Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kieszonka z elastycznej tak jak z tkanej?

Chustomanka Awatar dziunka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie Kieszonka z elastycznej tak jak z tkanej?

Mam LLamb elastyczna. W instrukcji sa dwie kieszonki - najpierw ta standardowa, gdzie najpierw wiaze sie wiazanie podstawowe, a potem wklada dziecko, a druga to taka jak w tkanej:http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja Z tymze pola chusty rozklada sie na dziecku - czyli dziecko tez owiniete jest trzema warstwami materialu. Czy moge tak sie wiazac? Jest mi o niebo latwiej, za kazdym razem sie udaje, Asia zadowolona. Tylko nigdzie nie znalazlam takiej instrukcji dot. chusty elastycznej, gdzie byloby pokazane to wiazanie i nie wiem czy jest poprawne?
    Gosia - mama Juleczki Tancereczki i Asiuli Łobuziuli

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

jesli naprawde scisle dociagasz - to tak, jest taka opcja dopuszczalna.
    IMHO latwiej sie utrzymuje odpowiednie napiecie chusty kiedy rob sie w elastycznej kiesoznke z panelem na zewnatrz - ale skoro latwiej Tobie tak to probuj. tylko wlasnie nad tym dociagnieciem pracuj, bo moim zdnaiem elastyczna trudniej dociagnac w takiej zwyklej kieszonce.
    powodzenia!
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Wydaje mi sie ze mala nigdy tak scisle do mnie nie przylegala jak w tej kieszonce. Wiazemy sie naprawde mocno (ale oddychac jeszcze mozemy) i jest ok. Problem mam z glowka - nie wiem jak ja podeprzec, bo z elastycznej nie zrobie walka. Zauwazylam tez ze po 3 godzinach mala troche opadla. Wiec takie wiazanie to chyba na dluzszy spacer sie nie nadaje

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

wlasnie powinno byc tak zawiazane, zeby bez walka sie glowa trzymala - czyli V z chusty wysoko pod karczkiem.
    a moze kieszonke z tkanej sprobujecie?
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

tkanej boje sie jak ognia
    i musialabym jakas zakupic, ale jestem calkowicie zielona i nie wiedzialabym co wybrac no i funduszy za duzo nie ma

Chusteryczka Awatar aurora

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziunka Zobacz posta
    i musialabym jakas zakupic, ale jestem calkowicie zielona i nie wiedzialabym co wybrac no i funduszy za duzo nie ma
    U odynki w sklepie można kupować na raty
    Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.

Chustofanka Awatar nadia.r
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Nie bój się My z Nadunia na początku tylko w elastku- fajna do nauki wiżazania. Teraz jednak, nie wyobrażam sobie innej chusty, niż tkanej I jak to mówi powiedzenie :"Dla chcącego nic trudnego"

Chustofanka Awatar ursus_arctos
    Miejscowość
    Vantaa, Finlandia

Domyślnie

kochana, jesli wiazesz kieszonke z panelem w srodku z elastyka i jest to dociagniete to przesiadka na tkana to bedzie male miki
    to wiazanie typowo "elastykowe" w ogole mi nie wychodzilo, wiec tez kombinowalam z kieszonka z panelem w srodku, ale jakos tak malo wygodnie bylo, slabo sie dociagalo... uznalam ze czas na tkana i nie ma co sie bac. komfort dociagania w tkanej- uwierz- nie do porownania.

aha, przy przesiadce na tkana jest znacznie podwyzszone ryzyko chustoholizmu, ale to inna historia (a moze tego sie boisz ? )

Doula
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

No juz zaczelam sie rozgladac za tkana Mozecie mi cos polecic na poczatek, aby bylo latwo sie omotac?

A tak wygladamy w tej kieszonce (powiedzcie prosze czy moze byc):

Chustofanka Awatar manika
    Miejscowość
    Będzborg

Domyślnie

Nati ma teraz znów promocję ,dwie chusty w cenie jednej . Mozna z kimś kupić i będziesz mieć fajną chustę za 140 zł około . Trzeba wziać Nati grecje a druga chusta do wyboru ocean ,ekologiczna i nie pamietam już, musialabys sobie zerknąć na allegro \
    Co do wiązania się nie wypowiadam bo na elastykach się nie znam .

Uprawnienia umieszczania postów