Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Do mam, które zaczęły nosić już kilkumiesięczne dzieci

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie Do mam, które zaczęły nosić już kilkumiesięczne dzieci

Czy Wasze starsze dzieciaczki od razu polubily chusty? Ja nosiłam swojego brzdąca do ok. 5 miesiąca (w pozycji kołyski). Potem mieliśmy ok. 3 miesięcy przerwy i teraz - kops... Moje dziecko nie bardzo chce byc noszone - noszę na biodrz w pouchu, ostatnio trochę w mt, w wiązanej - w kieszonce. Na brzuchu lub plecach. Moje dziecko po kilku minutach się denerwuje, pręży, odpycha - po prostu mu się nie podoba
    Młody od 2 tygodni raczkuje i wogóle ciężko go utrzymać w jakimkolwiek unieruchomieniu (kojec, krzesełko, fotelik samochodowy). Nie wiem, czy to kwestia czasu i prób i się przyzwyczai? Czy tak spodobała mu się samodzielność, że nie mamy już szans na noszenie?

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

a na spacerach siedzi w wózku czy raczkuje

może zacznij właśnie od spacerów maluch zazwyczaj jest usadzony w wózku, więc może doceni alternatywę w postaci chusty
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustomanka
    Miejscowość
    Rydułtowy

Domyślnie

ja zaczynalam z chyba 4 miesieczna Mel. I zaczynalam od paru minut, potem zwiekszajac czas. Teraz tez jej sie zdaza wyrywac z chusty, to ja wyciagam (jak jestesmy w domu), albo odwracam uwage.
    Najlepszy jest lancuszek. Dziecko sie odrazu uspokaja, ale mama ma pregi na szyji
    Amelka 07-09-2007
    Olaf 21-10-2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Hanti - właśnie w wózku tez zaczął swirować, po 10 minutach kręci się, wrzeszczy, chce wyjść Ostatnio nawet śpi na czworakach

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

to chyba przyjdzie Ci chwilę zaczekać na dłuższe noszenie, ale na parę min namawiać możesz
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

U mnie nie było tego problemu, Zuzia miała 8 miesięcy i własnie zaczynała raczkować, ale była dzieckiem bardzo naręcznym i przylepnym Bliskość mamy wprawiała ją w zachwyt
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Niew miałam tego problemu.Młody to przylepa.Tyle,że nowiutki wózek poszedł w zupełną odstawkę...

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myrra
    Hanti - właśnie w wózku tez zaczął swirować, po 10 minutach kręci się, wrzeszczy, chce wyjść Ostatnio nawet śpi na czworakach
    mój na tym etapie jeszcze w gondoli jeździł - wytrwale na czterech - dokupiliśmy szelki.

Chusty używał niezależnie. jakieś półtora miesiąca później pojechaliśmy w góry na prawie 3 tyg. - tylko z chustą. Było ok. Pierwszy tydzień to wyjścia głównie przesypiał - aklimatyzacja
    Nosiliśmy się wtedy w wiązanej w 2x. I dopiero wtedy zaczął wyciągać ręce górą. Może kieszonka za bardzo go ogranicza?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Wiązałam go w kieszonkę z rączkami wystawionymi.

Chustomanka
    Miejscowość
    Rabka/Warszawa

Domyślnie

Synuś miał 6 miesięcy i chustę pokochał
    Kocha nadal tylko ja nie mogę nosić
    Teraz częściej nosi Marcin w MT na plecach

Chustoholiczka

Domyślnie

Zaczęłam jak miał 4 miesiące. Myślałam, że nie będzie akceptował, bo po nastu minutach coś mu się nie podobało.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Ja zaczynałam z prawie pięcio miesięczną Jagodą i było trochę problemów. Mała nie jest typem przylepy i nie lubi być przyciskana. Nie miałam na początku chusty tylko nosiłam ją w takiej tkanej apaszce. Wiązałam tak jak kółkową, tylko z węzłem przesuwanym. Na początku napinała się, skakała, wyginała na wszystkie strony, a jak ją wkładałam w to cudo to zdarzał się nawet płacz.
    U nas sprawdziło się wkładanie do tej apaszki jak była już bardzo śpiąca. Przytulała się i usypiała. Jak przestała się drzeć przy wkładaniu, to zaczęłyśmy wtedy, gdy była w dobrym humorze. Zajmowałam ją wtedy zabawą, tańczyłyśmy, chodziłyśmy po domu, dotykałyśmy różnych rzeczy. W pozycji na biodrze jest lepszy kontakt wzrokowy niż w kieszonce i jak się do niej śmiałam to i ona się śmiała.
    Ja uparty człowiek jestem, więc starałam się jej nie nosić wogóle na rękach, tylko jak chciała na rączki, to chop do chusty. W końcu się przyzwyczaiła, i jak kupiłam wiązaną to nie było już problemów.
    MAMA ŚMIECHOTKI JAGÓDKI

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

Zaczelam z 5 miesieczna Hania, ale podeszlam do tego tak pewnie, ze nawet do glowy mi nie wpadlo, ze cos moze byc nie tak, wiec pewnie dlatego Hania od razu chuste zaakceptowala - nie miala wyboru
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Młody jak był malutki uwielbiał noszenie w pouchu. I zawsze szybciutko zasypiał - często tak go usypialam przy kolkach. Teraz zdaje się wybrałam nie najlepszy moment - młody jakiś skok rozwojowy przechodzi (raczkuje, wstaje itp.) i ogólnie jest marudny i sam nie wie czego chce.
    Tak więc nosze go troszkę - w plecaczku albo w MT na plecach i powoli się oswaja

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

zaczelam w 5 miesiacu i nie bylo problemu, ale zawsze dbalam o to by byla to atrakcja i zabawa. Moj kocha wozek, fotelik i chuste, bo to oznacza, ze cos sie bedzie dzialo.
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

Chustonoszka
    Miejscowość
    warszawa anin

Domyślnie

ja zaczelam bardzo pozno bo troche przed 1szymi urodzinami.
    najpierw w swietej annie wsadzilam go w poda od nelles (cudo- wlasnosc ani-mamy aleksa) i synu byl szczerze uradowany.
    potem kupilam nati i dalej facet sie cieszy jak go motam .

ale on ogolnie lubi jak cos sie dzieje i ogolnie jest zadowolonyz zycia.

fakt- jak zaczynal chodzic (pozno bo ok 16mies, ale to wczesniak) to nad mamine raczki czy plecy przedkladal wlasne nogi, ale to chyba normalne.
    mysle ze jak twojemu maluchowi przejdzie "jazda" na bieanie na 4 lapach, chetnie wroci do chusty

Chustonoszka
    Miejscowość
    warszawa anin

Domyślnie

najpierw w swietej annie wsadzilam go w poda od nelles (cudo- wlasnosc ani-mamy aleksa) i synu byl szczerze uradowany.

fakt- jak zaczynal chodzic (pozno bo ok 16mies, ale to wczesniak) to nad mamine raczki czy plecy przedkladal wlasne nogi, ale to chyba normalne.
    mysle ze jak twojemu maluchowi przejdzie "jazda" na bieanie na 4 lapach, chetnie wroci do chusty

Chustonoszka
    Miejscowość
    warszawa anin

Domyślnie

Uprawnienia umieszczania postów