Pokaż wyniki od 1 do 20 z 130

Wątek: O pielęgnacji wełny ...

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny, jak długo schną Wam gatki po praniu i po kuracji? bo mi chyba 3 dzień :/
    Czy pierzecie gatki na lewej stronie? bo mi się wydaje, że prałam na prawej. Och czekam na nie i czekam. Mam nadzieję, że udała się kuracja.

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

schną 3-4 dni, te dwuwarstwowe storcheny.
    piorę przede wszystkim na lewej stronie, bo tam mają większy kontakt z zasikaną formowanką.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustonówka

Domyślnie

dzięki kustafa, bo już się zastanawiałam co tak długo - to mój pierwszy raz no własnie mi to do głowy nie przyszło tylko tak czytam o tej wełnie i znalazłam tą info. na stronie puppi

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny moczyłam gatki w gotowej kuracji (1/2 nakrętki na litr wody), a że mam jedne to w takiej ilośći moczyłam przez 6 godzin na prawej stronie, potem wypłukałam :/ - dzisiaj użyte drugi raz, a one wilgotne i body też. Czy mam zrobić jeszcze raz kuracje? czy nie zakładać bodziaków?
    Myślałam, że jak zrobię kurację to nie będą jakieś wilgotne.

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ewis Zobacz posta
    Dziewczyny moczyłam gatki w gotowej kuracji (1/2 nakrętki na litr wody), a że mam jedne to w takiej ilośći moczyłam przez 6 godzin na prawej stronie, potem wypłukałam :/ - dzisiaj użyte drugi raz, a one wilgotne i body też. Czy mam zrobić jeszcze raz kuracje? czy nie zakładać bodziaków?
    Myślałam, że jak zrobię kurację to nie będą jakieś wilgotne.
    Ewis, a może body za bardzo przylega do gaci i je naciska, wtedy jak pielucha bardzo przesikana (może za mało chłonna pieluszka?) to może się tak zdarzyć że wilgoć przejdzie dalej - opcja nie zakładania body jest imo sensowna, albo body wełniane wtedy problem z głowy

Chustonówka

Domyślnie

Magnolio, mała miała na pupie formowankę puppi i wkład bambusowy ale ten mniejszy(składany na trzy). Formowanka jest nowa, założona 3 raz więc może jeszcze nie jest tak bardzo chłonna. A taktycznie te bodziaki to jej przylegały do gatek.
    Spróbuje z luźniejszymi albo bez.
    Dziękuję

Chustonówka
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

Czyli jak to jest z tą wełną? Ona sucha nie bedzie? Jak dziecko leży to zawsze będzie pupa mocno naciskała wełniak na spodenki czy prześcieradło. Kupiłam pierwsze gatki i własnie zdziwiło mnie, że bodziak był wilgotnawy. Tylko, że moja ząbkuje. Czy to ma jakieś znaczenie?
    Moje bączki 03.2004, 02.2006, 08.2008, 06.2012 i 07.2015

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów