Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: pupa dziecka w tetrze

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie pupa dziecka w tetrze

wiem już, że wielo są lepsze dla dziecka, zaczelam wczoraj te przygode, ale mam watpliwosci. zmieniam czesto, ale jednak nie da se uchwycic od razu kazdego siku, zwlaszcza jak dziecko spi 1,5-2h. jak go biore do przewiniecia to ma cala tetre mokra, wiec skora tez jest cala w moczu. a smarowac nie wolno, bo to zmniejsza chlonnosc pieluch. czy to na pewno jest lepsze od pampersow?

Chustofanka

Domyślnie

Spokojnie, jest zdrowsze. Mokra pupa nie dotyka dioksyn, substancji rakotwórczych, po prostu jest wolna od chemii. Jeśli przeszkadza Ci,że dzidziuś ma mokro możesz używać do tetry wkładek sucha pielucha. A poza tym jeśli piszesz,że śpi tzn,że mu nie przeszkadza. Pozdrawiam.

Domyślnie

a używasz takiej zwykłej tetry? jeśli nie chcesz by dziecko czuło wilgoć to zastosuj cieniutkie wkłady polarowe, ale myślę że nic nie powinno się dziać jeśli często zmieniasz pieluszkę i za każdym razem myjesz pupę dokładnie
    w pampersach są rakotwórcze substancje więc nidgy nie będą one zdrowsze dla skóry dziecka!!!
    http://www.froggi.pl/ekoistkapl/ekop...omaluchow.html

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Moja mała wieczorem strasznie dużo sika, więc po kąpieli a przed spaniem zakładamy jej tetrę, bo zanim pójdzie spać jeszcze ze 3 razy trzeba ją przewijać. No i czasem nie wceluję, żeby jej "lepszą" pieluchę na noc założyć. A śpi jakieś 8 godzin w nocy.
    Ten wstęp po to, żeby napisać, ze zdarzało mi się ją przewinąć po tych 8 godzinach!! tetra mokruteńka, ale odparzeń nie ma. Ale w dzień dużo wietrzymy.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustomanka Awatar Hainaut
    Miejscowość
    Belgia (Walonia)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    Moja mała wieczorem strasznie dużo sika, więc po kąpieli a przed spaniem zakładamy jej tetrę, bo zanim pójdzie spać jeszcze ze 3 razy trzeba ją przewijać. No i czasem nie wceluję, żeby jej "lepszą" pieluchę na noc założyć. A śpi jakieś 8 godzin w nocy.
    Ten wstęp po to, żeby napisać, ze zdarzało mi się ją przewinąć po tych 8 godzinach!! tetra mokruteńka, ale odparzeń nie ma. Ale w dzień dużo wietrzymy.
    Ja tez przewijam dopiero z rana, z pupcia wszystko w porzadku.
    Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ale ja bym w takim mokrym nie chciala lezec mam wyrzuty, ze wcale nie robie mu lepiej stosujac wielo. pewnie nie mam racji.

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szokam Zobacz posta
    ale ja bym w takim mokrym nie chciala lezec mam wyrzuty, ze wcale nie robie mu lepiej stosujac wielo. pewnie nie mam racji.
    ja tez bym nie chciała. Ale jeszcze bardziej nie chciała, żeby mnie ktoś budził
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014

Domyślnie

szokam, jeśli nie chcesz by czuł mokro, dodaj wkładkę polarkową (dziewczyny już o tym napisały)
    najtańsza wersja- kupić niebieski koc za 7 zł w ikei i pociąć... będzie duuuużo wkładek

Edit: o ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00070489
    za 6 zł, jeszcze tańszy
    Ostatnio edytowane przez gata_bonita ; 27-04-2010 o 13:53 Powód: dodałam link
    Z 2008, M 2010, M 2018

Chustomanka Awatar saaudade
    Miejscowość
    far far away

Domyślnie

o "okład" z moczu się nie martw, nie odparzy, to kupska są wstrętne sam mocz nie zrobi żadnej krzywdy, wystarczy poczytać o urynoterapii
    Hania- 2009, Marynia-2011, Zuzia-2014
    Moje miejsce na ziemi .... http://mojewichrowewzgorze.blogspot.com/

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szokam Zobacz posta
    oj, nie wiem, który Ty jesteś rocznik ale ja jestem jeszcze z czasów głębokiej tetry, osobiście zdarzło mi się też zapewne leżeć w mokrym i jakoś traumy specjalnej nie mamz tego tytułu

A tak juz na serio - spóbuj może z wkładkami jak radzą dziewczyny

Chusteryczka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saaudade Zobacz posta
    o "okład" z moczu się nie martw, nie odparzy, to kupska są wstrętne sam mocz nie zrobi żadnej krzywdy, wystarczy poczytać o urynoterapii
    chciałam dokładnie to samo napisać

a poza tym, ja używam tylko tetry,
    młody śpi w takiej pieluszce nawet 12h i nic mu nie jest

w nocy wstaje tylko na cyca tzn zjada na śpika, nigdy nie budzi sie bo ma mokro
    tetra jest przy samej pupie, nie stosuje żadnych wkładek, ktore miałyby zapobiegać uczuciu wilgoci

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

to prawda kupa jest gorsza..raz w nocy zrobiła i rano czerwona jak tyłek pawiana
    urynoterapia to chyba picie tego lub przemywanie a nie okład wielogodzinny, myślę że siku przy pupie wiele godzin zdrowe dla skory nie jest, zwyczajnie maceruje naskórek

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ok, troche sie uspokoilam, ale jest jeszcze kwestia wielkosci pieluchy. po pampersach ta pupa wydaje mi sie ogromna, synek ma dopiero 4 tyg wiec dupinke ma małą. tetre mam niestey 70x80 wiec trudno mi zrobic origami a jak zrobie pasek towlasnie jest go tak duzo i grubo.

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

A mi własnie dla noworodka najlepiej się składało zwykła tetr 70 na 80 te lepsze były za grube, a ta się składa w prostokąt, który jest w sam raz

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

No to taki urok pieluch wielorazowych - pupa jak odwłok.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

odwłok jak odwłok mi przeszkadzało w tym złożeniu to że za każdym razem kupa była i w tetrze i w otulaczu
    origami jak piszesz raczej z prostokątku nie wychodzi
    dlatego tak pokochałam formowanki

Chustomanka Awatar saaudade
    Miejscowość
    far far away

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aladw Zobacz posta
    urynoterapia to chyba picie tego lub przemywanie a nie okład wielogodzinny, myślę że siku przy pupie wiele godzin zdrowe dla skory nie jest, zwyczajnie maceruje naskórek
    okłady też, wszystko zależy od rodzaju zchorzenia może i może zmacerować, ale ja się jeszcze z czymś takim nie spotkałam może w jakiś wyjątkowych okolicznościach, np. wiele godzin w sakramencki upał? Ale na taką jazdę chyba nikt o zdrowych zmysłach dziecia nie będzie narażał. Ogólnie nie ma powodu do paniki
    Hania- 2009, Marynia-2011, Zuzia-2014
    Moje miejsce na ziemi .... http://mojewichrowewzgorze.blogspot.com/

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

moja też w tetrze całą noc i zero odparzeń
    po kupie kilka razy się zdarzyło, ale po siku nigdy... a i nie przemywam pupci po każdym siknięciu

Chusteryczka

Domyślnie

tez sie balam tetry, mokrej pieluszki i tego ze nie zawsze uda mi sie zmienic zaraz po siku. O dziwo pupa po jednorazowkach byla bardziej czerwona mimo ze byla sucha niz po mokrej tetrze.

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aladw Zobacz posta
    origami jak piszesz raczej z prostokątku nie wychodzi
    można można i origami z prostokąta, szczególnie przy małej pupce jeszcze - wystarczy nadmiar materiału zawinąć z tyłu i już

Uprawnienia umieszczania postów