Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Nasz pierwszy samorĂłbkowy plecaczek - zerkniecie?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie Nasz pierwszy samoróbkowy plecaczek - zerkniecie?

Dziewczyny, moje mlode chyba udało się przekonac do chusty - zdecydowanie nie chcial być noszony z przodu. Postanowilam dziś spróbować plecaczka (chociaż chustę wiązaną mam od jakiegoś tygodnia). No i chyba nieźle nam poszło - tzn. młody dał się ponosic a mi było w miarę wygodnie. Jednak po spacerze zauważyłam, że mały opadł i teraz nie wiem, czy to wina wiązania czy flanelowej samoróbki.
    Zerknijcie proszę i oceńcie.
    Ps. przepraszam za jakość zdjęć (ale jestem sama w domku) i za brudne lustro

przed spacerem:

i po spacerku:

Wydaje mi się, że chyba troszkę za dużo materialu na górze, bo młodemu otarła się szyjka (albo za wysoko ten brzeg?).

No i jeszcze pytanie - co zrobic jak dzieć zaśnie w plcaczku, jakoś nie widze sposobu na ustabilizowanie główki

Chustomanka Awatar Anntenka
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

odnośnie spania, mój Dawid się wtula w plecy z główką opuszczoną do przodu albo ma główkę na bok i tak śpi

odnośnie wiązania:
    wydaje mi się że chusta jednak za mało dociągnięta, trzeba dziecko na maksa do siebie przytulić, przycisnąć
    i spróbuj zawiązać dzieciaczka wyżej
    to znaczy tak żeby Ci swobodnie mógł wyglądać zza ramienia i miał główkę na wysokości Twojego karku
    z tej perspektywy zdjęciowej wygląda na to że jednak jest trochę za nisko bo długość materiału od Twojego ramienia do ramienia dziecka jest... długa zbyt długa według mnie
    mojemu dziecku też się lekko zawsze chusta na karczku odciska i nie znalazłam jeszcze sposobu na wyeliminowanie tego :/
    szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
    TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy

Najgorzej jak się coś komuś wydaje

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

No faktycznie główke mial na wysokości mojej łopatki. Spróbuję zawiązać wyżej.
    Ogólnie ta chusta słabo się dociąga, dlatego kupuję Storcha, ale to jeszcze za jakiś czas

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

zawiąż wyżej. jak zarzucisz na plecy to odchyl głowę do tyłu, na karku powinnaś poczuć główkę małego. na pewno będzie ci wtedy łatwiej dociagnąć.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Uprawnienia umieszczania postów