ja moje wcześniaki chustowałam, z dużą ostrożnością, ale wolałam takiego okruszka ułożyć w chuście niż włożyć do wózka który będzie trząsł całym ciałkiem
ja moje wcześniaki chustowałam, z dużą ostrożnością, ale wolałam takiego okruszka ułożyć w chuście niż włożyć do wózka który będzie trząsł całym ciałkiem
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Kangurowanie/chustowanie wczesniaków to temat który od jakiegoś czasu mnie interesuje
Jesli lekarz prowadzący malucha nie widzi przeciwwskazań do noszenia to jak najbardziej NOSIĆ !
Rozumiem że skrzat jest juz w domu - został wypisany ze szpitala w stanie dobrym![]()
Mysle że jesli nie ma jakis problemów o których nie napisałaś to nie będzie przeciwwskazań do tego![]()
Wcześniaczki bardzo lubią być noszone a to dla nich jak i dla mamy bardzo dobre ...to taki czas powrotu do czasu brzuszkowego /ciążowego .
Bardzo fajnie że chcesz im dac w prezencie chuste
Wynagrodzi ona mamie i maluchowi ten czas poniekąd stracony i napewno pomoże a nie zaszkodzi![]()
moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )
Ja mojego syna urodzonego w 34 tyg nosiłam od momentu jak miał własnie 1,5 miesiąca.
To było cudowne dla nas obojga. Właśnie takie "donoszenie" tych niedokończonych tygodni ciążowych.
Ale warto wspomnieć że u wczesnieków należy bacznie obserwować napięcię mięśni...ale pewnie sa pod opieką neurologa więc powinno być ok.
I może niech próbują w pozycji kołyski...chociaż nie zawsze sie da...u nas w gre wchodziła tylko kieszonka na początku bo inaczej był bunt...
Szkoda że mi nikt nie dał takiego prezentu...sama musiałam kupić chustę![]()
Adam 2009
Alicja 2011
Są już w domu i to od miesiąca
Maluszek nie miał problemów oddechowych i gdyby nie żółtaczka to chyba by wyszli po 5 dniach.
W tym tygodniu wybierają się do poradni dla wcześniaków czy coś takiego... Na wszelki wypadek każe im dopytać czy można Skrzata chustować
Tysia u nich chyba też będzie tylko kieszonka bo z tego co już wiem to nie daje się nosić na płasko ;/ Najlepiej mu na prosto z główką na ramieniu
Małgorzatka 7 lipiec 2004
Tomaszek 13 maja 2008
Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka,
byłoby ciemno i mroczno,
ciemniej i mroczniej
niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej -
mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów.
Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie."
(Julian Ejsmon)
No mam nadzieję, że przeciwwskazań nie będzie i koleżance oraz skrzatowi chustowanie się spodoba
A chusta na prezent to zajefajny pomysł![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Najdroższy prezent jaki kiedykolwiek zrobiłam Małemu Człowiekowi
Już się nie mogę doczekać pierwszego chustowania
Ostatnio edytowane przez JKG ; 03-01-2010 o 21:17
Małgorzatka 7 lipiec 2004
Tomaszek 13 maja 2008
Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka,
byłoby ciemno i mroczno,
ciemniej i mroczniej
niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej -
mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów.
Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie."
(Julian Ejsmon)
Ja bym doradziła jeszcze rozejrzeć się za jakiś doradcą noszenia, który w ścisłej współpracy z lekarzem może pomóc dobrać właściwe wiązanie. Lekarz będzie wiedział jaka pozycja dziecku posłuży a doradca będzie w stanie dobrać właściwe wiązanie do pozycji. Zarówno przy wzmożonym jak i obniżonym napięciu mięśniowym noszenie w chuście może pomóc.
Marta - mama Natalii (2003), Tomka (2005), Zosi (2008) i Kuby (2013)
Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden
Dziecko w chuście - doradztwo noszenia dzieci w chustach i nosidłach miękkich