Jestem nowa na forum i chciałabym się z Wami przywitać
Jestem świeżo upieczoną mamą 7 tygodniowej Martynki. Trafiłam na to forum podczas poszukiwania informacji o pieluszkach wielorazowych, gdyż zastanawiam się nad ich stosowaniem. Zamówiłam już swoją pierwszą chustę kieszonkę (ma przyjść jutro) i nie moge się już doczekać aby ją wypróbować. Ciekawa jestem jak sie sprawdzi w Naszym przypadku i czy moja córcia ją polubi.
Gdy trzy tygodnie temu zaczęłam przeszukiwać internet w poszukiwaniu czegokolwiek co pomogłoby mojej córci na kolki ( jak do tej pory sprawdziła się tylko suszarka, masaże brzuszka i kołysanie na rękach) natrafiłam na informację o chustach. I w sumie od tego się zaczęło. Ta alternatywa do noszenia caly czas na rękach bardzo mi się spodobała co poskutowało zamówieniem chusty. Przy okazji trafiłam na infomacje o wychowaniu bezpieluchowym i pieluszkach wielorazowych. Temat rownież bardzo mnie zaciekawił więc zaczęłam go zgłębiać i tak między innymi trafiłam tutajA jakież ogromne było moje zdziwienie, że tak dużo osób używa tych pieluszek (no a przede wszystkim, że takowe istnieją) bo byłam tak wąskomyśląca, że myślałam że mam do wyboru pampersy lub tetrę
Nie miałam pojęcia, że istnieją otulacze, i te wszystkie cudowne wielorazowe pieluszki. Po przeczytaniu jak i z czego produkowane są jednorazówki opadła mi szczęka w jakie paskudztwo ubieram moją niunię. Teraz jestem już prawie zdecydowana na zakup wielorazówek, szczególnie że znalazłam wczoraj na allegro naughty baby, które są o połowę tańsze niż te, które oglądałam do tej pory. A niestety z tego co już się zorientowałam wydatek dość spory na początek. Teraz muszę znaleźć trochę czasu, żeby przejrzeć dokładnie Wasze forum, bo jestem zielona zarówno jeśli chodzi o chusty jak i pieluchy. Wierzę, że Wasza wiedza i doświadczenie będzie dla mnie ogromną i nieocenioną pomocą.
Jeszcze raz witam serdecznie wszystkich na forum![]()