Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Chusta na chrzest - proszę pomóżcie wybrać

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie Chusta na chrzest - proszę pomóżcie wybrać

Postanowiłam, że będziemy Eryka chrzcić w chuście - czytałam już inne wątki dotyczące takiego chrztu i zdecydowałam na 2X w tkanej (z kółkową się jakoś nie mogę na razie pogodzić ).
    No i teraz chciałabym wybrać jakąś super ładną chustę albo w odcieniach kremowych, ewentualnie szarościach (choć bardziej te pierwsze).
    Wstępnie upatrzyłam sobie zarę natur, ale chciałabym poznać jeszcze inne propozycje - może jakiś jedwab, może jakieś indio? I żeby ładny ogon miała

I jeszcze takie pytania techniczne (wiem, że powinny paść w poprzednich wątkach o chrzcie, ale może zostanie mi wybaczone) - co sprawia, że chusty kółkowe są tak popularne na chrztach i jak wygląda samo polewanie w 2X - czy chować rączki, żeby dziecko nie "zaatakowało" księdza (zakładając, że dziecko już siedzące będzie)?

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

ja chrzciłam w białej perle no-cotton Nati (ma najbardziej biały odcień) w 2x, później - na imprezie - poszły w ruch elipsy k-j i jedwabne indio (tak, miałam aż trzy chusty i jak się okazało całkiem zasadnie bo Młoda też się tuliła i było jeszcze jedno dziecko i trzeba było wszystkie jednocześnie nosić). A kółkowa jest taka popularna bo po pierwsze jest bardzo atrakcyjna wizualnie a po drugie - ważniejsze - łatwo z niej wyciągnąć i wsadzić do niej malucha, a najczęściej wystarczy tylko odchylić. Ja Młodego musiałam wyciągnąć do chrztu z wiązanej (z kółkowej też bym musiała, bo taka była potrzeba chwili )
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Chustomanka Awatar Anntenka
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Pewnie nie pomogę ale
    wczoraj chrzciliśmy naszego maleńkiego i tak się zastanawiałam
    jak/w co musiałabym go zawiązać żeby mu wychylić główkę nad chcielnicą
    bo ksiądz polewał tak dosyć ostro
    i mąż miał mokry rękaw od kurtki
    a w chuście to sobie tego nie wyobrażam
    szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
    TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy

Najgorzej jak się coś komuś wydaje

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja chrzciłam w idio natur, zawiązana w 2X. Do polewania rozchyliłam poły i wyjęłam tylko "górę" młodego. Ale on już spory jest i się rozkraczyć mógł jak go odchyliłam.

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ja chrzcilam w didkowym jedwabnym millefiori (w ktoryms watku "chrzcielnym" powinny byc zdjecia). mlody w kieszonce, przespal moment chrzczenia. troche sie odchylilam, zeby ksiedzu bylo latwiej. nie bylo problemu, ze on w chuscie i spi - ale tez chrzcil go ksiadz - przyjaciel moich rodzicow...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

Właśnie obejrzałam zdjęcia w dziale "Reklama" - zostaję jednak przy Zarze Natur. Mam nadzieję, że jakiś sklep ma ją w ofercie, chyba że dam ogłoszenie w "Kupię".
    A potem jakąś kreację pod chustę dopasować jeszcze trzeba będzie
    I przygotować księdza na nowości w parafii

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Uprawnienia umieszczania postów