Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: tak coś znalazłam...zna ktos?

Chustonoszka Awatar Tolusia30
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

hej, ja zamówiłam od tego Pana z allegro pieluchy bambusową i kieszonkę. Kieszonka jest w śmieciach bo po praniu stało się coś dziwnego z PUL-em: odeszła warstwa nieprzemakalna od materiału i wyglądało jakby ktoś włozył do środka folię... Bambusowa raczej mała, wkład bardzo mały i jak na cudowną chłonność bambusa o której czytała wyjątkowo mało chłonna. Regulacja wielkości polega chyba na mocniejszy lub lżejszym zaciskaniu wokół nóżek... To tyle z moich obserwacji. Raczej nie polecam
    Pyzatka (3.10.09)

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

ja kupilam te takie ja to nazwalam 'chinki' od tego faceta z w-wy co linkowlayscie na poczatku...
    o taka: http://allegro.pl/item915051529_915051529.html - na metce cos w stylu smiling baby...cos takiego...
    i jestem naprawde zadowolona!!!
    wklady z mikforibry mniej chlonne niz te oryginalne z wonderoosa, ale generalnie pielucha tania i godna polecenia!
    rzepy fajnie trzymaja, pielucha ladnie sie uklada na pupci, nie odgniata, trzyma i nie przecieka...nam na spacer spokojnie starcza!
    czesto uzywam na drzemke czy w ciagu dnia i nawet zdarza sie nie zmieniac pieluchy dlugo...

mysle, ze potem przez czas uzytkowania, prania, eksploatowania to jednak rzepy sie zajada, a gumeczki troche popuszcza...ale to przypuszczenia jak narazie - bo poki co jest naprawde super

dopisane:
    aha i ja kupilam tez u pana te peiluchy tetrowe bambusowe i sa milusie ogromnie...
    a tansze od roznych innych ktore wyszukalam bambusowo-bawelnianych...
    Ostatnio edytowane przez martita ; 17-03-2010 o 23:14
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustofanka Awatar Mo-nika
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

ja kupiłam te pieluchy z bambusowym wpinanym wkładem. Mam 3 szt i jestem zadowolona. Po praniu nic się nie dzieje, nic mi nie odlazło. Nie wiem dlaczego one są tylko dla dziewczynek, ta wpinana wkładka po wpieciu siega od końca do końca tych majteczek.... ale ja sie nie znam mocno na wielorazowych pieluchach. Regulacja - rzeczywiscie tylko wokół bioder, ale mi to wystarcza. Po dłuższym noszeniu dziecko przesikuje ta pieluchę wokół nóżek, ale typowe kieszonki przesikuje tak samo. Acha - ta wkładka jest z jednej strony obszyta polarem.

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

Ty amsz dziewczynke, wiec Wam te pieluchy pasuja...
    ja nie chcialam ryzykowac dlatego ich nie kupowalam - mimo, ze tansze...
    bo mam chlopczyka i zaraz bede miec drugiego...

ale podobnie jak Ty jestem zadowolona

a regulacja jest na rzepy w pasie i na napki rozmiarowkowa regulacja trak klasycznie...
    trzymaja jak kazda inna, a nawet lepiej niz moje BG V3, takze...no dla mnie sa naprawde fajne - choc widze, ze jakosciowo pewno predzej sie 'zajada'
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustofanka Awatar Mo-nika
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

Tak jak napisałam, ja nie jestem wielkim znawcą pieluch wielorazowych. Tak jak poprzedniczki się zastanawiałam dlaczego one są tylko dla dziewczynek. Pieluche pomacałam i nadal nie wiem dlaczego chłopcy w nią nie mogą sikać. Podejrzewałam, że to chodzi o miejsce sikania - ale ten wkład jest na całej długości taki sam....

Porównując z NB - wydaje mi się, że te pieluchy bardziej chłoną, ale nie jest to jakaś znacząca różnica. Podobno ten wkład jest bambusowy - ale w dotyku to nie jest tak mięciutki jak np bambusowe chusty albo chociaż skarpetki z bambusa.

Mogę Wam npo południu cyknąć fotki tej pieluchy
    Obejrzałam stronkę producenta i nie moge tej pieluchy znależć. No i ceny trochę nie takie.
    Ostatnio edytowane przez Mo-nika ; 18-03-2010 o 11:02

Uprawnienia umieszczania postów