Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: zdecydowałam się - BABYLONIA:) ale jaka długość?

Chustonówka

Question zdecydowałam się - BABYLONIA:) ale jaka długość?

Witajcie,

Za tydzień mam termin porodu pierwszego bejbisa i chcę zacząć przygodę z nim i chustowaniem w miarę jednocześnie. Po przeczytaniu wielu opinii zdecydowałam się na babylonię - kolor prawdopodobnie papaya (tak na marginesie)

Mam pytanie dotyczące długości - czy powinnam wybrać 4,9 czy 5,6? Planuję synka nosić dość często i raczej to zakup (tak mi się w tej chwili oczywiście wydaje) na trochę dłużej. Mój partner też będzie nosił, ale rzadziej.
    Jeśli chodzi o rozmiary nasze to ja mam 175 cm wzrostu i 40 w porywach do 42, a on hmm L? i wzrostu 182. Wydaje mi się z jednej strony że krótsza wystarczy, ale jeśli te 20 złotych ma zadecydować, że nie będę mogła robić wszystkich wiązań, no to przecież bez sensu. A czy 5,6 nie będzie się ciągać nam po ziemi?? Baaardzo proszę o poradę, tupię już nóżkami i chcę ją zamówić ale nie wiem którą

Pozdrawiam ciepło!!

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

4.9 w zupełności Wam wystarczy na wszystkie wiazania
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Też mi się wydaje, że 4,9 powinno spokojnie wystarczyć. Miałam BB 5,6 m - straaasznie długie to jest. Choć z drugiej strony 5,6 można zawsze ciachnąć jak będzie za długa. Ale mówię szczerze - ja nie miałam serca jej ciąć i sprzedałam... Z BB też ładny obrusik można zrobić
    Ostatnio edytowane przez MartaS ; 22-12-2009 o 14:47
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustonówka

Domyślnie

dzięki za odpowiedzi))
    no ja raczej ciachać bym też nie chciała... barbarzyństwo chyba zatem kupię tą 4,9 z wielką nadzieją, że będę w stanie nauczyć się tajników motania...

Chustonoszka Awatar grudniowa
    Miejscowość
    całkiem blisko Krakowa

Domyślnie

Ja też mam 175, kupiłam BB(blue curacao) 4,9 i jest w sam raz. Mój mąż o wzroście 189 też używa tej chusty ale mu mniej wygodnie. Co dziwniejsze kupiłam druga BB tym razem turkish delight, niby 4,9m a jest duuużo dłuższa

Chusteryczka

Domyślnie

ja jestem mniejsza - 164, rozmiar 36/38 i z 4,6 wiążę wszystko na luzie, we wszystkich wiązaniach nieco mi zostaje (ja wolę krótsze ogony). moim zdaniem bierz 4,9 na luzaka!

Uprawnienia umieszczania postów