Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: czy i jak zachustować pana?

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Londyn okolice Heathrow

Domyślnie czy i jak zachustować pana?

tatuś Oliwki mówi że chce ja nosić i przytulać itd. chusty mają więc być dla nas ale ma on kilka problemów i nie jestem pewna jak sobie z nimi najlepiej radzić
    1. od urodzenia ma zniekształconą klatkę piersiową, jest lejkowata, zapadnięta w spory dół dokładnie na wysokości lini sutkowej, zmieściłoby się tam z pół noworodka i dlatego obawiam się że mimo dobrze związanej naciągniętej chusty mała będzie miała złą pozycję i będzie zwyczajnie sie tam zapadać, czy więc uzupełnić czymś tę przestrzeń? dopasowaną podusią? na koszulkę czy pod koszulkę? dodam że z powodu takiego kształtu klatki nie ma dolegliwości, nic go nie boli, kalta jest stabilna, mimo zaburzeń anatomii serca i płuc nie ma zaburzeń czynnościowych, pracuje normalnie jak każdy zdrowy człowiek
    2. latem przeszedł oparację kręgosłupa związaną z urazem jakiego doznał w trakcie wypadku samochodowego, dopiero niedawno znowu zacząl nosić i podnosić cokolwiek, oczywiście jak lekarz powiedział że już może

wiem że najlepiej żeby wiązanie obciążało rowno oba ramiona, i tu moje pytanie, jakie wiązania dla maluszka byłyby najlepsze u taty? tak aby obojgu było wygodnie i żadnemu z nich nie zaszkodziło?

może glupio sie pytam ale nie znałam osobiście nikogo kto nosił w chuście ani nawet kto by chustę miał w szafie, sama niedawno dopiero sie o nich dowiedziałam

z góry dziękuję za pomoc
    mama Oliwii od 12.02.2010 godz 5:07

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

ja bym probowała wiązać na plecach (z pomocą, przy asekuracji i nei noworodka)
    jeśli na klacie jest ok- sprobujecie i ocenicie czy sie mała nie zapada, czy obojgu wygodnie it- i ew uzupełnicie pieluchą flanelową (pod dziecko chyba wystarczy)
    jak kręgosłup będzie miał się dobrze- wiązania na biodrze i częsta zmiana strony (to jeśli by jednak klata nie pasowała a pleców byście się bali)
    ale na pewno się uda i będzie super

p.s. a jak Amelkę nosił na ręach to wygodnie im było?

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta

p.s. a jak Amelkę nosił na ręach to wygodnie im było?
    OT: ta sygnaturka najprawdopodobniej jest pomyłkowa - tak jakby przydzielona przez serwer w czasie rejestracji

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez claribell Zobacz posta
    OT: ta sygnaturka najprawdopodobniej jest pomyłkowa - tak jakby przydzielona przez serwer w czasie rejestracji
    hmmm no nie pomyslalam, pomyslalam ze moze jedno takie a drugie w brzuchu... czy cuś..

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustonówka
    Miejscowość
    Londyn okolice Heathrow

Domyślnie

no niestety przypadkowa ta sygnaturka Oliwka urodzi sie za jakiś miesiąc i bedzie naszą pierwszą dzidzią, pewnie temu sie tak zapala do noszenia tulenia itp.
    ja mu zabraniać nie bedę
    mama Oliwii od 12.02.2010 godz 5:07

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Ja bym poszła z chusta i dziecina do ortopedy i pokazała co i jak. Operacja kręgosłupa to poważna sprawa, bałabym się że coś się popsuje.
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów