Mam na myśli Vatanai lub Hoppediz ultracienki - jakie dziecko można do niego wsadzić? Słyszałam że im mniejsze tym lepiej, a cięższych dzieci już się nie da w nich nosić. Jaka jest prawda?
Mam na myśli Vatanai lub Hoppediz ultracienki - jakie dziecko można do niego wsadzić? Słyszałam że im mniejsze tym lepiej, a cięższych dzieci już się nie da w nich nosić. Jaka jest prawda?
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
wsadzic można każde
ja np w bambusie nati noszę 9kg i mi troche ciąży ale M lubi...
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Bo moja Vatanai już do mnie jedzie, a ja się zorientowałam że może moja córa niedługo będzie za ciężka. Waży dziś około 7 kg, a chciałabym żeby Vatek ponosił ją jeszcze wiosną i latem... Da się? Taka ze mnie pierdoła
Bo jeszcze jest druga opcja, że Maruyama poczeka na kolejnego chuścioszka ;> I tak pewnie będzie mimo wszystkoChociaż on jest wyszperany specjalnie dla Basieńki, żeby nie było jej za gorąco...
Ostatnio edytowane przez Bonita ; 30-12-2009 o 19:18
jasne że się da, ja mojego prawie 2,5 latka czasem wkładałam jesienią do vatka i też sie dało tylko już troche bardziej czuć kilogramy
W zeszłym roku jesienią nosiłam dwulatka, miał jakieś 12 kilo wtedy. Na kurtkę do prostego plecaka Vatanai sprawował się fantastycznie. Fakt, że bez trochę się wrzynał, ale przez półgodzinki-godzinkę dało się spokojnie nosić.
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
Aniflodo, i Ty tu?
Dzięki za pomocA swoją drogą mam nadzieję że poradzę sobie z wiązaniem cienkiej chusty, bo te są podobno bardziej wymagające
![]()
No tak, położna i mamabasi! Dopiero skojarzyłam.
![]()
Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)
W Poznaniu też nosimy!
anifloda kontra nitki
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
powyżej 9kg w Vatku było mi juz ciężko, wrzynał sie w ramiona
teraz noszę w nim 8kg Lilę i jeszcze daje radę
Karina - 2007r.
Lila - 2009r.
Witold - 2014r.
Gerald - 2016r.
Ja mam Maru, a moja mala wazy prawie 9kg i czasem wrzyna mi sie w ramiona. Mam porownanie do Fog'a - czuc roznice, w Fog'u jakos lzejsza mi sie Mloda wydajeNie jest to jakos bardzo mocno uciazliwe, ale odczuwalne.
Znaczy Maru mi sie wrzyna, nie MlodaCos mi tam z interpunkcja nie wyszlo, sorry
![]()
ja koire dla 12kg brzdaca kupilam i bylo super (nawet po 4h byl noszony)
maruyame mam dla noworodka - to jednak inny splot i nie sadze zeby tak dobrz jak koira (i inne z 3) nosila
cienkie hoppki mi wogole nie podchodza bo jak na moj gust za malo pracuja, ale co kto lubi
za to bardzo fajne sa nati bambusy, tu perla nosi genialnie - tylko nie jest az tak cienka, za to przwiewna, diament tez lubie a jest o wiele cienszy i sadze ze dopiero przy 12-15kg dziecka czuc roznice nosnosci...
A ja nadal twierdzę, że dużo zależy od nas samych.
Ja w Maruyamie nosiłam 12 kg i nie narzekałamAczkolwiek chusta nie specjalna po prostu jak dla mnie wizualnie. Teraz też nosimy młodego w zwykłym bawełnianym żakardzie i jest genialny.
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
już nie .pl ale wciąż zamotana![]()
Ja mam maruyame i nosze swojego klocka 11 kg na plecach, w kieszonce czy 2X wrzyna sie juz w ramiona.