Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Problem z prostym plecaczkiem

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Problem z prostym plecaczkiem

Otóż nosimy się w tym prostym plecaczku i nosimy. Wydawało mi się, że jest już naprawdę nieźle, ale tylko mi się wydawało.
    W prostym plecaczku nosimy się po domu i jest ok, w prostym plecaczku nosimy się na spacerze i ostatnio pojawił się problem. Dziewczyny zanim zasną na spacerze prężą się w chuście tak jakby chciały się uwolnić. Dzieje się tak do momentu dopóki nie zasną, co dzieje się dość szybko.Śpią najczęściej cały spacer, ale jeśli się obudzą prężenia się jest ciąg dalszy (prężenie polega na prostowaniu całego ciała łącznie z prostowaniem kolan) No i przez to prężenie właśnie zaczyna uciekać im materiał spod pupy. Oczywiście mają odpowiednią jego ilość w tym miejscu, staram się chustę odciągać jak mogę, ale jak wracamy do domu jest tam jego sama końcóweczka. Boję się, że w końcu efekt prężenia będzie taki, że materiał spod pupy ucieknie i znajdzie się na plecach dziecka....
    Powiedzcie mi, czy to ja coś źle robię wiążąc chustę (za słabo dociągam, jeszcze więcej materiału?)czy może to znak, że czas zmienić wiązanie?
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

hmm a jak pasy idą spod ramion na nogi dziecka to ida na tym materiale co juz dziecko otula od początku? nie wiem, teoretyzuję...

a próbowałaś plecaka z krzyżem? tam nie ma opcji wyjazdu chusty spod pupy
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

pasy jak idą spod ramion to się krzyżują pod pupą dziecka, ale materiał otulający pupę dziecka nie jest przez te krzyżujące się pasy podtrzymywany. jak mi się dzidzia pręży to prostuje kolana właśnie na tych pasach a co za tym idzie materiał spod pupy jej ucieka.
    Próbowałam plecaka z krzyżem, ale prosty plecak:
    1) Łatwiej się wiąże
    2) Można zawiązać dziecko dość wysoko (w plecaku z krzyżem dziecko jest na wysokości mniej więcej takiej jak w ergonomiku - a może ja tylko źle wiążę plecak z krzyżem, oświećcie pls), a im wyżej mam dziecko tym mniej je odczuwam na kręgosłupie

Chustofanka

Domyślnie

Mam identyczny problem co Marta
    Piszcie dziewczyny co radzicie poprawić, na co zwrócić uwagę
    przy prężącym się maluchu.

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

I u mnie sie zdarza....tez czekam na porade

Chustomanka
    Miejscowość
    Kaszuby

Domyślnie

Ja specem nie jestem, ale u nas też był ten problem. Zwrócilam uwagę, żeby dziecię niżej pupe miało a wyżej kolanka (no jak zwykle ) i w tej pozycji już nie miała się jak skutecznie prężyć i prostować nóżki, a materiał pod pupą zostawał.
    Ale niech się specjaliści wypowiedzą.
    Jejku, my tylko w domku w plecaku, u nas taaaaka zima, boję się wywrotki na śniegu, bo ślizgo jak diabli.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iska Zobacz posta
    Mam identyczny problem co Marta
    Piszcie dziewczyny co radzicie poprawić, na co zwrócić uwagę
    przy prężącym się maluchu.
    O.. iska, wrzuciłaś malucha na plecy

Chustofanka

Domyślnie