Hmmm.... co prawda linków nie przeczytałam [bom idiotka językowa], ale chyba spróbuję z Maciusiem wychowywać się bezpieluchowo.... i coś mi się tak wydaje, że zaczniemy od paru godzin dziennie co by to jakąś ulgowo przeszło
![]()
My też próbujemy bezpieluchowo, na razie obserwacje i natrzymywanie przed/po jedzeniu/spaniu/spacerze i jestem całkiem zielona nadal. Czasem uda mi się trafić, ale bywa też, że to co rano było oznaką siusiania, po południu jest już zwykłą zabawą. Czasem też zdarza mi się, że jestem pewna, że Gwiazdeczka chce siusiu, natrzymuję i nic, ale zaraz jak odłożę jest siusiuNo, i nie odróżniam znaków na kupkę i siusiu. Jak jest kupka w robieniu to widzę, ale do miski leci jak natrzymuję na siusianie. Czytałam "Pożegnanie z pieluszkami", ale nie rozwiała mi wszystkich niejasności, chociaż to bardzo dobra książka.
Jak miło, że nie jestem samaNa razie mały robi głównie kupki do miski. Liliowa mamo, gdzie można dostać tą książkę? Warto ją przeczytać?
Też tak mamy, że po południu jest tylee ciekawych rzeczy, że mały sam się dziwi, że ma mokro![]()
Tu na forum jest watek Helvy ktora wychowuje corke bezpieluchowo, od urodzenia. Corcia Ma juz 18 miesiecy jakos. Patrzcie pod haslo EC
Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014
Ja kupiłam na chusta.pl (32zł) i jak dla mnie było warto. Zawiera sporo cennych informacji, a nawet przepisy na jedzenie dla alergików. Mojej kuzynce tak się spodobała Lila siusiająca do miseczki, że pożyczyła ode mnie książkę i też próbuje ze swoim synkiem.![]()
no ja próbuję z tym wysadzaniem, wcześniej na wc teraz nad nocnikiem, bo mały się złościł jak przypadkiem zimnej deski wc dotknął a nocnik mam malutki i super. U mnie sygnał już lepiej widzę ale i tak sporo zdarza się padek siuśkowych, kupa wpadnie do pielucha raz na dwa dni może jak totalnie nie zdążę, więc jestem z siebie dumna ogromnie. Wnocy używam jedno, w dzien wielorazówek, aby po każdym nie zlapanym siku zmienić pieluchę na suchą, aby dziecko nauczyło się że ma mieć sucho i żey wiedziało, że sikanie pod siebie=mokro.
U nas objawy to stękanie, marudzenie, wiercenie się...zawsze po drzemce/śnie wysadzam, przed karmieniem, po karmieniu jak właśnie zaczyna się wiercić, plus czasem na czuja jak się bawimy a ja stwierdzam że minęło sporo czasu, pielucha sucha to próbujemy
A czy ktoś może pożyczyłby mnie książkę? Pokryję koszty wysyłki![]()