Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: jaka chusta dla maluszka

Chustonówka

Domyślnie jaka chusta dla maluszka

witajcie

prosze doradzcie mi jaka chuste mam zamowic, z mysla o malcu, ktory za chwile, mam nadzieje szczesl;iwie pojawi sie na zewnatrz bo w srodku juz baardzo dokazuje? Jak mam wybierac?
    bede bardzo wdzieczna za pomoc
    agnieszka

Guest

Domyślnie

jestem wielką miłośniczką dobrych elastyków, które świetnie nadają się dla noworodków (dla starszych dzieci zresztą też).
    ale po wczorajszym i przedwczorajszym noszeniu Amelczynej w cienkim elastyku stwierdzam, że pora przejść łagodnie na cienkie tkane. byłyśmy obie naprawdę mocno spocone.
    polecam długą, tkaną, przewiewną, wiązaną. w kieszonce możesz nawet noworodka.
    pozdrowienia z rozgrzanej upałem Warszawy.

Guest

Domyślnie

w kieszonce możesz nawet noworodka nosić.
    w poprzednim poście uciekło mi orzeczenie

Chustonówka

Domyślnie

Ja 8 tygodniową córę w Leosiu noszę.Obie strony bardzo usatysfakcjonowane

Chustonówka

Domyślnie

moze jestem malo bystra, ale rozumiem, ze sa rozne firmy, np. 'leos' gdzie moge taka chuste kupic?

Chustonówka

Domyślnie

http://www.koala.info.pl/sklep.html

np. znalazlam taki sklep. czy leo natural albo inka o ktyrhc wpsominacie, to wlasnie takie chusty?
    chodzi mi to zeby kupic chuste dobrej jakosci, zeby sie na wstepie nie rozczarowac, prosze poradzcie
    agnieszka

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Jeśli to chusta dla maluszka to raczej nie porywaj się na pasiaste Storchenwiege - trzeba je łamać co przy maciupkim leciutkim noworodku jest dość trudne.
    Szybciej modele Leo.

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Chustofanka Awatar Goswiek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dla takiego maleństwa i świeżej chustomamy chusta elastyczna jest chyba najlepsza na początek. Ja wbrew niektórym opiniom nabyłam (akurat z chusty.pl, chociaż polecany jest Polekont) i świetnie nam się nosiło. Potem możesz sprzedać elastyka (ja zostawiłam dla następnego chuścioszka ) i kupić długą wiązaną. Ja mam teraz Didymos Indio, świetnie mi się nosi. Poczytaj sobie dział recenzje chust i popatrz w dziale "sprzedawcy" albo tam gdzie dziewczyny sprzedają używane Jest ogromny wybór, na pewno coś dla siebie wybierzesz

Niektóre dziewczyny piszą też o pouchu/kieszonce, ale to niech się one wypowiedzą, ja mówię ze swojego niezbyt dużego doświadczenia

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Ja własnie zakupiłam elastyka Polekonta dla szwagierki.Młody ma miesiąc,a ona boi się,że nie poradzi sobie z tkaną chustą.Mam nadzieję,ze chustowanie jej się spodoba,a nie chcę jej zrazić.,więc wybrałąm elastyka.

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

a mnie dla następnego chuścioszka kuszą te elastyczne z konopiami od Vegi
    Decyzja już podjęta! [tylko jeszcze tego chuścioszka potrzebuje, no! ] konopie zwiększa nośność (tzn na dłuzej "starczy") i jednocześnie sprawią,że elastyk bedzie troszkę chłodnieszy.

Vega, dobrze mówię?? Czy to o tej chuście mówiłas na spotkaniu w Łodzi, ze mama 15 kg nosi? Bo mi ta chusta z głowy wyjść nie chce!

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

wiadomość powtórzona no to wykasowałam, żeby miejsca nie zajmować

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Uprawnienia umieszczania postów