr

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

My dziś przytargaliśmy zakupy posiłkując się chustą(Wojtas na plecach),a na sankach jechały siaty.Nie wyobrażam sobie manewrów z wózkiem.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

sanek nie mam niestety póki co więc chusta rządzi

i rak bdw to u mnie mało kto się z wózkiem wyjśćc odważył, ze dwa widziałam a sanek z 20... (nic dziwnego w takim razie, ze dla mnie brakło)
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

gosia1974
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    sanek dla mnie brakło)
    Mogę Ci pożyczyć

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia1974 Zobacz posta
    Mogę Ci pożyczyć
    jak takie z oparciem to dajesz

chyba z allegro zamówię no...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar JKG
    Miejscowość
    miedziowy zakątek

Domyślnie

Ja dziś też odebrałam Młodego dosłownie na ulicy... Prosiłam nianie żeby z nim wyszła przed blok i na STOP-ie stanęłam, wrzuciłam dziecie do samochodu i po Starszynke do przedszkola Udało się zaparkować pod blokiem tak żeby jutro wyjechać bez odkopywania ;P Młody w chustę i jazda
    Nobel dla tego kto opatentował kółkową
    Małgorzatka 7 lipiec 2004
    Tomaszek 13 maja 2008

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka,
    byłoby ciemno i mroczno,
    ciemniej i mroczniej
    niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej -
    mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów.
    Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie."
    (Julian Ejsmon)

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

zaliczyłam tej zimy wiele mniej lub bardziej ekstremalnych wyjść chustowych i ani jednego wyjścia z wózkiem!, i nawet o tym nie myśle, bo mój m. powiedział, że "gdzież tak dziecko w wózku, w taką pogodę???!!!". Tak wiec z wielką radościa pomykam sobie przez zaspy w towarzystwie moich chłopców (uwielbiających dużą ilość śniegu) i z córką wtuloną we mnie, słodko śpiącą lub zerkającą ukradkiem zza poły i spod kapturka i absolutnie nieświadomą "strasznych warunków atmosferycznych", Męczące to, owszem, ale napewno mniej niz rajd wózkowy...
    nasz nowy wózek nie zobaczy chyba świata poza kuchnią...
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Uprawnienia umieszczania postów